MTI

Népszerű a költségvetési játék

Népszerű a Pénzügyminisztériumköltségvetési játéka: negyvenezernél is több internetező látogatta meg eddig az egy hete indult http://www.koltsegvetes2008.hu honlapot - áll a minisztérium közleményében.

A weboldalon - a korábbi évekhez hasonlóan idén is - virtuális pénzügyminiszterként próbálhatják ki a költségvetés tervezését mindazok, akik az államháztartás tervezésének műhelytitkai iránt érdeklődnek.

A játékban mindenki saját maga dönti el, hogyan osztja fel a jövő évi kiadások egy főre jutó havi 112 990 forintját, azaz mennyit ad egészségügyre, családtámogatásra, nyugdíjemelésre, útépítésre, oktatásra vagy környezetvédelemre. A játékosnak mindössze arra kell figyelniük, hogy - csakúgy, mint a valós büdzsé esetében - minden kiadás növelése csak egy másik egyidejű csökkentésével lehetséges.

Az előző években az internetezők költségvetései nem mutattak érdemi eltérést a kormány által benyújtott javaslattól - olvasható a tájékoztatóban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #2
    Inkabb kene irni 1 realisabb jatekot amiben szerepel a korrupcio, a hatterlobby, a rokonok zsebe, az offshore cegek, a kulfoldi befolyas..
    azzal jatszanek
  • AranyKéz #1
    Democracy-val már játszottam, az fasza volt, bár kicsit balra húzott, mindent szarrá kellett támogatni hogy működjön rendesen (a valóságban ugyebár pont nem így van). Ezt is kipróbálom majd ha nem épp vizsgákra kell majd tanulnom.