Szekeres Viktor

A király nevében - Uwe Boll végre visszatért!

Nem lehetett bírni a magyar rajongókkal, akik a régóta kész Dungeon Siege-mozit jóval az amerikai premier előtt a hazai mozikba követelték.

Dr. Bollt lehet imádni vagy gyűlölni, de szó nélkül elmenni mellette hiába próbálunk. Pedig korai filmjei között még akadtak teljesen korrekt produkciók (nézze meg mindenki a Heart of Americát), de amióta a mester ráállt a számítógépes játékok megfilmesítésére, azóta bukást bukásra halmoz. Ennek ellenére jobbnál jobb színészek tesznek látogatást a forgatásain, vagyis valamit tudhat az öreg, hiszen nem egy művész vissza is tér hozzá.


Talán felsorolni is felesleges, hogy a doktor milyen statisztikákkal büszkélkedhet Hollywoodban, de egy bekezdést talán megérdemel a nem túl hízelgő adatsor. A Holtak háza, vagyis a House of the Dead-mozi még 10,2 millió dollárt jövedelmezett, de az Egyedül a sötétben (Alone in the Dark) feldolgozására megfeleződött a hozam, így csak 5,1 millió dollárt vághattak zsebre a mozik, valamint a stúdió. Boll 2006-os filmje, a Bloodrayne tovább felezte a bevételt, már csak 2,4 millió dollárt hozott a konyhára, viszont Kristanna Loken vámpíros filmje valamilyen úton-módon még a hazai mozikba is bekerült. (És nem szabad elfeledni, hogy mindhárom filmje kapott tévés, illetve DVD-s második részt!)

Háromból semmi, mondhatnánk. Ezek után nem csoda, hogy az In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale munkacímű film az előzetesek és poszterek ellenére máig nem talált forgalmazóra. Jelenleg januári premierdátummal szerepel az adatbázisokban, de hisszük, ha látjuk. (A Postal-mozi is jó ideje elkészült már, de a teljesen jó és vicces előzetes ellenére sem kapkodnak érte a mozik.)


A Paradigma Film azonban engedett a rajongók követeléseinek, így a Bloodrayne-film eléggé mérsékeltnek mondható szereplése után a Dungeon Siege című hack'n'slash játékon alapuló adaptációját is elhozza nekünk a mozikba, hogy kényszeredett mosollyal nézhessünk az irigykedő amerikai Boll-rajongók szemébe. Karácsonyi ajándék gyanánt december 27-től olyasmit láthatunk kiválasztott filmszínházainkban, melyet eddig még csak kevesen: pár filmfesztiválon kívül eddig még csak a német, az orosz, a bolgár, a görög és az osztrák Boll-fanatikusok vehettek részt a Boll által prezentált Dungeon Siege-szeánszon.

A 60 milliós költségvetésből, ezúttal a vadregényes Románia helyett a zivataros Kanadában forgatott A király nevében-ről Boll elmondta, hogy eddigi legepikusabb műve, mellyel az utóbbi időkben bemutatott filmek közül egyedül talán a Gyűrűk ura trilógia vetekedhet látványosságban. A film értékét a hozzáadott színészek is növelhetik, hiszen olyan ászok szerepelnek benne, mint Jason Statham, Burt Reynolds, Ray Liotta, Kristanna Loken, Ron Perlman, vagy a Gyűrűk urában Gimlit alakító John Rhys-Davies.


S bár a mester óva intette híveit attól, hogy a történetet előre elolvasva nyilvánosságra hozzák a fontosabb cselekményszálakat és a csavaros történet furfangjait, azt azért halkan megsúgjuk, hogy a Statham által alakított főhős, a "farmer" (csak így, nemes egyszerűséggel - bízunk benne, hogy a magyar verzióban nem egyszerűen "paraszt" lesz...), aki a jól csengő nevű Ebh Királyság egyszerû alattvalója, fia meggyilkolása és felesége elrablása után bosszúhadjáratra indul és az Uralkodó valamint a trónfosztásra készülő gonosz Gallian harcának kellős közepébe kerül…


Hogy az események közepébe csöppenő őstermelő melyik oldalt választja, arról Uwe Boll sejtelmesen hallgatott, de van egy olyan érzésünk, hogy aki olyan romantikus lélek, hogy még hisz a tündérmesékben és abban, hogy Uwe Boll egyszer még jó filmet fog rendezni, az december végén a mozikban megtudhatja - ellenkező esetben elolvassa nálunk, mert mi ott leszünk a premieren.

Magyar nyelvű filmelőzetes letöltése

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tower Guard #42
    Az nem igaz hogy a játék nem nagy szám. A Dungeon Siege 1 az a játék nagyon ott van szerintem, a folytatások is elmennek de a legelső rész a tuti, meg a történet is.
  • irkab1rka #41
    figyu, az, hogy mennyit hoz egy film a konyhára nem feltétlenüljelent bárit is. A befektetőknek igen. Nézőknek nem. Tömegcsürhének igen. Neked nem.
    Amúgy meg, ha okos a befektető meg a forgalmazó, akkor nem lesz nagy a bevétel, de minden érintett szarrá keresi magát :)
  • scagnetti #40
    Én eddig egy olyan Boll filmet láttam ami tetszett is. Ez pedig a House of the Dead
    De ez is csak azért, mert szétröhögtem az agyamat rajta (annyira szánalmasan rossz).Sajnos az Alone in the Dark-on már nem lehetett nevetni,mert az szimplán rossz volt,sőt borzalmas. A Bloodrayne meg akkora csalódás volt hogy hajjaj!!! Semmi köze nem volt a játékhoz,mégcsak nem is úgy nézett ki a csaj benne. A Heart of America-t nem láttam,de majd bepótolom. Mindenesetre ez a Dungeon Siege már most megbukott.Ha ilyen kevés mozi meri bevállalni a filmet,akkor már el is áshatja magát. Ezt a dvd megjelenés sem fogja megmenteni. Meg nem értem,hogy van arca egyáltalán ezt a filmet a Gyűrük Urával hasonlítgatni? Ez azért pofátlanság. Ismerem a játékot,amiből csinálták. Szerintem nem nagy szám,még mindig a Diablo 2 a jobb. Eddig csak a trailer-t láttam,de az elég is volt.Boll újBoll megbukik!
  • WiZZaRD #39
    A Heart of America tényleg nagyon jó volt. Néztem a filmet és csak a végén derült ki számomra, hogy ki rendezte. Meglepődtem. Nem béna csávó ez, csak ezek a játék feldolgozások...nem kéne erőltetni.
  • neoG #38
    azért én megcsinálnám, Boll helyében, hogy eltitkolja / eltitkoltatja, hogy ő rendezte, és az emberek úgy mit szólnak a filmjéhez
  • Atisz #37
    Egyébként tényleg csupa B kategóriás színész... azért mert a legtöbbjük ismerős, még nem jelenti azt hogy élvonalbeli sztárok.

    Erre a filmre is 3 féle ember fog beülni: 1.) a tudatlan 2.) az örökké remélő, aki bízik abban hogy ez a Boll-film végre jó lesz 3.) aki röhögni akar... sajnos ez még mindig csak kb. a vetítőterem tizedét teszi ki.
  • xuldar #36
    Már meg is mondták Statham titulusát a "paraszt" helyett: "Az Őstermelő" :D
  • winnie #35
    ja. és évek óta ő az egyetlen rendező, aki ezt tudja. pedig még az sg-fórumozók is vágják:)
  • silanor #34
    Nem tudom, hogy él-e még a német törvény, de ha igen akkor addig nem fog olyan filmet csinálni ami nem bukás, mert akkor bukja az adókedvezményt.
  • winnie #33
    bolondság? racionalitás.

    dolgozni csak kell. kevés színész van, aki megengedheti, hogy válogasson a szerepek között. egy rhys-davies kalibernek meg pláne kell pénzt keresnie - idén csak ebben és egy dvd-s béhorrorban játszott. meg is kell élni.