Ötvös Tibor

Ilyen lett volna a Spielberg-féle LMNO

Steven Spielberg talán az egyik legismertebb ember a világon és valószínű nincs olyan ember, aki ne látott volna legalább egyet a számos kultikus kasszasikeréből (pl: Indiana Jones sorozat, E.T., Különvélemény stb.). A rendező-producer egyébként megszállott játékos és mostanra már ebben a világban is könyvelhet el szép sikereket (a Wii-s Boom Blox).

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Spielberg egy három játékra szóló szerződést írt alá az Electronic Arts-szal és ennek az együttműködésnek a második gyermeke lett volna az LMNO kódnéven futó projekt. A kiadó azonban leállította a fejlesztést, indokként pedig a The Saboteur sikertelenségét hozták fel.

Ebből mindenki arra a következtetésre jutott, hogy az LMNO is egy, a világháború idején játszódó akció-kalandjáték lett volna. Mostanra azonban kiderült, hogy mindenki hatalmasat tévedett. Ma ugyanis számos információ és egy videó is napvilágot látott, mely bemutatja, milyen is lett volna a program.



A 2005 óta fejlesztés alatt álló játéknak két főszereplője volt. Az általunk irányított férfit Lincolnnak hívták, míg társunkat Evenek, aki egyébként a kormány elöl menekül. Eve egy gyors és titokzatos teremtmény, aki - bár képtelen a beszédre - a játék során elég összetett kapcsolatba kerül velünk. Ez a kapcsolat nagyban függ attól, hogy mi hogyan viszonyulunk hozzá.

Ha például a harcokban magára hagyjuk, akkor sokkal dühösebb és kíméletlenebb lesz mindenkivel, míg ha segítünk neki, akkor nagyfokú együttműködést tanúsít majd irányunkba. A Lincoln és Eve közötti kapcsolat kihat a történet végére is. Az egyik ilyen, hogy a teremtmény elárul minket és átad a kormánynak, hogy saját magát mentse vagy épp mi kerülünk olyan kritikus helyzetbe, hogy kénytelenek vagyunk kiszolgáltatni őt a szerveknek.


A készítők több csavart is beleszőttek a történetbe. Először is Eve mindkét lábán van egy-egy extra ízület, melynek segítségével hatalmasakat képes ugrani. De ezt mi csak az egyik küldetésünk során tapasztaljuk meg, amikor 5 méter magasra felugrik vagy mikor villámként mászik egy szűk kis csatornában.

Melyiket választanád?
(Összesen 293 szavazat)
  • Mirror's Edge
    18 % (52 szavazat)
  • LMNO
    66 % (192 szavazat)
  • Egyiket sem
    13 % (37 szavazat)
A legnagyobb csavart azonban az jelentette, hogy Eve nem egy földönkívüli, ahogy azt Lincoln - és mi is - elsőre gondolta, hanem egy időutazó. Egy olyan személy, aki több ezer évet utazott vissza az időben. A játékmenetben rengeteg parkour elemet is belevittek és végül ez volt az egyik oka a törlésének.

Ekkor már ugyanis javában zajlottak a Mirror's Edge munkálatai és az EA végül annak adott zöld utat. Ráadásul a kiadó szerint az LMNO túlságosan nagyszabású, túl ambiciózus projekt volt, melynek fejlesztése rengeteg időbe tellett volna. Mindenesetre az egyik fejlesztő most nyilvánosságra hozta a fenti jelenetet és pár képet és ezzel végleg befellegzett a játéknak.

A csapat nagy része ugyanis már nincs az EA alkalmazásában és Spielberg is más projekten dolgozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rotator #16
    A Mafiát csehek csinálták.
    Kár érte, nagyon hangulatos videó volt, a Saboteur meg nekem amúgy is bejött. :)
  • santakata #15
    Én nem hallottam erről egészen mostanáig, de a leírások és a kis videók alapján rendkívül felkeltette az érdeklődésemet. Van egy olyan érzésem, hogy ezt a projektet nem fogják veszni hagyni, nem csak az EA képes minőségi játékot legyártani és nem csak Amerika( Lásd maffia). Szerintem valamelyik okosabb csapat fogja és beleveti magát a munkálatokba. Persze Stewe bácsi sem fog nemet mondani. Remélem igazam lesz mert kár lenne érte. A női karakter kicsit emlékeztet a Hibrid cimü film lényére :D
  • stremix #14
    A parkour pár éve indult, néhány fiatal srác kitalálta, hogy mennyivel jobb a házak tetején ugrálni mint a tornateremben. Aztán pár hónap alatt eljutottak oda, hogy már a házak oldalára és hidakra másztak fel, 5-6 métereket ugrottak lefelé. Ez nagyon látványos, de nehéz és sok gyakorlás kell hozzá. Vannak fent videók a youtube-on, keress rá! Aki csinálja, annak egy igazi élmény.
  • Darth Dave #13
    "A játékmenetben rengeteg parkour elemet is belevittek" Micsodát????? Ez mit jelent, kezicsókolom?
  • cateran #12
    A Fable? Nem nagy szam? Errm....de:P
  • mad mind #11
    A The Dig is Spielberg. És nagyon jó játék volt. Kár hogy lelőtték ezt jónak tűnik.
    Mondjuk az is igaz, hogy a Fable is nagyon jónak tűnt amikor még csak tervezték, de a végeredmény messze nem volt olyan nagy szám.
  • Tower Guard #10
    Engem is érdekelt volna.
    Sokkal de sokkal jobban mint a Saboteur, vagy a Mirrors Edge...
  • rTp #9
    Kár érte, ígéretes újdonságnak tűnt...
    Xido, neked lenne mit fejleszteni a szövegértés képességeden, adj hozzá egy pár pontot :P
    A Saboteur volt amugy...
  • Bren X #8
    Csodás, nehogy már valami érdekesebbet, nehezebbet, bonyolultabbat legyártsanak mert akkor kiderül, hogy még az amerikai gémer is tud gondolkodni. Akkor meg tényleg beütne a krach, mert el kellene kezdeni újra ötletesebb játékokat készíteni.
  • xido #7
    3ra írt alá..mi is volt az első játéka Spielbergnek és mikor?