Szekeres Viktor

Bloodrayne - jövő héten premier!

A rajongók vágják a centit, a Boll-utálók tüntetéseket szerveznek a moziba - nekünk pedig a hazai forgalmazó beszélt a Bloodrayne-ről.

Uwe Boll mellett nem lehet elmenni szó nélkül - és nem azért, mert a német irodalmár-rendező olyan faragatlan lenne, hogy szó nélkül felborítja az embert. Sokan utálják, jó páran dacból is istenítik (a legnagyobb rajongója természetesen önmaga), de azt el kell ismerni, hogy a doktor úr egy jelenség, hiszen nem csak a jók közül nem egyszerű a kiemelkedés, de a rosszak közül is tudni kell ahhoz valamit, hogy az ember ilyen indulatot váltson ki egyesekből. És mindannyian tudjuk, hogy ha már a minden idők legramatyabb direktorának tartott Ed Wood is megérte, hogy Tim Burton filmet forgasson róla, akkor nem lehet olyan nagyon messze az sem, hogy mondjuk Martin Scorsese a német celluloidhentesről forgassa legújabb egészestés, életrajzi tényeken nyugvó moziját.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Sokan a netes-gamer közönségnek tudják be az utálat okát, hiszen az Alone in the Dark és a House of the Dead is kultikus számítógépes játékoknak számítottak és akadnak hangok, melyek szerint az itthon Egyedül a sötétben és a Holtak háza címen megjelent adaptációk nem ütöttek meg az ISO 9001 minőségtanúsítvánnyal fémjelzett szintet. A reakciókat természetesen alátámasztotta az említett filmek csúfos bukása is és a visszajelzések függvényében a Bloodrayne mozis és kritikai szereplése sem jelent semmi meglepetést. Megbukott a film, de a forgalmazó szerint a számok csak számok, az igazi verdiktet majd a néző fogja kimondani - akkor, ha végre megnézte a jövő hét csütörtöktől, vagyis július 27-től induló filmet.

A Boll két régebbi filmjét DVD-n megjelentető Warner Hungary után ezúttal a fiatal forgalmazóként ismert, eddig két mozifilmes, még honlappal sem rendelkező Paradigma Film gondolta úgy, hogy a hazai hívek megérdemlik a Bloodrayne megtekintését. Szakítva az eddigi hagyományokkal a kult(?)játékból készült adaptációt egyenesen a filmszínházakba küldték, remélve, hogy az ugyancsak várható hazai DVD-kiadásig kellő mennyiségű néző bizonyosodik meg a film sikerültségi fokáról.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Érdemes megjegyezni, hogy a forgalmazó és a külföldi kritikák egy része szerint is Boll-nak a Bloodrayne-nel sikerült minőségben felülmúlnia előző két adaptációját, ami talán kis lépésnek számít a mester életében, de az emberiségnek minden bizonnyal sokkal nagyobb szolgálatot tett és talán az elkövetkező, 2007. elejére tervezett, az előzetesei alapján epikusnak tűnő Dungeon Siege-mozijában újabb minőségi ugrást tesz. (A további tervek között egyelőre csak a Seed című nemjáték-horror a biztos, a többi találgatás a rendező producere szerint egyelőre alaptalan.)

A Paradigma Film PR-osa kérdésünkre azt is elmondta, hogy a Bloodrayne megvétele nem célzottan történt, hanem egy nagyobb filmes csomag részeként került a birtokukba - többek között az Andy Garcia rendezte The Lost City, valamint jó pár francia produkció társaságában. A film marketingjével kapcsolatosan kiemelte, hogy zavartalanul és a szokott módon folyik és eleddig szakmai körökből viszonylag kevés negatív visszajelzést kaptak. Ami biztos - idézzük a cég képviselőjét - hogy "Láttuk a többi Boll filmet és nyugodtan állíthatjuk, hogy a BloodRayne a nézhető kategóriába sorolható. Egyébként is, sokaknak maga a játék nem tetszett. Nem vagyunk egyformák."

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Ki tudja, lehet, hogy a hazai mozibemutató is segít abban, hogy a Boll-név megint szépen csengjen, hiszen abban a legtöbben megegyezhetünk, hogy a Holtak házát megelőző 2003-as drámája, a Heart of America nagyon korrekt módon sikeredett.

A filmelőzetes letöltése

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zoombie #54
    Csak nagyon halkan jegyezném meg, hogy nem nagyon ismerem a játékot, legalábbis én nem játszottam vele, bár néha elüldögélek tesóm mellett miközben játszik, és még a filmet sem láttam, de a képek alapján, nem is fogom megnézni, és azok alapján nyilatkozom a filmről, hogy: Ez miiii????? Remélem ebből kivehető a véleményem.
  • sugarforce #53
    Tudom hogy mostanság divattá vált Boll bácsi "munkáit" fitymálni, de az eddigi filmjei alapján ez is egy nagy fostarisznya lesz.
  • jefferson83 #52
    Ugyan ez volt az első benyomásom, bár megnézni mindmáig nem mertem csak végigpörgettem.
  • Hoz_Hun #51
    Az egész film a program megszégyenítése volt... ilyen penge nem mechanikus, már nem is foglalkoztam vele. Rayne megformálása ALAPVETŐEN rossz volt. Rayne fanyal humorral megáldott kemény csaj, amolyan vámpír James Bond. Ezzel szemben a filmben egy hülye nyávergó p*csa... na mindegy nem is idegesítem magam...
  • Hoz_Hun #50
    Annyiban igaza van Kareznak, hogy a játékban nem harapással terjed és ezt igen is figyelembe vehette volna Boll.
  • Karez #49
    A másik panaszom (amit elfelejtettem írni).
    Az maga rayne pengéivel van.
    Nos azt ugye mindenki tudja hogy ezek a pengék mechanikusan vannak rászerelve rayne karjára és bármikor előtudjarántani ezeket.Nos a filmben senkisem várjon ilyeneket.Itt kéremszépen csak cipeli magával a pengéket és mikor meglát egy ellenséget földre teszi és felveszi.
    LÁMASÁG!
    Jó gondolom most azzal jöttök "hát hisz a középkorban játszódik istenem" de azért kicsit túlzás volt ez hogy így oldoták meg,így az egész egy tragikomikum számomra.Jó képzelem uwe bácsi nem szerette volna megerőltetni szegény pici főszereplőt....de azt hozzá kell teni hogy a bloodrayne játékhoz hozzá tartozot ezek a pengék is.
  • Morden23 #48
    Felesleges ráhúzni ezt a hogy lesz vámpír marhaságot a filmre. A Blade-ben meg vírusok terjedtek, az még sokkal rosszabb volt. Pl. John Carpenter Vámpírok című (egyébként rendkívül vicces) filmjében is elég a szimpla harapás.
    A játék története meg nem köti a filmkészítőket. Az baszna igazán be...

    A sötét helyszínekről meg annyit, hogy általában akkor szoktak a kelleténél sokkal árnyékosabb jeleneteket csinálni, amikor spórolni akarnak a részletgazdag kellékekkel.
  • Marlosh #47
    Ezt a hogy lesz valakibol vampir dolgot inkabb hagyjuk:) Ahany haz annyi modszer (akar mind igaz lehet)
    Pl. szlavok vurdalakjai (es drakula is) puszta harapassal csinalt vampir kovetoket,Vampire:The masquerade szerepjatek szerint pedig meg kell itatni az aldozatot a vampir verevel...meg biztos van meg ezer methodus erre!
  • Karez #46
    No jöjjön aminek jönie kell:

    Leszögezem a filmet SENKINEK sem ajálom!!!
    Ez a fertő film inkább meggyaláza a játék univerzumát mint felemelné,emellet a vámpír mitológiát is szépen a fejetetejére állította.Mit értek ez allat? Nos a filmben rayne-t úgy állítják be hogy "ha őt megharapot valakit az már vámpír!" szisztéma ami K*RVÁRA NEM IGAZ!Nemtom boll mennyit játszot vele,de az fix egy vámpír könyvet sem olvasott.Ugyanis egy halandó csak úgy válhat vámpírá ha a vámpír megitatja a saját vérét vele.Nem igaz hogy dr.boll nemvolt képes a legelső drakulát megnézni,vagy vámpír brooklynban című filmet mind1ikben láthatuk ezeket.
    A másik a történet.Lényegében rayne születéséről szólna a film.Nah de mit keres itt a játék története?Hogy értem ez?Kezdük ott hogy rayne (SPOILER KEZDŐDIK!) csak úgy ölhetje meg kargan ha egy ősi vámpír 3 részét összegyűjti(SPOILER VÉGE!) má nem azért de ez a játékban is benne volt,ha jóltom a játék a 2.vh-ban játszódik nem a középkorban!!!Aztán a végéről már beszélni semtok.Ugyanis a filmben KARGAN MEGHAL!!!!PEDIG NEMKÉNE!!!Ugyanis a játék 2.részében találkozunk CSAK Karganal és ott is öljük meg.
    Aztán ott van a szereposztás.Csupa csupa sztárparádé.Nem mondom hogy rossz teljesítményűek voltak de....mért kellet ennyire majmolni ezt a filmet ennyi színészel?Nem lett volna elég 3 db??
    Az operatőrt pedig hejben kitépném a gerincét a szájából,mért van ennyi sötét hely?

    Egy szó mint száz uwe boll megint bebizonyította hogy NEMért a videójátékok adaptációhoz.Azért pár pozitívumot is hadd mondjak....jah az nicns is :).NAhjó pár vérzivataros harc tetszet,de atól még nemmenti fel a filmet hogy jó is legyen.
  • SZU #45
    2x20 perc közötte reklám! =)