Berta Sándor

Az Androidot támadta Steve Ballmer

A Microsoft vezetőjét a Web 2.0 Summit nevű rendezvény szervezői kérték fel egy beszéd megtartására. Steve Ballmer meglepően éles kirohanást intézett a Google mobil operációs rendszere ellen.

Arra alighanem a Web 2.0 Summit rendezvény résztvevői sem számítottak, hogy a Microsoft első embere ennyire erősen fogja támadni az Androidot. Pedig ez történt, Ballmer kijelentette: ahhoz, hogy valaki a Windows Phone-t használni tudja, nem kell számítógépes szakinak lennie, mindez nem mondható el ugyanakkor az Android esetében. Ezt követően a Microsoft vezetője közölte, hogy csak az ár tekintetében nem tudnak versenyre kelni a Google mobil operációs rendszerével. "A jövőben is az Androidot futtató termékek lesznek a legolcsóbbak a mobil piacon, ezért csökkentenünk kell a modelljeink költségeit" - szögezte le Ballmer.


A vezető ezután némileg meglepő módon dicsérte az Apple-t, mondván "Az Apple egy jó vetélytárs, de más, mint mi." Majd kitért az iPhone 4S Siri funkciójára: "Az Apple néhány jó dolgot csinált a Sirivel. Mi azonban már a következő generációs megoldásokon dolgozunk." Ballmer hangsúlyozta, hogy a Microsoft mobil operációs rendszere a konkurensek termékeinél sokkal hatékonyabban dolgozik. "Amennyiben valaki a kezébe vesz egy Windows Phone készüléket, akkor az információk azonnal és teljes körűen megtalálhatók, s ehhez nincs szükség arra, hogy ikonok tengerén verekedje át magát" - ecsetelte Ballmer, aki nagy reményeket táplál a Nokia új Windows Phone mobiljaival kapcsolatban.

Kiderült, hogy a redmondi vállalat nem fog piacra dobni saját mobil készülékeket, igaz, ezt a Microsoft első embere nem zárta ki teljesen. A társaság most elsősorban a hardveres innovációkra összpontosít. Ballmer végül kiemelte, örül annak, hogy a cég nem vásárolta meg a Yahoot, hiszen a döntést követően nem sokkal kitört a gazdasági világválság, így ez egy szerencsés döntés volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Balumann #155
  • Almacsuti #154
    Egyik kopó

    másik Egghead Ballmer

    Nem csoda, ha Sztivi nyilvánosan cumikázza az EPL angyalbögyörőjét, mert közös érdek, hogy a zárt forráskódú szoftverek színfalai mögé rejtett sunnyogó programokkal meg tudjanak minél több lúzert figyelni, és az nekik nem kóser, ha egy nyílt kódú rendszerben nincsen integrált trójai szoftver, amivel meg tudnak megfigyelni, gyakoraltilag bármikor bárkit.
  • lordsithlord #153
    Érdekes tény, hogy Ballmer mindezt azután tette, hogy az Androidos gyártók érdekvédelmi szövetséget hoztak létre az ellenfeleik ellen.
    Nem vagyok összeesküvés-elmélet rajongó, de nem lehet, hogy az Apple és a Microsoft potenciálisan veszélyes ellenfelet lát az Androidban, ezért akarják minnél jobban lejáratni? Sőt, megkockáztatom, hogy esetlegesen ők is összefognak a "nemesebb cél érdekében", és együttes erővel próbálják meg sárba tiporni az Android-ot?

    Egyébként érdekes a Microsoftr-tól ez az ócsárlás, miután a Google visszautasította vételi ajánlatukat :) Nincs itt valami összefüggés eközött a heves támadás és a visszautasítás között...?

    Az pedig csak plussz pikantériát ad az eseményeknek, hogy a Microsoft és a HP elég komolyan támogatja egymást, így a Microsoftnak sem esett jól a WebOS bukása és vele együtt a HP táblagépeinek buktája, ami sokak szerint ugye az Androidnak köszönhető.
  • speed2006 #152
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/cfz1h_g3sEhfxi5dQLEkFg?feat=directlink
  • speed2006 #151




    Van még a Webhallen-nél is, De ott sincs független.
  • Dj Faustus #150
    Android licencfeltételek
    Licencfeltételekről a Wikipedián
  • csulok0000 #149
    Az első pontra bizonyítékot kérek! Kerestem de sehol sem találtam erre utaló cikket.
  • G_ArchAngel #148
    En is eszakon elek Magyarorszaghoz kepest es van fuggetlen iPhone uzletekben:)
  • speed2006 #147
    Észak felé. :)
  • G_ArchAngel #146
    Keress ra, valamelyik cikk ala en is linkeltem, de SG-n is volt rola kulon cikk.