Szekeres Viktor

2009-re a Don Quijotét dolgozza fel a Pixar

A mostanában ismét a Disney-vel együttműködő stúdió minden nyáron előrukkol legújabb, több éven át készített animációs filmjével. Idén a L'ecsót láthattuk, jövőre a Wall-E érkezik el hozzánk és a 2009-re szánt Upról is kiderült, hogy miről fog szólni.

Miguel de Cervantes klasszikus regénye, a Don Quijote lesz a csapat legújabb áldozata, mely történetet Walt Disney stúdiója már 60 éve szeretné rajzfilmre vinni, de eddig nem jártak sikerrel. A regény ugyanis túlságosan is epizodikus szerkezetű, s épp ezért működött olyan jól rajzfilmsorozat formájában hajdanán.


A Don Quijote sztorija egyébként egy túlságosan is sok könyvet olvasó emberről szól, aki idővel meggyőzi magát, hogy ő bizony egy lovag és maga mellé veszi földijét, Sancho Panzát, hogy kísérje el fegyverhordozóként nagy útjára, mely során szerelmét, Dulcineát keresi.

Az animációs filmet, melyben minden bizonnyal feltűnnek majd az óriásnak nézett szélmalmok is, a Szörny Rt. direktora, Pete Docter rendezi és a premier dátuma 2009. június 12-e.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ldavid #2
    1etértek, bár még akár jól is elsülhet

    Toy Story 3-at akarok, még '10 előtt!
  • NEOreg3 #1
    nem akarunk feldolgozást, a Pixar maradjon az eredeti ötleteknél szvsz...