Berta Sándor

Erősödött a Chrome és a Safari

Az elmúlt egy hónapban is folytatódott az Internet Explorer és a Firefox mélyrepülése, viszont a Google és az Apple böngészője erőre kapott. Az IE 9.0 és a Firefox 4.0 megjelenése ugyanakkor változtathat a helyzeten.

Az elmúlt egy hónap legnagyobb vesztese egyértelműen az IE, amelynek a piaci részesedése 56 százalékra csökkent. A második helyen a Firefox található 22,75 százalékkal, míg a Chrome megerősítette a harmadik helyét és a 10,70 százalékos adata biztató a közeljövőre nézve. A negyedik helyre a Safari került, amelynek a piaci részesedése elérte a 6,30 százalékot. 2,28 százalékos adatával ötödik az Opera és hatodik az Opera Mini (0,89 százalék).


Tavaly márciushoz képest az IE 4,65, a Firefox pedig 1,77 százalékot veszített a piaci részesedéséből. Ezzel szemben a Chrome majdnem a duplájára növelte a piaci részesedését (6,13 százalékról 10,7 százalékra), míg a Safarinál a növekedés 2010 márciushoz képest nagyon jelentős. Az Apple böngészőjét tavaly márciussal még csak a felhasználók 4,65 százaléka használta, idén viszont ez az érték már 6,3 százalék.

Az egyes böngészőverziókat tekintve az IE 8.0 vezet (34,17 százalék), a Firefox 3.6 a második (18,55 százalék) és az IE 6.0 a harmadik (11,43 százalék). A Chrome 8.0 ebben a rangsorban a 9,33 százalékos adatával csak a negyedik, míg az Internet Explorer 7.0 az ötödik (8,29 százalék), a Safari 5.0 pedig a hatodik (3,75 százalék). Tavaly márciushoz képest elmondható, hogy az IE 8.0-t használók tábora folyamatosan nő, ezzel párhuzamosan pedig egyre kevesebben futtatják a gépükön az Internet Explorer 6.0-s és 7.0-s változatát.

A kérdés továbbra is az, hogy az idén megjelenő Internet Explorer 9.0 és a Firefox 4 képesek lesznek-e megfordítani a jelenlegi folyamatot, vagy a Chrome hosszú távon is beleszólhat a böngészőpiac alakulásába.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dyra #18
    mocskos módon, sutyiba hátulról települ ez a mocsok kémprogram Chrome! Avast, Skype és még megannyi progi feltelepíti ha nem figyel a user. Ha régi Explorerrel mész fel a Google -re a jobb szélén rózsaszín kiemeléssel nyomatja magát. Amúgy nem rossz böngésző én is használom (néha) de az Opera és a Firefox továbbra is a nagy kedvenc.
  • nextman #17
    Csak én érzem hatásvadász mondvacsinált hülyeségnek ezt az egészet?
    A Chrome megduplázta magát? Ja, de így is 10%-nál tart. IE, FF mélyrepülésben??
    Mit számít nekik a -4 és -2 %, amikor egyiknek 50+%, másiknak meg 20+% részesedése van?
    Ez a torta még mindig nekik a legnagyobb, és ezek alapján még sokáig az is lesz.
  • tricky #16
    hát igen, a 10,50 Opera béta sem most volt és főleg nem a 10,10 final Opera
    de biztos igaza van ha azt írja friss...volt amikor készítették
  • Pukkka #15
    Tényleg friss, még jó hogy az Opera már 11.01 nél jár..
  • tricky #14
    nem csak te gondolod így
    de sokan mivel tetszik nekik a progi, így elfogultan védik
    pedig az ilyen erőszakos reklámokat mág a TVben is utálom nem hogy számtalan alkalommal megkérdezzék, hogy szeretném e telepíteni a chromet vagy sem
    csesszék meg a gugli terméküket
    monopol bill ge....ik
  • MsUser #13
    http://img26.imageshack.us/i/friss.jpg/
    Na mindegy SG fórum minden tiltva , blokkolva :)
  • MsUser #12
  • MsUser #11
    Friss teszt a böngészők sebességéről.

  • MsUser #10
    Nem találkoztam még erőszakosan települő Chrome-val, hogy hogy minden programmal települni akar? A becsődölt keresőcég ASK toolbar-jával viszont igen, le is szedem egyből ha bármelyik gépre beengedik! Inkább meglepő hogy erőltetett erőszakos beszivárgás és reklám özön nélkül is egyértelműen a legjobban fejlődő a Chrome! Azért a róka reklám mindenhol ott volt régen és most is már-már erőszakosan, de okos ember a neki megfelelő böngészőt válassza!
  • JaSoN HuNTeR #9
    Firefox egyre sz*rabb! Nálam olyan hülye buhjai vannak váltottam is Googléra!