155
  • Balumann
    #155
  • Almacsuti
    #154
    Egyik kopó

    másik Egghead Ballmer

    Nem csoda, ha Sztivi nyilvánosan cumikázza az EPL angyalbögyörőjét, mert közös érdek, hogy a zárt forráskódú szoftverek színfalai mögé rejtett sunnyogó programokkal meg tudjanak minél több lúzert figyelni, és az nekik nem kóser, ha egy nyílt kódú rendszerben nincsen integrált trójai szoftver, amivel meg tudnak megfigyelni, gyakoraltilag bármikor bárkit.
  • lordsithlord
    #153
    Érdekes tény, hogy Ballmer mindezt azután tette, hogy az Androidos gyártók érdekvédelmi szövetséget hoztak létre az ellenfeleik ellen.
    Nem vagyok összeesküvés-elmélet rajongó, de nem lehet, hogy az Apple és a Microsoft potenciálisan veszélyes ellenfelet lát az Androidban, ezért akarják minnél jobban lejáratni? Sőt, megkockáztatom, hogy esetlegesen ők is összefognak a "nemesebb cél érdekében", és együttes erővel próbálják meg sárba tiporni az Android-ot?

    Egyébként érdekes a Microsoftr-tól ez az ócsárlás, miután a Google visszautasította vételi ajánlatukat :) Nincs itt valami összefüggés eközött a heves támadás és a visszautasítás között...?

    Az pedig csak plussz pikantériát ad az eseményeknek, hogy a Microsoft és a HP elég komolyan támogatja egymást, így a Microsoftnak sem esett jól a WebOS bukása és vele együtt a HP táblagépeinek buktája, ami sokak szerint ugye az Androidnak köszönhető.
  • speed2006
    #152
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/cfz1h_g3sEhfxi5dQLEkFg?feat=directlink
  • speed2006
    #151




    Van még a Webhallen-nél is, De ott sincs független.
  • Dj Faustus #150
    Android licencfeltételek
    Licencfeltételekről a Wikipedián
  • csulok0000
    #149
    Az első pontra bizonyítékot kérek! Kerestem de sehol sem találtam erre utaló cikket.
  • G_ArchAngel #148
    En is eszakon elek Magyarorszaghoz kepest es van fuggetlen iPhone uzletekben:)
  • speed2006
    #147
    Észak felé. :)
  • G_ArchAngel #146
    Keress ra, valamelyik cikk ala en is linkeltem, de SG-n is volt rola kulon cikk.
  • G_ArchAngel #145
    Akkor hol elsz, hol nem lehet kapni?
  • speed2006
    #144
    Plusz vissza 1500.
  • speed2006
    #143
    Ja, majd leutazok 1500 km-t érte.
  • FtranX
    #142
    Azert nem nyilt, mert nem adtak ki a felkesz Honeycomb forrasat?
  • hurkaur
    #141
    Felesleges ra idot pazarolnod, hulye szerencsetlen... Ha tudnek rajta egyaltalan mulatni, akkor talan nem raktam volna szurolistara, de mivel o az idegesito balfaszok korebe tartozik, igy sajna bajna mas a helyzet :-(
  • G_ArchAngel #140
    1., Android mar nem nyilt
    2., A Google autot kuld a hazhoz kemkedni, ehhez kepest a Microsoft es az Apple uriemberkent viselekedik
    3., Idoszakonkent mindegyiktol kikerulnek a felhasznalok adatai
    4., Aki beveszi, hogy a Google/Apple/Microsoft cegeket nemes cselekedetek vezerlik es a felhasznalok erdekeit nezik, az olyan melyen bekapta a szoros-boros nyalokat, hogy a teafilter a fogain kocog, pl. mint Te
  • G_ArchAngel #139
    "De ami igazán zavar, hogy nálunk az iPhone az egyetlen, amit nem lehet függetlenűl megvenni."

    Esetleg a hivatalos magyar Apple oldalon nezted mar?
  • speed2006
    #138
    Nem nyvajgok, csak megemlítem. Minek csináljam meg? Nem viszik magukkal soha. Ahányszor hívom öket mindig a lakásban csörög valahol. :) De mondtam hogy a fagyás az én hülyeségem volt. Azt is megbeszéltük már mi ketten, hogy nem tartom rossznak az iPhonet. Erről szó sincs. Számomra az Apple üzletpolitikája, merevsége viszataszító. Itt most csak beszélgettük, és szóba kerűlt. Ráadásul a Samsung miatt is felment már a pumpám mostanában. De még mindig sokkal jobb mint a WP7-es telefonok. Az az öszekevert rubikkocka Metro UI. Nagyon fapadosan néz ki.
  • narumon
    #137
    Szerencsés lehetek nekem iphone még soha nem fagyott. Sem 3 sem 3GS sem 4-es. Az akksit meg miért nem cseréled már ki anélkül, hogy mindenütt nyavalyogsz miatta? Akksi bármikor beszarhat bármilyen készülékben.
  • speed2006
    #135
    De ami igazán zavar, hogy nálunk az iPhone az egyetlen, amit nem lehet függetlenűl megvenni. Ahol olcsó, ott a hívás méregrága, és fordítva. Na itt azért megtettem a lépéseket. De a programok készítőit megbecsülöm azzal hogy amit használok azt kifizetem.
  • speed2006
    #134
    Maga az akumulátor szart be. A szervíz is elismerte.

    Az egész rendszert. Meg sem nyikkant.

    A többiben egyet értünk. Hozzáteszem, hogy mielött drága programot veszek, kipróbálom. Most éppen minden legális a telefonon. Nem okoz gondot az a pár SEK amibe kerűlnek, de feleslegesen nem adok egy fillért sem. Illetve csak méha. Mint pl ma :) A kettes számjegyű egy online backgamon programra vágyott, aztán nem tetszett neki. Persze a refound idő lejárt.
  • Papichulo
    #133
    "Sajna a lemerülés kb. egy hónapja van. És nem szoftver hiba."

    Ertem, de itt az OS-ekrol beszulnk, ez viszont egy hardware-s problema. Nekem valami rosszul megirt software miatt merult le a keszulek par ora alatt. Ilyenrol iOS-en meg nem hallottam.

    "Úgy fagyott le, hogy nehéz volt újrarakni."

    Ez szamomra meg mindig nem vilagos. Mit kellett ujrarakni? Az egesz OS-t? Telefonalni sem lehetett a keszulekrol? El sem indult normal modban?

    "De az Apple storeban is van ám rengeteg értelmetlen szar."

    Ez igy van. Senki sem allitotta az ellenkezojet. De azert egy tevhitet oszlassunk el, a fingos programok korszakanak mar reges-regen vege van!

    "A rootolás meg azért nem azonos a jailbreakkel. Nem kell feltörni hogy "ingyenprogramokat" fele lehessen tenni."

    Tulajdonkeppen ugyanaz a ketto, de abban ketsegtelenul igazad van, hogy az android alapallapotban meg sem probal komolyabban harcolni a kalozkodas ellen. Ez is az egyik oka, hogy sokan szivesebben fejlesztenek az Apple rendszerere, mivel mar csak emiatt is biztosabbnak latjak a befektetett munkajuk megteruleset. Bar ez sem tokeletes es hidd el nekem, hogy nem j erzes amikor az ihacks.ru-n megtalalod az altlalad fejlesztett jatekot. Megha szamitasz is ra, akkor is szar...
  • speed2006
    #132
    Nem sértődtem meg. Az távol áll töllem.
    Úgy fagyott le, hogy nehéz volt újrarakni. De mondom az az én hibám volt. Sajna a lemerülés kb. egy hónapja van. És nem szoftver hiba. Volt szervízben mindkettő. Ennyi volt az aksinak.
    A Marketből meg csak olyat szedek le amiben meg is bízom. Ennek ellenére tényleg van köztük szép számmal gagyik. Ezt sosem vitattam. De az Apple storeban is van ám rengeteg értelmetlen szar. A használhatókból sok-sok, csak már néven.Az ilyen"mood finger scan" marhaságoktól meg mindkét oldalom hülyét kapok. Meg Ghost Radar. A rootolás meg azért nem azonos a jailbreakkel. Nem kell feltörni hogy "ingyenprogramokat" fele lehessen tenni. A root ahhoz kell, hogy bizonyos programok működjenek. Akár olyan is, amiért fizetni kell. Titanium Backup, Scrrenshot it, SD Speed Boost, Total Commander (amivel az FTP-mre fel tudok lépni, és szinte mindent tud).
  • Papichulo
    #131
    Ujabb kedvenc temam: ne floodolj! :)

    A lemerules azert volt idegesito, mert hirtelen kovetkezett be. Egyszer csak azt lattam, hogy nagyon gyorsan esik a toltottseg. Vegulis jo sok program uninstallalas utan megszunt a gond (azok kozul volt valamelyik a bunos), de en nem akarok ilyenekkel foglalkozni.

    Ketlem, hogy a te iphone-od ugy fagyott le, hogy az egesz OS-t ujra kellett telepitened globalis adatvesztes utan. Ismetlem semmi root, stock firmware. Amugy tolton volt es egyszer csak nem lehetett tobbet eletre kelteni. Nem csinaltam kozben semmit.

    Gates idezetbe nem kotottem bele, csak korrigaltam, ennyi. Ezen ne sertodj meg, lemaradt a smiley.

    Amugy en nem akarok meggyozni senkit semmirol, csak az en kedvezotlen tapasztalataimat irtam le.
  • speed2006
    #130
    Látom megint a kedvenc témádnál vagy, helyesírás. Tölled már megszokott, ha már más értelmes dolgot nem tudsz felhozni. :)
  • speed2006
    #129
    Amikor lefagyott az iPhone, az az én hülyeségem volt. Nem figyeltem arra hogy melyi verzióra jó. Mielött visszakérdezel.
  • speed2006
    #128
    Az egyes pontot meg nem hiszem el. Mond már melyik program volt, lécci. Kipróbálnám.
  • speed2006
    #127
    Ja, és írtam hogy "ha jől emlékszem". Ezek szerint nem. De gondolom ebbe bele lehet kötni.
  • speed2006
    #126
    Érdekes, az iPhone4 akumulátora egy éjjel lemerűl, úgy hogy semmi nem megy a háttérben. 13 hónapos mindkettő. Fagyás meg ezen is előfordul. Aple store program. Még valami?
  • Papichulo
    #125
    "Valaki azzt mondta egyszer, ha jól emlékszem, hogy 64 kb mindenre elég."

    Rosszul emlekszel, a hires idezet az 640kb-rol szolt. De az is urban legend :
    "640K ought to be enough for anybody.
    Often attributed to Gates in 1981. Gates considered the IBM PC's 640kB program memory a significant breakthrough over 8-bit systems that were typically limited to 64kB, but he has denied making this remark. Also see the 1989 and 1993 remarks above."
    http://en.wikiquote.org/wiki/Bill_Gates

    Grammar Nazi: egyelore!=egyenlore

    Ami meglepo, hogy meg a seoul-i metron is tobb iphone-t lehet latni, mint sgs1-2-t, vagy hasonlo szinvonalu samsung termeket. Ennyire nepszeru az iphone.

    En ket dolog miatt utaltam meg az androidot:

    1. Olyan szinten fagyott le a stock firmware, hogy ujra kellettt telepiteni a teljes OS-t. Bekapcsolni is csak recoverybe lehetett. Mindezt csak market-es alkalmazasakkol.
    2. Egyik naprol a masikrs par ora alatt lemerult a telefon es toltovel kellett jarnom, mint regent a Motorola 5200-as idokben. Nehogy mar nekem kelljen kerersgelnem, hogy melyik progrsm melyik updateje bassza el a telefonomsat! Nem veletlen, hogy az android market tele van mindenfele hibakereso, meg ilyen-olyan "doctor" alkalmazasokkal.
  • narumon
    #124
    "Jaaa. Ok, értem. De ez megoldható. Létezik rá megoldás. Igaz alapból nem a kűlsőre telepűl, de át lehet helyezni. Gyakorlatilag mindent."

    OKé, az a kérdésem, hogy hogyan? Mert haver azóta sem jött rá, én meg azóta nem nyomkodtam de pont ez a gondom a rendszerrel, ha 5 perc alatt nem lehet rájönni akkor ott már nagy gond van... (egyébként tényleg hogyan? :D)
  • phare
    #123
    Ez az ürge mondta azt is hogy a linux rákos daganat. :-)
  • speed2006
    #122
    De jóóó hogy nem látszik.
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/Jqn0Ppy-DQMLSAwEq0xVbw?feat=directlink
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/_3JbROJ9zyhJU9QKUauMLA?feat=directlink
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/1i11CTgZDXBZQ6H4R4HcZg?feat=directlink
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/qgZEonSI0JHU-gd85gW4sg?feat=directlink
  • speed2006
    #121

    Azért nem csúnya ez sem.



  • mortep
    #120
    @Sequoyah azért írtam, hogy soha többet WP, mert épp eleget idegesített a jelenlegi. Volt alkalmam kipróbálni a WP7et is, és nem voltam oda érte ráadásul a metro ui már a kezdetektől ellenszenves.

    A tény, hogy a WP7 kevésbé fogy deja vu érzést vált ki belőllem (mintha a 6.5ös is így volt annó), vajon nem-e fogok pont úgy járni mint a jelenlegi telefonommal, ugyanis sokszor megbántam, hogy nem egy akkor népszerübb, symbian alapú okostelefonba ruháztam be.
  • speed2006
    #119
    Sok aszatalira írt programnál csak a felületet kellene vátoztatni. Ha már ugyan az a cég készíti. Ahogy egy programot meg lehet írni MAC-re, vinfosra, Linuxra is.
  • Sequoyah
    #118
    Asztalira írt programok jó darabig nem fognak telefonon futni, ha valaha is fognak, mert alapvetően máshogy kell működniük. Plusz egyelőre még pár évig a hardver is kevés hozzá. Egész más a koncepció. (persze lehet úgy megírni programot, hogy más felület jöjjön elő a különböző platformokon...) Persze nyilván lesz aki megoldja, de a használhatóságról lesznek kétségeim, és az tuti nem a WP7 vagy az iPhone lesz.
    A platform jó, azt mondják a legkönnyebben fejleszthető a WP7.
    A hardver most is elég erős, gyengére nem engedik feltenni. Nem láttam még akadozó WP7-et.
    Szóval az alap az jó, de láttam már rettenetesen jó dolgokat hamvába hullani a rossz marketing/menedzsment miatt...
  • speed2006
    #117
    Gondolkodtam rajta. De egyenlőre megvárom mi lesz a folytatás. Melyik cég milyen komolyabb telefonnal rukkol elő. De főleg hogy mennyire fog elterjedni a programfejlesztők körében. Maga a windows vonzó alternatíva lehet, ha elég erős a hardware alája. Na meg ha a programok kompatibilisak lesznek, és az asztali gépekre írtakat is fel lehet telepíteni rá. Persze figyelembe véve az telefon korlátait.
  • Sequoyah
    #116
    Akkor vegyél egy WP7-et is mellé. Látom a pénz nem akadály, szóval miért ne? Ha nagy kütyübolond vagy, akkor lehet buherálni is imádsz, akkor lehet nem neked való, mert ez az egyszerű felhasználókat szolgálja ki, de viszont hatékonyan... De mindenképp érdemes ránézni, mert jó ötletekkel, innovációval tele van, ha vannak is hibái.

    Amúgy nem az információ jelenlétére gondoltam, hanem a tálalás módjára. Az ergonómiának köszönhetően egész egyszerűen sokkal kevesebb időre kell a kezembe fognom a telefont, hogy ugyanazt az információmennyiséget megkapjam.
    Sarkítva: nem kell átlátni a káoszt, a minimalizmusának és az ergonomiának köszönhetően rávezeti a szemet az információra, ahelyett h keresgélném.

    És egy lépéssel minden közelebb van a felhasználóhoz...
  • speed2006
    #115
    Miért kell ehhez Metró?
    Figy. Nálam nagyobb kütyü bolodot nem sokat találsz. :) Szinte a már nem normális kategória vagyk. Nem éppen egyszerű orvosi eset. Galaxy TAB 7, 10-1 új verzió, iPhone 4 2 darab, HTC, telefonok összekötve tévével-erösítővel, kávéfözövel (x10 vezérlés), És egyébb marhaságok. Szóval olyat mondj, amit nem tudok megfogni.