Alex

Nyomtató egy digitális fényképezőgépben?

A Polaroid megerősítette, hogy még idén kiadnak egy kompakt digitális fényképezőgépet, melyben nyomtató is lesz.

Nemrég debütált a cég zsebméretű különálló fotónyomtatója, melyet ez év végén, a karácsonyi szezonra időzítve egy beépített modell fog követni. A korábban kiadott PoGo 5 x 7,5 cm-es képeket készít, ennek módosított változatát fogják egy fényképezőgépbe építeni. A Polaroid a Zero Ink (ZINK) technológiát használó hőnyomtatót az azonnali filmkészítés digitális megfelelőjének tartja. "A ZINK papír kompozit anyagokból áll, beépített sárga, vörös és kék festékkristályokat tartalmaz. A hőhullámok ezeket aktiválják, egy menetben, mintegy 30 másodperc alatt. Egy 5 x 7,5 centiméteres papír 100 milliárd ilyen kristályt tartalmaz." - áll a vállalat honlapján található leírásban.

A technológiának nincsen méretkorlátja, így a későbbiekben 15 x 10 centis képeket nyomtató modellre is lehet számítani. "A ZINK megoldás lényege a papír maga, és ez hatalmas méretű ívekben készül." - mondta Philippe Kalmbach, a vállalat alelnöke. A boltokban már 25 x 20 cm-es papír is kapható, de ekkora nyilván nem építhető be egy fényképezőgépbe.


"A gép szokványos digitális fényképezőgépként is használható lesz, ha a felhasználó nem kívánja azonnal kinyomtatni a fotókat." - nyilatkozta a vállalat szóvivője. A specifikációk még változhatnak, de a Polaroid iránymutatása szerint a masina felbontása 5 megapixel körül lesz. Memóriája 16 MB lesz, mely SD kártyával bővíthető. A papírt a kamera hátulján helyezhetjük majd be. A cég a speciális fotópapírokat ötös vagy tizes csomagolásban fogja árusítani.

A technológiát nem csak az alsókategóriában, a kompakt gépeknél, hanem a bridge szegmensben is alkalmazni kívánják. "Ha a vásárlók egy ultrazoomos, komolyabb modellt is igényelnek, készen állunk ennek elkészítésére is" - világított rá a helyzetre Philippe Kalmbach. A készülék ára Kalmbach közlése szerint várhatóan 149 és 199 angol font között (45 - 60 ezer forint) fog mozogni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tinman #9
  Húú de faxa.... 8000-ret rendelj nekem, aztán majd meséld el szépen, hogy amazonról, hogy rendelsz.
  Az amazon olyan számunkra, mintha nem is lenne.
 • Möci #8
  Technikailag biztos bravúros megoldás..., de az is lehet, hogy semmi különös. Mindenesetre el nem tudom képzelni, hogy mely vásárlórétegnek szánják ezeket a képparányokat. (Gondolom az átlagos, családdal kirándulóknak, vagy a sasszemű nagyiknak és papiknak.)
 • atomkrumpli #7
  10 lapos csomag az amazonon £3.99 kb.1200ft, 30 lap £7.99
 • rogan99 #6
  10-es csomag papír 3³? Az szép.
 • kernerster #5
  igazolványkép...
 • OliApa #4
  Nem drága. Na de majd a papír...
 • Cat #3
  néztem egy videót erről a cuccról, és csöppet értetlenkedem: van értelme ilyen picinyke képet kinyomtatni?

 • Gerygrey #2
  A készülék ára Kalmbach közlése szerint várhatóan 149 és 199 angol font között (45 - 60 ezer forint) fog mozogni.

  Ez azért nem hangzik olyan rosszul. De jó polaroid-hagyományok szerint valószínűleg egy csomag papír kerül majd 5000 Ft-ba, a cég pedig megint jól csődbemegy emiatt, ahogy érdemli :)
 • Tinman #1
  Hűűű azannya'... ez azért tiszteletréméltó kütyü.
  Persze nem egy olcsó mulatság, de van/lesz és ez nem semmi.