Szekeres Viktor

Megmentheti Paris Hilton a Supernaturalt?

A Supernatural (idehaza: Odaát) mindig is borotvaélen táncolt, amikor arról volt szó, hogy az amerikai CW csatorna meg fogja-e újítani vagy sem. A rajongók legnagyobb szerencséjére azonban az előző 4 évad végén az adó vezetése mindig pozitív döntést hozott.

Hogy ez ötödik alkalommal is így lesz-e, azt nem tudni, egyelőre csak az biztos, hogy Dawn Ostroff, a CW programigazgatója pár hete kijelentette, hogy rajtuk biztosan nem fog múlni a Supernatural 6. évadja, s ezt követően Eric Kripke, a sorozat atyja is megerősítette, hogy bár a jelenlegi történetet az 5. évaddal le fogják zárni, de írótársaival biztosan elő tudnának állni egy újabb, sok részen átívelő történettel.

Úgy tűnik, hogy a folytatás útjában az egyedüli akadály a nézettség lehet, mely sajnos nem nőtt az elmúlt években, sőt, idén csökkent is, pedig a Supernatural a Smallville elpakolásával kapott egy nézettebb sorozatot, a The Vampire Diaries-t, hogy szállítsa a nézőket. Azonban úgy tűnik, hogy a vámpíros széria rajongói már nem nagyon kíváncsiak a Winchester-fiúk kalandjaira, így a héten, afféle utolsó esélyként, az írók Paris Hiltont dobják be egy vendégszereplés erejéig, hogy plusz nézőket hozzon, mint annak idején Britney Spears a How I Met Your Mother című komédiának.

Persze a két sztár szerepeltetése között van különbség, hisz míg Spears kifejezetten a csatorna kérésére került a sorozatba, hogy nézettséget hozzon, addig Hilton kisasszony megjelenése Eric Kripke vágya volt, s ő maga volt legjobban meglepve, amikor reality-sztár bólintott a felkérésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nazir #24
    Hol láttál ezekre példát? A nyolckerben? Vagy max másik filmben/sorozatban.
    Lehet, hogy vannak olyan nők akik lenyomnak 1,2,3, kommancsost egy időben de azok valószínűleg nem a sexszimbólum fajtából jöttek elő. Annó Scinthia Rothok vagy Rotrock vagy hogy hívták, leosztotta a manusokat de neki elhittem.
  • Szolnokboy1 #23
    "Jajj, hagyjuk már a Lostot."

    még írtam is, hogy nem akarok más sorozatokkal példálózni, éppen emiatt. a Losttal szemben amúgy is elfogult vagyok.

    "Másfelől pedig épp Kripke mondta egy interjúban, hogy ő eleve öt évadra tervezett, meg is voltak a főbb vonalak. Ha végignéznéd úgy az első évadtól, hogy tudod miről szólt a negyedik, és szól az ötödik, nem írnál ilyen ordenáré baromságot, hogy az írók nem gondolkodnak előre."

    miért kell nekem interjúkat néznem ahhoz, hogy tudjam, hány évadra tervez? nem látszik a sorozaton a kontinuitás, az, hogy néha-néha visszacsatolnak korábbi évadokra/részekre, még nem jelent tudatos tervezést.

    "Az meg másik, hogy attól valami nem lesz gatyi, mert neked nem jön be! "

    nem azért gagyi, mert nem jön be, hanem a leírtak miatt. (a topikban többet is írtam, volt, hogy minden részt véleményeztem.)

    ceteran:
    "Ize..nem ertelek..ugy gondolod,hogy a reszek 1-1 napot olelnek fel? Azaz teszem azt s01-e01 az mondjuk hetfo,s01-e02 meg kedd? Nem jottel ra,hogy 2 resz kozt hetek,honapok telnek el? (mikor hogy....)"

    a sérüléses példát olyan részekre értettem, amik között egyértelműen csak napok telnek el. volt rá példa.

    winnie:

    "nekem például az 1. évadban még tetszett a sorozat, amikor démonokat vadásztak. utána ez az angyalosdi, átívelő szál sajnos hidegen hagy."

    nálam éppen fordítva. :)

    "a supernatural nem hiszem, hogy valamikor is hype-os lett volna."

    hát pedig az. nem tudom igazából, hogy nálad mit takar a "hype". szerintem, ahol (tömeg)hisztéria van, az hypeolt sorozat. de lehet, hogy te máshogy értelmezed. én csak a fórumok/fansiteok/youtube-videók alapján mondtam.

    "amúgy nem is szerencsés ezt a két sorozatot összehasonlítani, hiszen a VM valóban írói gyöngyszem volt, a supnatot pedig sosem a penge szkriptjei miatt szerették"

    itt nem hasonlítottam, csak felhoztam egy példát a "jósorozat-cancel" és "rosszsorozat-műsoron van" dologra. tény, hogy nem lehet a kettőt még csak egy lapon említeni sem. :)
  • winnie #22
    mindkettőre van példa, szóval nem lehet 0 az esély.
  • Nazir #21
    "igazából senki sem tudja megmagyarázni, hogy miért is olyan jó."
    Azért nem tudják megmagyarázni mert nem az.
    2 vagány tesó lemészárolja az alvilágot teljesen hihető, mint amikor a szőke nagycsöcsü leveri a swatosokat a vaksötétben. Mind a 2 nek ugyanannyi az esélye 0.
  • winnie #19
    "az az, hogy kizárólag a hype miatt érhette meg az 5. évadot, (twilight fanok ezt is szeretik, utánanéztem) de igazából senki sem tudja megmagyarázni, hogy miért is olyan jó. míg az igazán jól megírt sorik (örök kedvenc Veronica Mars) cancelt kapnak. ez van.""

    ezt nem értem. a supernatural nem hiszem, hogy valamikor is hype-os lett volna. meg nézett sem volt sosem. egyszerűen csak túlélt, mert mindig voltak gyengébbek. ELLENBEN a VM-mel, ami valóban nagyon hype-os volt (és még kevésbé nézett) és végül minden sorozat megkapja a cancelt, de a cw-nek meg a upn-nek azért meg kell köszönni, hogy a VM-et hagyták az első évadon túl is élni, hiszen már akkor el kellett volna kaszálni a nézettség miatt. szerencsére nem tették.

    (amúgy nem is szerencsés ezt a két sorozatot összehasonlítani, hiszen a VM valóban írói gyöngyszem volt, a supnatot pedig sosem a penge szkriptjei miatt szerették:)
  • winnie #18
    "Jajj, hagyjuk már a Lostot. A Supernatural iszonyú kevés pénzből készül, hála annak, hogy a The CW egy ratyi adó. Csoda, hogy ennyit ki tudnak belőle hozni. "

    elhiheted, nem olyan nagy a különbség, a supnat mondjuk 2,5-3M dollárt kap egy részre, a lost 4M-t. kábé.

    " Ha végignéznéd úgy az első évadtól, hogy tudod miről szólt a negyedik, és szól az ötödik, nem írnál ilyen ordenáré baromságot, hogy az írók nem gondolkodnak előre. "

    a tervezés az egy dolog, de az kábé azt jelenti, hogy pár sorban leírta, hogy mi lesz a sorozatban. egyébként minden évad az évadok elején kerül feltérképezésre, tehát annyit gondolkodnak előre, mint a többi sorozat írói. nem kell túlmisztifikálni a sorozatot, főleg, hogy látni, hogy mekkora különbslg van az 1. évad és a folytatás között. nekem például az 1. évadban még tetszett a sorozat, amikor démonokat vadásztak. utána ez az angyalosdi, átívelő szál sajnos hidegen hagy.

    "Az meg másik, hogy attól valami nem lesz gatyi, mert neked nem jön be! "

    de attól sem lesz jó, hogy neked tetszik.
  • cateran #17
    Ize..nem ertelek..ugy gondolod,hogy a reszek 1-1 napot olelnek fel? Azaz teszem azt s01-e01 az mondjuk hetfo,s01-e02 meg kedd? Nem jottel ra,hogy 2 resz kozt hetek,honapok telnek el? (mikor hogy....)
    Masreszt en is ugy tudom,hogy 5 evadra terveztek..ha megnezed,az elso par resz/evad amolyan bemelegites a fiuknak, megismerni a motivaciokat, karaktereket, aztan kibontakozik a big picture...nem nagyon ereztem,hogy ne tudnak mi-merre...
  • kakateve #16
    Jajj, hagyjuk már a Lostot. A Supernatural iszonyú kevés pénzből készül, hála annak, hogy a The CW egy ratyi adó. Csoda, hogy ennyit ki tudnak belőle hozni.
    Másfelől pedig épp Kripke mondta egy interjúban, hogy ő eleve öt évadra tervezett, meg is voltak a főbb vonalak. Ha végignéznéd úgy az első évadtól, hogy tudod miről szólt a negyedik, és szól az ötödik, nem írnál ilyen ordenáré baromságot, hogy az írók nem gondolkodnak előre.
    Ugyanaz a felosztás van, mint eddig: 8-10 rész foglalkozik a főszállal, a többi meg kitölti a műsoridőt.
    Én is tudnék olyat regélni a Lostról, hogy megállna a szemed, mint a sült halé.

    Az meg másik, hogy attól valami nem lesz gatyi, mert neked nem jön be!
  • Szolnokboy1 #15
    4 évadot megnéztem belőle, már nem nézem. itt az sg-n, a sorozat topikjában már kifejtettem a bővebb véleményemet. íme:

    "és akkor egy verdikt a teljes képről:

    igazából már elmondtam minden sérelmemet a sorozattal kapcsolatban, ezért most megpróbálom egy kicsit más megvilágításba helyezni. szóval elsősorban nem magával a szériával van a probléma. az alapfelállás bár klisés, de teljesen vállalható, a zsánerhez igazodó hangulatteremtés egyszerűen csillagos ötös. az operatőri munka, a világítás, a trükkök mind kimagaslóak, főleg úgy, hogy egy sorozatról van szó. ahhoz képest, hogy kertévén fut, vér nagyon is jelen van, itt-ott látszik, hogy már a határon táncolnak, voltak olyan jelenetek, amik szó szerint sokkolóként értek. (borotva pengék a szájban belülről kamerázva(!), körömletépés és egyebek) az igazi probléma a írókkal/producerekkel van. nem terveztek, nem volt koncepciójuk, már az elejétől hanyag módon álltak neki a sorozatnak. látszott, hogy nem gondolkoztak előre, mindent menet közben találtak ki. alig volt kontinuitás a részek közt. példának okáért az egyik részben szarrá verik Dean fejét, meglövik, megvágják, stb, a következő részben mindebből semmi sem látszik. nem akarok más sorozatokkal példálózni, de most mégis megteszem. vegyük a Lostot. a legelső részben a repülőszerencsétlenség közben megsérült Locke arcán ott van a heg 5 évaddal (!!) később is. Sayid karját meglőtték a 3. évadban, az 5-ikben látszódott a helye, pedig csak egy pillanatra láthattuk a vállát. de ott van. ezt úgy hívják, hogy lelkiismeretesség és alaposság. ezek nincsenek meg a Supernatural készítőiben sajnos. nem tehetek róla, nekem kell a kontinuitás. lehet, hogy az az oka, hogy nem szeretem az epizódikus jellegű sorozatokat vagy csak szeretem, ha valami hiteles. a másik nagy probléma, hogy nem döntötték el, milyen műfajokat vegyítsenek. lehetett volna feketekomédia vagy horror, drámai jegyekkel. mindkettő lett, ami hatalmas hiba. a kettő kioltja egymást és komolytalanná teszi az egészet. ez is az átgondolatlanság hiánya. (itt jegyezném meg, hogy a Kripke szerint eddig félresikerült női karakterek után, most belerakják Paris Hiltont. ezt úgyis megbánják majd, azt a nőt csak megbánni lehet. nem tudom megérteni a logikájukat, de már nem is akarom.)

    summa summarum, ez nem az én sorozatom. nézhettek hülyének, hogy ezzel szemben mégis végignéztem, rájöttem én erre már korábban, de a 3-4. évad valóban fejlődést mutatott, ezért kitartottam. nem bántam meg, de az biztos, hogy nem én leszek az első, aki szeptemberben letölti az 5x1-et. azt hiszem, elég sokat érveltem a véleményem mellett. amiért a legjobban haragszom a sorozatra, az az, hogy kizárólag a hype miatt érhette meg az 5. évadot, (twilight fanok ezt is szeretik, utánanéztem) de igazából senki sem tudja megmagyarázni, hogy miért is olyan jó. míg az igazán jól megírt sorik (örök kedvenc Veronica Mars) cancelt kapnak. ez van."

    Seth74: nem hinném, hogy rossz lenne az ízlésem, csupán nem szeretem a gagyit.
  • cateran #14
    Errm bocsesz,de ha csak dontetlenre kihozzak a mostani harcot,mar akkor nincs erosebb ellenfel..legalabbis ha maradnak a kereszteny kulturkornel.....(ha nyernek akkor plane nincs..)
    Visszamennek monsztrakra vadaszni? Nem mondom,jol viszik az irok a torteneseket,lebilincselo az 5. evad,de...