Gyurkity Péter

Tábla-özönre számíthatunk a CES alatt

A januári CES során egyszerre több gyártó is bemutatja majd saját megoldásait, közülük hárman viszont szinte egyszerre jelentették be, illetve szivárogtatták ki, hogy mivel készülnek a következő évre.

Elsőként a Motorola elképzeléséről jelentek meg újabb részletek, mégpedig a Droid Life portálon. Ebből megtudhatjuk, hogy a cég hivatalosan is bemutatja majd azon készülékét, amelyet december során még Andy Rubin leplezett le a nagyközönség előtt, a D: Dive Into Mobile találkozó alatt.


A fejlesztés Droid XOOM néven érkezik, a kijelzője a már látott 10 hüvelykes példány lesz, ehhez pedig az Android operációs rendszer új verziója (2.4, avagy 3.0), az nVidia Tegra 2 chipje, 32 GB-os flash tároló, 2 megapixeles elülső kamera, 5 megapixeles hátoldali kamera, SD-csatlakozó, illetve első negyedév végi piaci megjelenés társul majd.

Az Archos ezzel egy időben saját meglévő készülékének egy új változatával készül, ez pedig nem más, mint az Archos 70 tábla 250 GB-os merevlemezzel érkező testvére. Az Android 2.2 mellett 7 hüvelykes kijelző (800 x 480 pixel felbontás), 1 GHz-es ARM Cortex A8 processzor, microSD-bemenet, 802.11 b/g/n WiFi, Bluetooth 2.1, G-érzékelő, elülső VGA-kamera, továbbá USB 2.0 és HDMI-kimenet található a listán.


Az Asus a maga részéről egy videót tett közzé a YouTube oldalán, amelyet nem sokkal később el is távolítottak, ez azonban már nem akadályozhatta meg, hogy szemfüles felhasználók rögzítsék az abban látottakat. Egyszerre négy különböző készülékkel jelennek majd meg a CES alatt, ezek sorrendben a 7 hüvelykes EP71, a 10 hüvelykes EP101 és EP102, valamint a 12 hüvelykes kijelzőt kapott EP121. Ami a szoftveres oldalt illeti, itt lesz részünk az Android, valamint a Windows 7 nyújtotta szolgáltatásokban egyaránt, de állítólag még a Windows Embedded Compact 7 is szerephez jut a családon belül.

Ami az árakat illeti, az Asusnál ez 400 dollártól egészen 1000 dollárig terjed majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ferrer #9
    Kényelmetlen, mire? Nekem a netbookom sokkal kényelmesebb munkához, mint bármi más. De igaz, hogy netezni tablet a kényelmesebb.
  • RecoPhile #8
    Szerintem tablet gép is egy idő után eléggé kényelmetlen lesz használni.
  • mesyre #7
    CES 2011 fő témája: táblák
  • mesyre #6
    http://erdudac.name/2011/01/03/ces-2011-fo-temaja-tablak/
  • Gerygrey #5
    Nagy különbség, hogy mindig ott van kéznél, nem kell bootra várni, felkapod az asztalról, megnyomod a bekapcs gombot, és megy.

    Nálam 3 napig vendégeskedett egy Galaxy Tab. Annyiért, amennyiért adják, nem kéne, de 50-60.000 Ft környékén vennék egyet.
  • gyoridavid #4
    fél éve van nálam egy céges ipad(fejlesztésre), csak és kizárólag könyvolvasásra használom, illetve néha öcsém elkéri játszani. nem sok gyakorlati haszna van.
  • MsUser #3
    Majd ha a technika fejlődik és 2x2Gh-es lesz a CPU-GPU, és olcsó valóban nagy sebességű SSD-kel, Super AMOLED képernyővel, nem csak babapiskóta formával, és fény érzékeny használható kamerával, nem csak nagy felbontással lesz kapható!
    Na és persze 100 ezer alatti áron, akkor majd beindulnak az eladások, addig csak a reklám költség kiteszi a jelentős részét az áruknak! Egyenlőre egy korlátozott tudású PII-III szintű méregdrága divat cikkek!!!
  • gombabácsi #2
    mitől jó egy laptop? :) a kényelmetlenség csúcsa... annál csak jobb egy tablet...
  • opeca #1
    Nem értem én ezeket a tábla-pécéket...

    MOstanság annyi hülyeség van hype-olva, msot ez tkp. mire jó, kinek jó? Mitől jöbb mint egy laptop mondjuk?