Gyurkity Péter

Szeptemberben jön a PlayStation Move

Az E3 alatt a Sony is bejelentette saját mozgásérzékelő vezérlőjének hivatalos megjelenési dátumát, amellyel megelőzik a rivális Microsoft hasonló lépését, viszont az ár magasabb lesz.

A hivatalos PlayStation blogon olvashatunk a bejelentésről, amelyben részletesen kifejtik, mi is történt a keddi bemutató során. Ebből megtudhatjuk, hogy Észak-Amerikában szeptember 15., Európában szeptember 19., Japánban pedig érdekes módon csak október 21. lesz a PlayStation Move első napja. Hiányzik azonban a vásárlói fogadtatás, amely nem volt éppen kedvező a cégre nézve.


A megjelenési dátum mellett természetesen lerántották a leplet az árakról, valamint a pontos kínálatról, amely tartogat némi meglepetést az érdeklődőknek. Először is, a Sony 50 dolláros áron kínálja majd magát a mozgásérzékelő vezérlőt (továbbra is PlayStation Move néven), amely a PlayStation Eye kamerával, valamint a Sports Champions névre hallgató játékkal egy csomagban már 100 dollárt kóstál. A PlayStation 3 konzollal együtt 400 dolláros áron juthatunk majd hozzá a megoldáshoz (ez már önmagában soknak tűnik, a bemutató alatt ki is fejezték nemtetszésüket a megjelentek), az igazán fájó pont azonban a PlayStation Move navigációs vezérlő hiánya, amelyet külön kell majd beszereznünk, mégpedig 30 dolláros áron.

Az előadást megtartó Peter Dille emellett elárulta, hogy a fejlesztés hivatalos megjelenésekor mintegy 15-20 játék várja majd az érdeklődőket, az ünnepi szezonra pedig ez a szám 40-re emelkedhet - mindegyik játék 40 dollár körüli áron lesz kapható. A hivatalos trailer a YouTube oldalán látható, a címek között pedig olyan neveket találunk, mint Tiger Woods PGA Tour, Time Crisis, Echochrome 2, Resident Evil 5, valamint Tron: Evolution.


A PlayStation 3 ezzel egy időben újabb firmware frissítést kap, amely lehetővé teszi a 3D-tévék megfelelő felhasználását (lásd a Sony saját Bravia 3D sorozatát), itt pedig olyan játékok támogatják majd a megoldást, mint a Crysis 2, a Mortal Kombat, a Shaun White Skateboarding, a Ghost Recon, a Tron:Evolution, illetve az NBA 2k11.

A Sony tehát a megjelenésben megelőzi nagy riválisát, fontos kérdés azonban, hogy a játékosok miként fogadják majd azt. Az előadás alatt egyes beszámolók szerint hangos nemtetszését fejezte ki a közönség egy jó része az ár, valamint a kínálat kialakítása láttán, ez pedig semmiképpen sem jó jel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Real Ebola #30
    Volt (és van is) pc-m, de túl sok ment rá hogy tudjam tartani a játékok szabta hardveres elvárásokat, így hát anno vettem egy PS2-t. Szép is volt jó is volt, és főleg sok sok játék volt meg warez volt, de ealdtam, mert már csúnya volt a grapics, és kiegészítettem egy x360-ra. Becart, aztán megint becart, és megint. Mert ugye túl nagy a hűingadozás az alaplap közepe táján, így hajlong és leválik az a szerencsétlen GPU. Eladtam. Most PS3 van, egy slim. Lehet szidni meg minden, de olyan szépen ketyereg, hogy ihajj... :) Nem szarik be álladóan, van benne bluray player, mulimedia központ egyben, satöbbi, akinek van tudja... Még icikicsi voltam amikor valami filmben láthattam talán, de már nem emléxem, szóval ez a wii szerű iránytás nagyon megtetszett már anno a 80as 90es években, de a wii sajnos csak olyat tudott csinálni ami (számomra) nagyon sokat késik. Szep 19 jön a MOVE a PS3-hoz. Én 100 hogy veszek! Szép napot! :)
  • dmob #29
    Hát ahogy elnézem ez nem más mint egy Wii utánzat, csak éppen jobb a játékok minősége és grafikája. Nem vagyok egy Xbox 360 FAN, mert nekem ezelőtt egy Xbox classicom volt, és azután nekem a 360 egy csalódás volt... De azért ebben a témában szerintem nyert az Xbox, ugyanis a 360 esetében nem lesz szükségünk távirányítókra, amely előfordul a Wiinél, és akkor szeptembertől a PS3-nál is.

    @5c0rp330n
    Szerintem nem kell fanboynak lenned azért, mert egy PS3-ad van (vagy nincsen, csak azt szeretnél, de még küszködsz a PS2-del) nyomathatod itt a felhozatalt, de akkor is nagyobb választék fog várni, ha egy 360-ad van. És ha csak a Gears of War sorozatra gondolok, akkor már kapásból ott van egy olyan 3 epizódos játék, amely alapvetően nagyon jó FPS. Nem beszélve a Forza Motorsport sorozatról, amely ugyanolyan, mint a Gran Turismo. Aztán ott voltak a GTA IV kiegészítők, amiket később persze kiadtak PC-re, meg PS3-ra is, de először mégiscsak a 360-ra jelentek meg. Szerintem most forult a kocka, hiszen előzőleg a PS2 vs Xbox ugyanez volt, hogy sokkal több játék jött ki PS2-re, pedig teljesítményben, és tudományban is jobb volt az Xbox. Hát szerintem a PS3 is többet tud ALAPBÓL mint egy 360, de nem tud akkora játékélményt nyújtani. A PS3 kontrollerről meg inkább ne beszéljünk amennyire az tud recsegni, ropogni... De mindent összevetve szerintem most az Xbox 360 a legkelendőbb, legolcsóbb, ebből kifolyólag a legelőnyösebb konzol a piacon, mindamellett, hogy rendkívül sokoldalú...
  • narumon #28
    Ennek ellenére én legalább írtam címeket és nem a levegőbe dobálózok üres frázisokkal.
  • narumon #27
    Ne haragudj de ez az irásod nekem a szokásos elvakult fanboy irásnak tűnik! Akinek más véleménye van mint neked az menjen a picsába. Hát ehhez csak gratulálni tudok.
  • 5c0rp330n #26
    lasd: elozo kommentem. fogalmad sincs a ps3 jatekfelhozatalarol. hogy ennek ellenere probalod szarral kenegetni, a sajat szarodat pedig az egekig magasztalni, vakmero, de ritka buta dolog. ugy valakinek nem lehet velemenye valamirol, hogy azt sem tudja, hogy az a valami micsoda, es amit nem ismersz, azt osszehasonlitani sem tudod semmivel, innentol kezdve kalap szart sem er a "velemenyednek" nevezett bullshit.
  • NEXUS6 #25
    A cellt-t 2000. óta fejleszti az IBM, a Sony, meg a Toshiba.
    Ha mondasz még egy olyan terméket, amibe a Sony régebb óta rak cell-t, mint a PS3-ba, vagy bármilyen más terméket, amibe a PS3 megjelenése elött cell volt építve, akkor meghajlok az érveid elött ( ha ugyan ezeket a mennyafaszba, süketduma, köcsögkismitugrász jellegű beszólásokat érvnek szántad) és elismerem, hogy a cell-t nem a PS3-ba szánta a Sony eredetileg.

    Wikipédiára milyen gyakran jársz? Talán érdemes lenne legalább ebben az évtizedben egyszer arrafelé járnod, ha már az előzőt elszalasztottad.
    Ez jó alkalomnak tűnik. http://en.wikipedia.org/wiki/Cell_%28microprocessor%29
    De a kedvedért kimásolom azt a részt ami érdekelni fog téged, itt ugyan is megtalálod, hogy igen is az X360 CPU-jába 3 általános célú, a cell prociba kifejlesztett mag került:

    "Power Processor Element (PPE)

    The PPE is the Power Architecture based, two-way multithreaded core acting as the controller for the eight SPEs, which handle most of the computational workload. The PPE will work with conventional operating systems due to its similarity to other 64-bit PowerPC processors, while the SPEs are designed for vectorized floating point code execution. The PPE contains a 32 KiB instruction and a 32 KiB data Level 1 cache and a 512 KiB Level 2 cache. The size of a cache line is 128 bytes. Additionally, IBM has included an AltiVec unit[32] which is fully pipelined for single precision floating point. (Altivec does not support double precision floating-point vectors.) Each PPU can complete two double precision operations per clock cycle using a scalar-fused multiply-add instruction, which translates to 6.4 GFLOPS at 3.2 GHz; or eight single precision operations per clock cycle with a vector fused-multiply-add instruction, which translates to 25.6 GFLOPS at 3.2 GHz.[33]

    [edit] Xenon in Xbox 360

    The PPE was designed specifically for the Cell processor but during development, Microsoft approached IBM wanting a high performance processor core for its Xbox 360. IBM complied and made the tri-core Xenon processor, based on a slightly modified version of the PPE.[34][35]"

    Az irányítás módjáról, meg én inkább egy fotelban űlve markolok egy kontrollert, mint pantomimezem el, hogy éppen lenyomom Süsüt az egyfejűt, valszeg az előbbi kevésbé fárasztó. Ha testedzeni akarok, akor meg lemegyek konditerembe. Bár szerintem a Sony új utcai ferekedősös progiját meg fogom venni.:D Abban mondjuk tényleg a Natal lenne jobb, feltéve ha nem lenne olyan nagy a késleltetése.
    De pl. FPS/TPS-ben úgy tűnik a mindenképpen a move a nyerő a 3 termék küzül.
  • narumon #24
    AZért nem kell valamivel játszani, hogy megitéljem, a filmekről is lehet tudni előre, hogy mi az ami nem érdekel annyira, hogy elmenjek moziba.
    Nincs Ps3-am és pont az miatt mert SZERINTEM az X360 exkluzív felhozatala lényegesen erősebb. (Ráadásul van egy csomó játék ami nem X360 only hanem X360+PC ami miatt megintcsak az X kerül előtérben mert azon játszok sokmás ismerőssel egyetemben.)

    Ps3 exkluzivnak hirtelen ezek jutnak eszembe: MGS, LBP, Uncharted, Killzone

    MGS hagy a leghidegebben, mert az már PS2-n sem tetszett, igy nem is nagyon érdekel, hogy mit varázsoltak PS3-ra. Little Big Planet az meg távolabb már nem is állhatna tőlem. Uncharted I-el játszottam, azt hiányolom boxról, Killzone 2-vel játszottam és bazi nagy csalódás volt, akkor hype meg látványvideok voltak, ehhez képest szerintem negyedéig nem játszottam meguntam.

    Ezzel szemben pl ezek eredetiben figyelnek a polcomon és életem legjobb játékélményei köthető hozzájuk:
    Halo3 ez szimplán a Best fps ever eddig
    Fable 2 - ezt mát kétszer nyomtam végig, hihetetlenül jó játék, teljesen magába szippant és nem ereszt (egyetlen hibája hogy túl gyorsan leszel túl gazdag)
    Gears of War 1-2 - Ezt coopban nyomjuk haverral, ennek is annyira eltalált a hangulata, hogy beszarás
    Forza 3 - Nem szeretem az autós játékokat, de ezért még pénzt is adtam, ha néha arra szottyan kedvem akkor csakis ez jöhet szóba
    Ezenkivül nem X exkluziv (de mivel ezen kivül csak only PC) igy ezt is megvettem xre:
    Mass Effect 1-2 - Ez meg a valaha volt legjobb akció/kalandjáték szerintem.

    Ezek egyikét sem cserélném el SEMMELYIK Ps3 exkluzivra, még az unchartedre sem ami alapvetően tetszett (bár azért végig lehet hogy nem játszanám)

    Nekem ez a véleményem, és akkor jöhet fikázni, hogy GEOW de szar meg stb. Csak azt nem értem, ha ott vannak azok a haverjaid akik elismerik, hogy ps3 exkluzivok jobbak akkor miért nem vettek PS3-at? Én az miatt veszek konzolt amivel játszani lehet rajta.
  • cateran #23
    Errm..akkor a sony music megis milyen modon erositi,a tv reszleget?
    " 1 - olyan új elemeket rak bele a termékekbe, amelyek elterjedésére amúgy halvány esélye sem lenne, pl BD. Ez azért marha jó a vásárlónak is, nem gondolod?"
    Jah....persze-persze...
    Tisztazzunk vmit..a cellt -ha hiszed,ha nem- nem ps3-hoz fejlesztettek...bar a sony valoban itt hasznalta fel,csak epp a ps3 meg kb tervezoasztalon -vagy azon sem- volt mikor az ibm mar dolgozott a cellen
    Az Xbox360ban nincs cell..ppc van benne...rosseb tudja mit hablatyolsz.:S
    Mivel ezen termeke vilagpiacon vannak,igy bizony az egesz szamit es nem az egesz reszei..(az itt es itt jobban fogy suketelesek mind 2 oldalrol a baromsag megtestesulesei..ki nem szarja le,ha osszesegeben az egyik jobban fogy mint a masik? A thai piacra se lenne konnyu betorni masszorokkel..de thaifoldon kivul mar lehet sikeres a dolog...)

    Igaz,igaz..a sony akkor tarolt..csakhogy mafr 2010-et irunk,mas technologiai szint,mas elvarasok,mas kovetelmenyek....

    Szerintem meg PONT nem a wii-t vettek a fanok,hanem a ps3-at es xbos360-at....

    Techikailag ott a pont...eredetileg az eyetoy volt,valoban...es megis..a sony ejtette a dolgot,most ,megis kapaloznak ebbe az iranyba (jokora visszalepessel szvsz)
    Ami engem izgat,az pont nem a jatekbeli felhasznalasa ezeknek..hanem az egyeb kategoria...es meg kell mondjam,a MS cuccos jobban bejon (elso blikkre..persze nem fogok rohanni venni,majd szepen megvarom a visszajelzeseket) egyszeruen kurva kenyelmetlen folyamatosan kezben tartani vmit...probald csak ki,hadonassz a taviranyitoddal folyamatosan....ilyen szempontbol a wii is fail a szememben (de mint mondtam engem az egyeb kategoria erdekel..a jatek nem)
  • 5c0rp330n #22
    ez hulyeseg, igy mar lehet benne igazsag:
    "aki szerint a Sony vezet az exkluzivokkal azok CSAK ps3-at vesznek / vettek. Aki szerint a box azok meg CSAK azt."

    igy is erosen santit a dolog, es ha igaz lenne, annak sem lenne jelentossege. jelentossege annak van, amit az mond, aki mindet probalta es alaposabban ismeri, (kulonben ugyebar mirol beszelunk), es en meg olyat nem hallottam hogy ilyen ember olyat mondott volna h az x360 exkluziv kinalata egyertelmuen jobb lenne (a legextremebb fanboy-tol is csak olyat hallottam hogy egy szinten vannak), ellenben az ilyen emberek tulnyomo tobbsege (>80%) egyertelmuen ezt mondja a ps3 felhozatalra, az igazan meghatarozo exkluziv cimek tobbsege ps3 exkluziv.
    az alairasodban csak egy x360-at latok igy feltetelezem nincs ps3-ad, es joesellyel (az alapjan amiket itt mondtal) nem sok fogalmad van a felhozatalarol.
  • narumon #21
    "jah, azoknak akinek fingjuk sincs h milyen cimekrol is van szo. aki ismeri a kinalatot es nincs valami kulonleges allergiaja mindenre ami sony, ezt elismeri."

    Bírom mikor egy ember megmagyarázza olyan dologról, hogy neki van igaza, amiről tudvalevő, hogy nincs olyan hogy igazság.
    Szerintem aki szerint a Sony vezet az exkluzivokkal azok ps3-at vesznek / vettek. Aki szerint a box azok meg azt. Ergo egyikről sem tudsz ilyet kijelenteni: "jelenleg a legerősebb exkluzívkínálat)"