Berta Sándor

Európában már kapható az első Windows 7 tábla-PC

Az első Windows 7 tábla PC-k megjelenését karácsonyra várják, azonban a kontinensen már felbukkant az első fecske egy kínai gyártó termékével.

Steve Ballmer, a Microsoft vezetője a London School of Economics rendezvényén tartott beszédében kijelentette: "Látni fognak Windows slate eszközöket, már az idén karácsonykor." A szakember július közepén szintén arról beszélt, hogy még az idén több Windows 7 tábla PC érkezik. A Hanvon TouchPad B10 már kapható, azaz a kínai gyártó hónapokkal megelőzte az Asustek Computert, a Dellt, a Samsungot, a Sonyt, valamint a Toshibát.

A készülék közel sem nevezhető olcsónak, ára 771 euró. A 253 mm x 168 mm x 18 mm méretű és 960 gramm súlyú gép "lelke" egy Intel Celeron ULV 743 típusú 1.3GHz-es processzor, amelyet 2 gigabájt DDR2-es memória, egy 250 gigabájtos, 5400-as percenkénti fordulatszámú notebookmerevlemez, Mobile Intel 4 sorozatú chipset és egy 1024 x 600 képpont maximális felbontású, 10,1 colos LED-es háttérvilágítűsú érintőképernyő egészít ki. Az összképet WiFi- (802.11b/g), két USB 2.0, egy HDMI- és egy Bluetooth-port, valamint egy 3,5 mm-es fejhallgató- és mikrofon-csatlakozó teszi teljessé. Beépített kamerája 1,3 megapixeles, a 4800 mAh-es lítium-polimer akkumulátora pedig maximum 4 órás üzemidőt biztosít.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A tábla PC 32 bites Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel kapható, és ehhez a kínai cég a Microsoft Touch Pack for Windows 7 csomagot ajándékba adja. A Hanvon B10 egyszerre tűnik egy multimédiás központnak és egy teljes értékű irodai számítógépnek. A Windows 7 előre fel van telepítve, azaz a felhasználó azonnal használatba veheti az új eszközt. A tábla PC háza alumínium és szénszálas anyagok ötvözetéből készült, éppen ezért strapabírónak, de ugyanakkor könnyűnek és kényelmesen használhatónak tűnik. A 10,1 colos érintőképernyő képminősége nagyon jó, ugyanakkor a videók megnyitása után azonnal szembetűnik, hogy az eszköznek gondjai vannak a felvételek lejátszásával és a különböző színek megfelelő megjelenítésével.

A kijelző rendkívül jól használható érintőképernyőként, a honlapok például könnyen kicsinyíthetők, illetve nagyíthatók, a képek pedig egyszerűen forgathatók. A Windows 7 is jól kezelhető, az új vezérlési módot azonban mindenképpen megszokást igényel. Az alkalmazások esetében ugyanakkor sokkal nehezebb a helyzet, közel sem minden program esetében működik tökéletesen az érintőképernyős vezérlés.

Összességében a Hanvon TouchPad B10 leginkább egy olyan Windows PC-nek nevezhető, amelyet bárki magával vihet és amely érintőképernyővel vezérelhető. A felhasználó valójában csupán ízelítőt kap abból, hogy milyen jó is lehetne egy Windows 7 tábla PC, ha kiegészíthetnénk egy egérrel és egy billentyűzettel. Azt csak remélni lehet, hogy az Asus, a Dell vagy a Samsung mérnökei jobb munkát végeznek majd és a termékeik nem csak kiforrottabbak, hanem olcsóbbak is lesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • beamkiller #21
    Es akkor kedves SG, ezt minek neveznetek? :D


    https://store.archos.com/archos-tablet-p-96.html
  • redfish #20
    Ennyi pénzért már egy sokkal jobb notebookot tudok venni, aminek billentyűzete és legalább egy tapi-egere van beépítve...
    Ja, és ebben nincs DVD-író sem???...
    Na, ilyet sem vennék!...
  • zomby1 #19
    A gyártó vagy a Microsoft nem értette meg miért veszik az iPad-t:
    - viszonylag könnyű, ehhez képest mindenképp )
    - azonnal használható
    - nincs hangja, ha már diszk lenne benne akkor gáz
    - 10 órát bír legalább
    - alapfunciókat tud, de azokat gyorsan
    - nem fújja rád a meleg levegőt

    Ez a cucc minden csak nem ez. Értsék meg először a dolog lényegét és utána kezdjenek el gyártani, mert ez zsákutca.
  • coolbboy83 #18
    Veled semmi értelme vitatkozni, mert mindig kiforgatod az ember szavait !
    Érdekelne honnan szeded az érdekes teóriáidat bizonyos dolgokról..... te egy bukott szociológus vagy? :-)

    Egyáltalán létezik olyan termék, ami jó neked? :-)
  • sanyicks #17
    Okoska! tudod egy bmw nem csak designban jobb egy trabantnál, hanem sokminden másban is. zongoránál szintén ;)
    Neked honnan való ez a logika ha valami jól néz ki az jobb? munkák pityutól hallottad?
    nem azt mondtam hogy az a buzoid aki szereti ha valami jól néz ki (mert egy nőnél, meg egy kocsinál ez normális. Viszont egy elektronikus eszköz, aminek a kijelzőjét nézzük, más részét nem, ott nem normális dolog ha valaki azt nézi elsőnek, hogy le van e kerekítve a sarka, vagy nem.
    Azt meg tudom hogy a buziknak nem nagyon van szépérzéke, ez látszik az általuk készített női ruhákban és az általuk tolt kisfiús(piszkafa) női modellekben, ettől még ő náluk első a dizájn vagy akinek kis beütése van ;)
    Tudod attól hogy munkák pityu azt mondja, hogy 0,025% vékonyabb a 4g mint a 3g és az fantasztikus, vagy most a lekerekített téglatest helyett a nem lekerekített a menő, attól uganúgy a képátmérő marad a korlát, és nem az ahhoz képest már bőven elenyésző vastagság, ugyanis normális ember nem akarja bakelitlemez tokba csúsztatni a tabletjét, mert ugyan olyan cipelni, és tartani mint egy vhs kazetta vastagságú cuccot. Persze villogni is lehet vele hogy milyen vékony, de ez kb olyan mint 3dmark pontozgatni, ami jól néz ki, de gyakorlatilag semmi értelme.
  • coolbboy83 #16
    Egyébként sem attól függ, hogy ki szereti a jó tervezésű designos cuccokat, hogy ki milyen nemű, vagy beállítottságú.... van hetero designer haverom, és van egy rokonunk, aki meleg és a 0-val egyenlő a design és a szép érzéke..... tehát semmi összefüggés...... ennyi.... és mindig kurva nagy kosz és rendetlenség van nála a lakásán..... igéntelen RULEZ !!! Ezért jó ez a buflák fos termék??
  • coolbboy83 #15
    Már ne is haragudj, de ekkora fszságot régen hallottam..... attól mert férfi valaki, attól még lehet fontos a design....... akkor ezek szerint egy BMW is nőknek való, a férfiaknak meg egy ótvar trabant... megy az is.
    Sőt a zongoristáknak sem kell Steinway, mert egy műanyag vacak kínai szemét is szól.....

    Te honnan szeded a barom hozzászólásaidat haver?? Aki férfi és szeret, ha valami jól néz ki, akkor az nem hetero?? Te droid vagy vazzeg???

  • atomkrumpli #14
    drága játékszer, de legalább éledezik az alma konkurenciája
    Jó dolog az érintő képernyő de sok mindenre nem a legjobb és szó szerint fájdalmas a használata egy idő után, volt alkalmam kipróbálni egy ipadet.
    Internetezni, tyubozni, levelezni jó móka de melózni vele nem nagyon lehet.
  • Balumann #13
    Nagyon kevés készüléktípus van (okostelefonok, netbookok, ipad, laptopok, pc) amit kifogásolnék, mert általában mindegyiknek van valamilyen előnye, ami miatt egyes felhasználóknak inkább azt éri meg választani, de ezen akárhogy töröm magam, kénytelen vagyok föladni.
    Méretben, súlyban gyak. megegyezik a 9-10 colos netbookokkal, akuidő relatív, mert vannak ebben a szériában 6 cellásak amik 6-7 órát is kibírnak, a 4 cellással egyezik meg az üzemideje (4 óra papíron csak 3 és fél óra powersaving módban..., Windows 7 -nél fantasztikus lehet úgy dolgozni), viszont billentyűzet + touchpad helyett kapsz egy sokkal korlátozotabban és még elég kezdetlegesen - gyakorlatilag sok mindenre fullra alkalmatlan érintőképernyőt (sok ujjlenyomaton keresztül biztos élvezetesebb multimédiára is használni...), ráadásul egyel kevesebb USB port.

    HDMI meg mire, erősen kétlem, hogy szükség lenne egy egyszerű VGA kimenetnél, az összes HDTV -n van olyan bemenet, és hdready felbontásnál nem nagyon lehet különbséget észrevenni, cserébe bármilyen régebbi monitorra is rá lehetne dugni. (ahogy én teszem is sokszor a 900HA netbookommal, ELTE -n is meg itthon is néha, hdtv -re), fullhd -t se tud lejátszani, csak hdready -t (abból se minden kódolást).

    Tehát összességében, ez tényleg csak valami vicc lehet, pláne ilyen áron.
  • Daffit #12
    Kezdetnek jó, legalább van konkurens és elindul a verseny, hogy egyre jobbat és egyre olcsóbban vehessünk. Még várni kell, de beindult valami.