Kruza Richárd

Megőrzi emlékeinket a Polaroid

Nem valószínű hogy létezik a világon olyan számítógép felhasználó, aki ne került volna bajba adatvesztés miatt. Adataink védelme alapvető feladat, mégis a felhasználók többsége nem készít rendszeresen, vagy akár egyáltalán biztonsági másolatot fontos adatairól.

Nyilván sok fotós ismeri azt a borzalmas érzést, amikor valami hardver hiba során a képernyő előtt megrémülve és izzadtan próbálja kifigurálni, hogy vajon megvan-e az a bizonyos könyvtár, természetesen tele pótolhatatlan fotókkal. A probléma nem a profi fotósokkal van, akiknek mindennapi munkájukhoz tartozik adataik védelme, hanem azzal a nagy számú felhasználóval, akiknek a biztonsági másolatok rendszeres elkészítéséhez szükséges hardverek vagy szoftverek kezelése napjainkban is problémát okoz. Mivel nekik az egész procedúra nehézkes, egy idő után elmarad az adatok másolása, de számos olyan felhasználó is van, aki még életében nem készített biztonsági másolatot pótolhatatlan fotóiról.

Erre a problémára igyekezett megoldást találni a Polaroid új, speciális háttértárolójával. Jon Pollock, a Polaroid elnökhelyettese bejelentésében jelentős előrelépésként értékelte cége termékét: "Annyira egyszerű a használata, hogy biztosak vagyunk abban, hogy a felhasználók ezentúl rendszeresen fognak biztonsági másolatot készíteni fotóikról".


A Polariod saját fejlesztésű "Click Free" technológiájával készült szerkezet használata bonyolultnak éppen nem mondható: egy USB kábel segítségével a számítógéphez csatlakoztatjuk, majd ezután nem csinálunk semmit - a CGA-02540 teljesen önnálóan kikeresi a számítógépen található fotókat, majd minden megkérdezés nélkül fogja magát, és a beépített 40 GB-os merevlemezre másolja azokat. Ez a tárterület több tízezer fotó tárolását teszi lehetővé, de persze ez a szám a fájlméretektől függően változik.

Hasznos, hogy a készüléken lévő fotókról számítógép nélkül nyomtathatunk, valamint a tárolt állományt közvetlenül kiírhatjuk CD-re. A készülékkel az interneten keresztül megoszthatjuk fotóinkat, továbbá lehetőség van a készülékben lévő könytárak és fájlok rendezésére, szerkesztésére. Az új termék 2007 első negyedévében lesz majd kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • duke #17
    "Nekünk 1szer azt modnta az infótanárunk, hogy "A bankokban azért van szalagos adattárolás, mert az SOHASEM sérül meg" :D:D:D"
    Nyilvan olyan hogy soha nincs,de azt mar rengetegszer bizonyitotak,hogy az adat tarolok kozul messze a szalagos tarolok a legbiztonsagosabbak.A mai napig gond nelkul visszaolvashatok a 40-50 eves szalagok.Es a repulogepek feketedobozaiban is nem veletlenul rogzitenek meg most szalagra.Mert minden szempontbol annak a legjobb a tulelokepesege.
  • G_ArchAngel #16
    vasgolyó + fakocka:)
  • babajaga #15
    Te láttál olyan dolgot ami nem hibásodik meg?
  • smv #14
    Amúgy ez hülyeség. Most magától lekapja a játékok textúráit, meg xxx képeket, meg gondolom a web temp képeket meg stb stb stb.
  • smv #13
    Nekünk 1szer azt modnta az infótanárunk, hogy "A bankokban azért van szalagos adattárolás, mert az SOHASEM sérül meg" :D:D:D
  • babajaga #12
    Te láttál olyan tárolót ami nem hibásodhat meg? Mert ez a vakítás.
  • Cat #11
    Ti tévedésben éltek a célpiacot illetően: ez a szerkezet a fotósoknak készült, nem pedig a számítógépeseknek. Utóbbiaknak nyilván megy a dolog, de ma már mindenki digitális gépet használ, azok is, akik eddig olcsó szappantartókkal fényképeztek nyaraláskor, szülinapkor. Nem mindenki számítógépzseni - és szerintem akiknek ez készült, azokat nem is érdekli a dolognak ez a része.
  • Flashy #10
    hát én úgy mondanám inkább, hogy a hdd tönkremegy és pont. ami csak egy helyen van meg, egy vinyón, az az információ közelebb van a nincshez mint a vanhoz. és ha tönkremegy akkor gyakran úgy megy tönkre hogy egyszerre minden.
    de amúgy az én véleményem is az, hogy az 1bites usernél egy hajszálnyival képzettebb user vesz még egy vinyót és kézzel backupol rá. ha nem szétszórva vannak a képek hanem eleve rendezetten akkor az az F5+enter nem olyan veszélyes művelet...
  • mikloss #9
    Énis gondolkozom rajta, hogy vegyek-e egy olyan USB 2.0-ás vinyót nagyon jókat hallok róla.
  • G_ArchAngel #8
    40 GByte?
    hamar telecsordulna a 12-14 megás RAWjaimmal és a 60-80 megás .tif-ekkel:)

    vettem 35e-ért egy 250 Gbyte-os WD USB 2.0-ás vinyót, enni nem kér és több fér rá:)