35
  • Tetsuo
    #35
    https://www.youtube.com/watch?v=YXypiFkQwzY
    Erről azóta mi derült ki? Van valami információ?
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.01.28. 20:34:10
  • JASON13
    #34
    Nagyon igazad van Teddy! Magyarországon a filmiparban még mindig a jól megszokott kommunista féle csókos rendszer uralkodik.(De máshol is) Ha elakarsz bármit érni, Magyarországon támogatásra ne számíts mert azt az kapja aki valami rokon barát vagy ilyesmi... önerőből dolgozol és mutatsz valamit vagy kimész külföldre... EZ MAGYARORSZÁG!
  • TeDDyRuSh
    #33
    Szóval a story ismeretlen? A rendező ismeretlen? A munkái ismeretlenek? A filmiparba pumpált egyszeri nagy összegek sorsa ismeretlen? Nem, nem, nem, nem. Jöhet a fika. Winnie dobj be egy linket, hogy milyen tuti filmeket dobtak össze 15-20 millió dollárból. Nagy meglepetésre ne számítsunk. Csoda nem fog születni 3-4 milliárdból sem. Látogatottság lesz, mert az összes kisiskolás megnézheti majd ingyen Társadalomismeret, vagy Történelem óra keretében.

    A képlet egyszerű. Legyél a "kondér közelében", a téma legyen nemzeti alapú és lesz pénzed. Ja hogy fizető néző nem? Kit érdekel, a pénzt előre odaígérik, a kifogások meg már előre legyárthatók az elmúlt 20 év közönségsikertelenségeiből.
  • titike1968
    #32
    Azért skacok lehet itt jót és rosszat mondani dobálózni mindenfélével, de!

    Ha még el sem készült a forgatókönyv, akkor honnan veszik az összeget, hogy menniybe kerülne a film. Összeadták a sorokban a betük számát és szorozták? Ettől azonban még lehet hogy egy nagyon jó film születne belőle! Másik. Lehet, hogy adott kormány jobban támogat mint másik. De Nincs elég nagy bajban az ország? Miközben 100.000-ek vannak munkanélkül, kilátástalan helyzetben, biztos hogy ez a legfontosabb egyik, amire milliárdokat kell szánni? Ez a film azért ebből a pénzből nem látesít annyi munkahelyet amennyire szükség lenne. Amúgy pedig nagyon is jól tudom, hogy azok a kedves és sikeres színészek, énekesek, akik nap mint nap megélhetési gondokkal küzködnek a médiában megszólalva, bizony elég sokat lépnek fel hétvégenként ám kölönböző helyeken 30-40 perces műsorral, alkalomadtán 80-300.000 Ft-os alkalmankénti fellépési (adómentes) díjért, akár egy szombaton 5-6 különböző helyen is. De pl nekik is sír a szájuk. Szóval nagyon is van mit rendbetenni az országban, de ez nem kormányfüggő.

    Szoval lehet elgondolkodni, hogy most akkor mi is van tulahdonképpen?
  • pixx
    #31
    Nekem anyám olvasta jó pár éve, aztán valahogy beszélgettünk és szóba jött elmesélte az egészet. Ő imádja az életrajzos könyveket :)
    A történet valóban jó, én nem vitatom, csak nem mindegy ki rendezi...a Bánk-Bán alatt még az Operaházban majdnem el is aludtam, az alakítás ami ott volt pedig kritikán aluli, annyi izgalom volt, hogy leszakadt az egyik díszlet.
    Az is olvasva sokkal jobb volt.
    Azt, hogy ki viszi filmre vagy színpadra, sokat számít. Bánk Bánt neki se sikerült...hogy nemzetközi szinten megállja a helyét arra kíváncsi leszek, mert azt az elmúlt években csak Egon és Döncinek sikerült. Garázs stúdió, mégis annyi helyre értékesítették azt az egy filmet, amennyire az összes magyar filmet 2 év alatt se tudják.
    A nagy magyar filmek, az elmúlt években sora buknak el, mert nézhetetlenek...
  • danz
    #30
    Azért megkérdezném a már látatlanba sárral/szarral dobálókat, hogy olvasta-e bárki is közülük az említett művet és annak folytatását az Aranyecsetet (mielőtt rögtön köpködnétek hogy azzal akarnék felvágni hogy én bezzeg olvastam, már most szólok hogy nem ez a mondandóm lényege), mert ha igen, akkor biztosan nem hordanának össze ennyi - sajnálom hogy ezt kell mondanom - faszságot.
    Mivel gondolom keveseknek volt szerencséjük a regényhez, így nekik jelezném, hogy egy letehetetlen, izgalmas és zseniálisan megírt alkotás (ami világviszonylatban is megállná a helyét), nemzetünk egyik legnagyobb festőjéről, annak ifjúkorától kezdve, nőügyein és párizsi évein át, haláláig. Más szóval nagyon nem eseménytelen élete volt Munkácsynak, amiből egy jó megírt forgatókönyv segítségével hasonlóan remek filmet lehetne készíteni. Itt a hangsúly a "lehetne" szón van, mert abban egyetértek, hogy ha tehetségtelen nímandok kezébe kerül, akkor nagyon el lehet baszni.

    Csak annyit kérek, hogy kicsit pozitívabban álljatok hozzá, mert ha tényleg odateszik magukat, és alázattal nyúlnak a műhöz, akkor ebből egy nemzetközi szinten is elfogadott sikeres alkotás készülhet.

    A történet monumentalitása meg egyszerűen megköveteli az ilyen nagyságú költségvetést... szerintem még ez is kevés lesz rá. (ne úgy legyen).

    Bízom a készítőkben, hogy képesek valami maradandót alkotni, mert az alapanyag adott hozzá, a többi rajtuk múlik. Ha ezt elbasszák, akkor viszont javaslom hogy után kamera, mozgókép és filmgyár közelébe se menjenek.
  • morden
    #29
    Úgylátom mégis csak a filmet kritizáljátok, úgy hogy még meg sincs írva a forgatókönyve, ez valami új trend, hogy x párt=jó film y párt= rossz film vagy csak én értem félre ezt a baromságot ?
    Ismétlem úgy írtok a filmről , hogy még a szkript sincs és nem csak a költségvetéstről van szó ...
  • kanduhr
    #28
    Akkor inkább legyen 30 milliárd forint és csináljanak egy új Egri csillagot egy normális rendezővel.
  • winnie
    #27
    "Hídember az egyik legjobb kortárs magyar filmünk meg a Napfény Íze, és inkább az ilyenek jöjjenek, mint az Egy szoknya egy nadrág meg a hasonló überszar alkotások."

    nem csak ez a két műfaj van, a sokba kerülő kosztümös meg a komédiaremake.

    miért ne olyan filmek jöjjenek, mint a köntörfalak vagy a nyomozó vagy a fekete kefe vagy akár a taxidermia. vagy a bibliotheque pascal?
  • Kojiro
    #26
    Tisztában vagyok vele, hogy a filmiparban az dönt, hogy éppen ki van kormányon, de most nem politizálni szeretnék, csak megjegyezném, hogy a Hídember az egyik legjobb kortárs magyar filmünk meg a Napfény Íze, és inkább az ilyenek jöjjenek, mint az Egy szoknya egy nadrág meg a hasonló überszar alkotások.

    Ha már költik a pénzt, értelmes filmeket csináljanak!
    És a pénzt meg költsék nyugodtan, mert a magyar filmiparból még bármi is lehet.
  • Atomreaktor
    #25
    tudom, más világ volt, de pl. a Tenkes kapitánya sem hinném, hogy ennyibe került, mégis mindenki szerette. nem pénz kellene, hanem tehetség, akarat, hit, stb. de ha ezek közé bekerül a pénzéhség, akkor borul az egész.
  • boomsly
    #24
    Egyben biztos leszek: a vidék-dúló hadjáratát kénytelen lesz megszakítani Eperjes úr. Mivel valszeg ő lesz a legjobban fizetett szereplő a filmben.
    Az senkiben ne keltsen kétségeket, hogy fog-e szerepelni vagy sem.

    Amúgy meg életrajzi filmeket nyugodtan lehetne TV adásnak forgatni.
  • Atomreaktor
    #23
    nem a filmet kritizáljuk, hanem a költségvetést... azért ez így egy 15 millió dolláros film lenne, azért nem tudom mit képzelünk magunkról. mindenki tudja már most, hogy megtérülni nem fog és az ország jelen állapotában nem értjük, hogy miért dobnak ki erre ennyi pénzt. erről van szó szerintem, nem a filmmel van bajunk. és úgy dobják ki ezt a pénzt, hogy minket nem kérdeznek meg róla, nekem ez fáj. én nem akarok erre egy forintot sem adni, sajnálom.
  • morden
    #22
    Én megvárom a filmet mielőtt véleményt mondok róla. Még a szkript sincs kész és már itt a kritika, nemhiába Magyarország a 10 millió filmesztéta országa is :D
  • winnie
    #21
    hát, igen:)
  • pixx
    #20
    Orbán kormány első intézkedése...
  • pixx
    #19
    Én egyszer kérdőre vontam, az egyik beszállítót a Kis Vuk kapcsán, annyit róluk, hogy Magyarországon szinte a legtöbb videoklippet ők készítik.
    Na mindegy, mikor megkérdeztem, hogy hogyan sikerült ezt összehozni, csak hebegett-habogott, majd finoman elküldött a pics@ba...
    Teszem hozzá a stáblistára nem kerültek fel, mint cég, és nincs benne a referenciáikban...érdekes...
  • Bitlisz
    #18
    Ez ez ez ez...sikkasztás...
    Minek ez a cirkusz?
  • arty
    #17
    Hídember 2 készül itt kéremszépen :(((

    nembaj, majd az iskolások erre is elmennek kötelezőből...
  • grobs
    #16
    Nem. Úgy értem Káel Csaba, Gát György, pártalapok ...
  • CaptainRumi
    #15
    Az hogy nem nyereséges, meg a kutyát sem érdekli az egyáltalán nem jelenti azt, hogy szar (jó pár ilyen magyar film van) és ha már 10 kisebb produkcióba ölnek bele ennyit, akkor több az esélye, hogy lesz köztük pár jó darab, mintha 1 nagyba.
  • winnie
    #14
    "Már bocsánat, de ilyen szarokra pénzt kiadni."

    muhaha. ennyire rossz lett? ja, hogy...
  • winnie
    #13
    "A megfelelő emberek számára a Kis Vuk és a Sorstalanság is nyereséges volt. "

    ??? úgy érted a színészek, a fővilágosítók, a berendezők, a büfések, vagyis az összes dolgozó számára? ez minden munkára igaz. aki dolgozik, az nyer (is) a munkán.
  • Barakukk
    #12
    Úgy tudom a Hídember volt még, ami 2 milliárd Forintból készült, a Sorstalanság mennyibe került? Csak érdeklődöm, mert az már nem derült ki a cikkből.
  • Dömsödi
    #11
    Már bocsánat, de ilyen szarokra pénzt kiadni.
    Gondolom vastag állami támogatással.
    3-4 milliárd forintaz annyit tesz, hogy minden magyar állampolgár, az újszülöttől a 90 éves Mari nénig bezárolag 400 forintot tenne ebbe a ....

    MEGÉRI??????
    NEM!

    Csinálják 100% magántőkéből. Bár nem hiszem hogy találnák olyan balekot aki erre a sajátjából pénzt adna.
  • grobs
    #10
    Ez nem mennyiségi probléma, hanem minőségi. Semmivel nem lennénk előrébb ha 10 szar filmet csinálnak ebből a pénzből. Ha valaki ócska filmeket készít az ne kapjon pénzt. Ne legyen már kényszer, hogy ennyi pénzt el kell baszni valamire. Ha nincs jó és/vagy hasznos filmre kilátás akkor tegyék el jobb időkre.

    Életrajzi filmmel egyébként nincs semmi baj. Lehet érdekes, izgalmas, látványos. Leonardo-ról, Michelangelo-ról nagyon jó, élvezhező filmeket láttam már. Csak Káel Csaba az elmúlt 8 évben semmit nem csinált. Amikor ismét fidesz kormány van akkor pedig előáll minden idők legdrágább magyar filmjének ötletével. A legutobbi fideszes életrajz jellegű filmben Szamóca kijelentette, hogy a vallásával nem összeegyeztethető a főhős halála ezért az nem lesz öngyilkos. Ez nem jó omen egy filmnek.
  • Terlis
    #9
    akkor jó lenne, ha te finanszíroznád az mtv-t meg az ilyen filmeket, és nem az olyanok, akik egyáltalán nem tudják mi szükség van ilyenre. Ráadásul egy életrajzi filmbe olyan kib@szott sok effekt kell, hogy a lehető legdrágábban kell leforgatni?
  • grobs
    #8
    "egy filmet nem csak nyereségorientáltan lehet készíteni. annyi, de annyi egyéb cél is lehet."

    Ez a film garantáltam nyereséges lesz ... csak nem a mozikban. A megfelelő emberek számára a Kis Vuk és a Sorstalanság is nyereséges volt.
  • winnie
    #7
    ezzel nem is vitatkozom, csakis a nyereségorientáltság lepett meg. (ráadásul, amit a kollega mondott, már csak azért is fura, mert ha valami saját pénzből készül, akkor mindenki arra szórja a pénzét, amire akarja. ha pedig kapottból, akkor neki az okozna elégedettséget, ha valaki meggazdagodna abból, ha pénzt kap egy termék előállítására.)
  • CaptainRumi
    #6
    úgy értem legalább 10 (még lehet keveset is mondtam) kisebb filmet is ellehetne készíteni belőle.
  • pann
    #5
    na megint egy magyar szar jó sok pénzből, mintha nem lenne mire költeni
  • CaptainRumi
    #4
    igen, csak azt az x% állami támogatást legalább 10 másik filmnek is oda lehetne adni, amik szintén nem nyereségorientáltak, valamint a kutyát sem érdeklik de mondjuk legalább magyarok szólalnak meg benne és magyarul.
  • winnie
    #3
    magyar filmből sem lesz nyereség, még a valami amerika sem volt nyereséges, miután megkapta mindenki a fizetését.

    de tippre, egy filmet nem csak nyereségorientáltan lehet készíteni. annyi, de annyi egyéb cél is lehet.

    (mondjuk adódik a kérdés, mi a baj az életrajzi filmekkel?:)
  • Seth
    #2
    Életrajzi filmből soha nem lesz nyereség. Micsoda pazarlás már megint
  • grobs
    #1
    Megjött a fidesz kormány, Káel Csaba ismét kap egy filmet ajándékba adó forintokból :o(