Alex

Két új Fujifilm kompakt

A japán gyártó két ultrakompakt géppel bővítette termékvonalát. Nagyobb felbontás, új témamódok - célcsoport a nyári kattintgatók.

Fujifilm Finepix Z200fd

A Z200fd egy nagyon vékony fémházas készülék. A két centinél egy hajszállal keskenyebb házba egy 10 megapixeles felbontásra képes CCD lapkát és ötszörös nagyítású optikát raktak (33 - 165mm, F3.8 - F4.8). A kezdők számára készített gépben arcfelismerő technológia, vörösszem csökkentés és kettős képstabilizáló rendszer van. (A CCD eltoltásos, valódi képstabilizálást magasabb érzékenységre váltás egészíti ki, max. ISO 1600-ig.)


Hátsó kijelzőjének képátlója 2,7 coll, 230 ezer képpontot tartalmaz. Filmeket VGA felbontásban, 30 képkocka másodperc sebességgel tud rözgíteni. Belső memóriája 52 MB, bővítőhelye xD, SD és SDHC kompatibilis. Turistautakon önmagunk lefényképezésére kétféle automatikus távkioldó is alkalmazható, egy párok és egy csoportok számára kitalált verzió. Előbbi akkor exponál, ha a masina arcfelismerő rendszere két egymáshoz közeli fejet érzékel, utóbbi pedig arra figyel, hogy az előre megadott számú szereplő rajta legyen a képen, mindenki beleférjen.


A témamódok közül a Blog módot érdemes kiemelni, mely automatikusan lecsökkenti a közösségi hálózatokra szánt képek méretét a könnyebb feltöltés érdekében, az Árverési mód pedig négy felvételt helyez egy keretbe, hogy az eBayen, Vaterán árulók több adatot tudjanak közölni termékeikről leendő vásárlóiknak. A vaku kezelése egyszerűbb már nem is lehetne: ha nem tudjuk eldönteni, hogy kell használni vagy nem, a gép két képet készít, egyet megvilágítással, egyet anélkül. Ezután mindkettőt megmutatja, és választhatunk, hogy melyiket tartjuk meg.

A gép augusztustól lesz kapható, négy színben: fekete-vörös, fekete, rózsaszín és ezüst.

Fujifilm FinePix A850

A Fujifilm az A sorozatot is kiegészítette egy háromszoros nagyítású (36 - 108 mm, F2.8 - F4.5), nyolc megapixeles belépőszinitű modellel. Teljesen átlagos kinézetét csak kevés fémes diszítés dobja fel. Hátsó kijelzőjének mérete 2,5 coll, 154 ezer képpontot tartalmaz. Kezelőfelülete grafikus, egyszerűen kezelhető. A kezdők számára 14 témamód könnyíti meg a használatot, manuálisan pedig maximálisan ISO 800-as érzékenység állítható be rajta.


Képstabilizátor nincs benne, a bemozdulást csak magasabb ISO-ra váltás segít kiküszöbölni. Filmeket 640 x 480-as felbontásban 30 képkocka/másodperc frissítéssel, monó hanggal rögzíthetünk. Belső memóriája 24 MB, ami SD, SDHC, vagy xD kártyával bővíthető. Két AA akkumulátorral működik. Megjelenése júliusban várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Möci #1
    A Z200-as kategóriájában egészen komolynak tűnik, jók az új funkciók.