Szekeres Viktor

Minden idők legdrágább magyar filmje készül

Nemsokára már nem a Sorstalanság, hanem A nap szerelmese lehet minden idők legdrágább magyar filmje. Munkácsy Mihály élete Káel Csabát ihlette meg, a produkció 3-4 milliárd forintba kerülne.

Káel Csaba ismét filmet rendezhet, ezúttal A nap szerelmese című Dallos Sándor-regényt filmesítheti meg, mely Munkácsy Mihály életéről szól. A kezdeti stádiumban lévő projektről annyit lehet tudni, hogy jelenlegi is zajlik a szkript előkészítése, de ha minden jól alakul, akkor a legnagyobb költségvetésű hazai filmes produkció lesz. A producer az Origó érdeklődésére ugyanis elárulta, hogy nagyjából 3,4 milliárd forintot szeretnének rászánni a 19. századi festő életére - állami támogatásból, szponzori pénzekből és európai koprodukciós partnerek bevonásával. A nap szerelmesét angol nyelven és nemzetközi szereplőgárdával forgatnák le.


Káel Csaba leginkább miniszterelnöki útifilmjei és a Bánk Bán című operafilm révén vált ismertté, hiszen a nem éppen közönségvonzó műfajú alkotás több mint 750 millió forintból forgatta le. A Bánk Bán, miképp az várható is volt, megbukott, bár idővel a kedvezményes és ingyenes vetítésekkel sikerül 100 ezer fölé tornázni a nézőszámát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #35
    https://www.youtube.com/watch?v=YXypiFkQwzY
    Erről azóta mi derült ki? Van valami információ?
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.01.28. 20:34:10
  • JASON13 #34
    Nagyon igazad van Teddy! Magyarországon a filmiparban még mindig a jól megszokott kommunista féle csókos rendszer uralkodik.(De máshol is) Ha elakarsz bármit érni, Magyarországon támogatásra ne számíts mert azt az kapja aki valami rokon barát vagy ilyesmi... önerőből dolgozol és mutatsz valamit vagy kimész külföldre... EZ MAGYARORSZÁG!
  • TeDDyRuSh #33
    Szóval a story ismeretlen? A rendező ismeretlen? A munkái ismeretlenek? A filmiparba pumpált egyszeri nagy összegek sorsa ismeretlen? Nem, nem, nem, nem. Jöhet a fika. Winnie dobj be egy linket, hogy milyen tuti filmeket dobtak össze 15-20 millió dollárból. Nagy meglepetésre ne számítsunk. Csoda nem fog születni 3-4 milliárdból sem. Látogatottság lesz, mert az összes kisiskolás megnézheti majd ingyen Társadalomismeret, vagy Történelem óra keretében.

    A képlet egyszerű. Legyél a "kondér közelében", a téma legyen nemzeti alapú és lesz pénzed. Ja hogy fizető néző nem? Kit érdekel, a pénzt előre odaígérik, a kifogások meg már előre legyárthatók az elmúlt 20 év közönségsikertelenségeiből.
  • titike1968 #32
    Azért skacok lehet itt jót és rosszat mondani dobálózni mindenfélével, de!

    Ha még el sem készült a forgatókönyv, akkor honnan veszik az összeget, hogy menniybe kerülne a film. Összeadták a sorokban a betük számát és szorozták? Ettől azonban még lehet hogy egy nagyon jó film születne belőle! Másik. Lehet, hogy adott kormány jobban támogat mint másik. De Nincs elég nagy bajban az ország? Miközben 100.000-ek vannak munkanélkül, kilátástalan helyzetben, biztos hogy ez a legfontosabb egyik, amire milliárdokat kell szánni? Ez a film azért ebből a pénzből nem látesít annyi munkahelyet amennyire szükség lenne. Amúgy pedig nagyon is jól tudom, hogy azok a kedves és sikeres színészek, énekesek, akik nap mint nap megélhetési gondokkal küzködnek a médiában megszólalva, bizony elég sokat lépnek fel hétvégenként ám kölönböző helyeken 30-40 perces műsorral, alkalomadtán 80-300.000 Ft-os alkalmankénti fellépési (adómentes) díjért, akár egy szombaton 5-6 különböző helyen is. De pl nekik is sír a szájuk. Szóval nagyon is van mit rendbetenni az országban, de ez nem kormányfüggő.

    Szoval lehet elgondolkodni, hogy most akkor mi is van tulahdonképpen?
  • pixx #31
    Nekem anyám olvasta jó pár éve, aztán valahogy beszélgettünk és szóba jött elmesélte az egészet. Ő imádja az életrajzos könyveket :)
    A történet valóban jó, én nem vitatom, csak nem mindegy ki rendezi...a Bánk-Bán alatt még az Operaházban majdnem el is aludtam, az alakítás ami ott volt pedig kritikán aluli, annyi izgalom volt, hogy leszakadt az egyik díszlet.
    Az is olvasva sokkal jobb volt.
    Azt, hogy ki viszi filmre vagy színpadra, sokat számít. Bánk Bánt neki se sikerült...hogy nemzetközi szinten megállja a helyét arra kíváncsi leszek, mert azt az elmúlt években csak Egon és Döncinek sikerült. Garázs stúdió, mégis annyi helyre értékesítették azt az egy filmet, amennyire az összes magyar filmet 2 év alatt se tudják.
    A nagy magyar filmek, az elmúlt években sora buknak el, mert nézhetetlenek...
  • danz #30
    Azért megkérdezném a már látatlanba sárral/szarral dobálókat, hogy olvasta-e bárki is közülük az említett művet és annak folytatását az Aranyecsetet (mielőtt rögtön köpködnétek hogy azzal akarnék felvágni hogy én bezzeg olvastam, már most szólok hogy nem ez a mondandóm lényege), mert ha igen, akkor biztosan nem hordanának össze ennyi - sajnálom hogy ezt kell mondanom - faszságot.
    Mivel gondolom keveseknek volt szerencséjük a regényhez, így nekik jelezném, hogy egy letehetetlen, izgalmas és zseniálisan megírt alkotás (ami világviszonylatban is megállná a helyét), nemzetünk egyik legnagyobb festőjéről, annak ifjúkorától kezdve, nőügyein és párizsi évein át, haláláig. Más szóval nagyon nem eseménytelen élete volt Munkácsynak, amiből egy jó megírt forgatókönyv segítségével hasonlóan remek filmet lehetne készíteni. Itt a hangsúly a "lehetne" szón van, mert abban egyetértek, hogy ha tehetségtelen nímandok kezébe kerül, akkor nagyon el lehet baszni.

    Csak annyit kérek, hogy kicsit pozitívabban álljatok hozzá, mert ha tényleg odateszik magukat, és alázattal nyúlnak a műhöz, akkor ebből egy nemzetközi szinten is elfogadott sikeres alkotás készülhet.

    A történet monumentalitása meg egyszerűen megköveteli az ilyen nagyságú költségvetést... szerintem még ez is kevés lesz rá. (ne úgy legyen).

    Bízom a készítőkben, hogy képesek valami maradandót alkotni, mert az alapanyag adott hozzá, a többi rajtuk múlik. Ha ezt elbasszák, akkor viszont javaslom hogy után kamera, mozgókép és filmgyár közelébe se menjenek.
  • morden #29
    Úgylátom mégis csak a filmet kritizáljátok, úgy hogy még meg sincs írva a forgatókönyve, ez valami új trend, hogy x párt=jó film y párt= rossz film vagy csak én értem félre ezt a baromságot ?
    Ismétlem úgy írtok a filmről , hogy még a szkript sincs és nem csak a költségvetéstről van szó ...
  • kanduhr #28
    Akkor inkább legyen 30 milliárd forint és csináljanak egy új Egri csillagot egy normális rendezővel.
  • winnie #27
    "Hídember az egyik legjobb kortárs magyar filmünk meg a Napfény Íze, és inkább az ilyenek jöjjenek, mint az Egy szoknya egy nadrág meg a hasonló überszar alkotások."

    nem csak ez a két műfaj van, a sokba kerülő kosztümös meg a komédiaremake.

    miért ne olyan filmek jöjjenek, mint a köntörfalak vagy a nyomozó vagy a fekete kefe vagy akár a taxidermia. vagy a bibliotheque pascal?
  • Kojiro #26
    Tisztában vagyok vele, hogy a filmiparban az dönt, hogy éppen ki van kormányon, de most nem politizálni szeretnék, csak megjegyezném, hogy a Hídember az egyik legjobb kortárs magyar filmünk meg a Napfény Íze, és inkább az ilyenek jöjjenek, mint az Egy szoknya egy nadrág meg a hasonló überszar alkotások.

    Ha már költik a pénzt, értelmes filmeket csináljanak!
    És a pénzt meg költsék nyugodtan, mert a magyar filmiparból még bármi is lehet.