MTI

Számítógéphiba okozta a minisztériumi kitüntetési malőrt

Sajnálatát fejezte ki és mindkét érintettől elnézést kér az Oktatási és Kulturális Minisztérium amiatt, hogy Forgács Péter filmrendező helyett tévedésből Forgács Pétert, a Győri Nemzeti Színház igazgatóját hívta meg a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjének átadására.

A színházigazgató megalázónak tartja a történteket. A tárca mérhetetlenül sajnálja a tévedést és mindkét érintettől elnézést kér - közölte az OKM sajtóirodája azután, hogy kereskedelmi televíziók hírt adtak az esetről. A minisztérium előzetesen a színházigazgatót értesítette arról, hogy kitüntetést kap. A Jászai Mari-díjas színész, rendező, igazgató elment az Iparművészeti Múzeumba, de a hétfői ünnepségen nem őt, hanem a filmrendezőt szólították.

A tárca sajtóirodája szerdán este azt közölte: telefonon megpróbálták elérni mindkét érintettet, de egyelőre nem sikerült beszélni velük. Szeretnék mielőbb szóban, majd írásban is elnézésüket kérni a tévedésért. Tájékoztatásuk szerint Forgács Péter igazgató az ünnepségen nem jelezte a minisztérium munkatársainak, hogy tévedés történt, arról az OKM csak szerdán, egy televíziós híradásból értesült.

A tárca munkatársai hétfőn csak azt érzékelték, hogy a kitüntetett nem vette át az elismerést, de mivel többen is voltak, akik szabadságuk miatt nem tudtak megjelenni az ünnepségen, a minisztérium nem kezdett azonnal kutakodni. A sajtóiroda közlése szerint a számítógép az előterjesztésben foglaltaktól eltérő adatokat adott ki, ezek alapján jutott el az értesítés - tévesen - a színigazgatóhoz.

Az augusztus 20-i díjátadáson kínos helyzetbe került színházi vezető szerdán este azt mondta: a történtekért egyelőre nem kért tőle elnézést a minisztérium. "Belealáztak a földbe" - fogalmazott Forgács Péter, akit Hiller István oktatási és kulturális miniszter aláírásával levélben értesítettek arról, hogy augusztus 20-án kitüntetik. Mint felidézte, amikor az ünnepségen meghallotta a nevét, elindult a díjátadó Hiller István felé. A neve után elhangzott, hogy "Balázs Béla-díjas filmrendező", ekkor földbe gyökerezett a lába, mert abban a pillanatban érezte, fatális tévedés történt. A történet azonban ezzel nem ért véget - folytatta Forgács Péter.

Az ünnep másnapján felhívta a kulturális tárca kitüntetési osztályát. Az osztálynak korábban jelezte, hogy nem biztos a részvétele az augusztus 20-i díjátadáson, mivel 19-én este még Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel. A minisztériumi munkatárs a korábbi beszélgetésre utalva kedden azt közölte vele, bármikor átveheti a díjat a tárcánál, ha nem ért oda a hétfői ünnepségre. A színházigazgató nehezményezte, hogy a számítógépet kiáltják ki bűnbaknak a tévedésért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kobaljov #13
    OkKult Misztérium
  • Sanyix #12
    Ez meg az enyém: "A számítógép nem hülye, csak a program ami rajta fut" :D
  • MrPrise #11
    Úgy érzem idekívánkozik egyik volt kollégám örökbecsű mondáda:
    "A számítógép nem hülye, csak az aki használja" ;-)
  • timpi #10
    Ez is azt bizonyítja hogy vezetőinknek még mindig egy misztikus masina a számítógép. A számítógép hibákat követ el de a vele dolgozók soha mindig a gép. Lehet hogy politikusain a terminátoron nőttek fel és azt várják mikor ébred öntudatra skynet (magyarosrzágon sulinet)?? Az érintettektől elnézést kérni nemtudnak de magukról a felelősséget lerázni igen.
  • rigidus #9
    JAV: "Számítógéphiba okozta a minisztériumi hülyék balfaszságát"
  • eax #8
    Ja, jo szokas a szamitogepre kenni. Ez bizony user error.
  • lazsi #7
    A történtek után tényleg az lenne a minimum ha mind2en megkapnák. Amúgy meg a számítógép ilyen hibát nem követ el, valaki 1szerűen összekverte a két személyt és rosszul vitte be az adatokat a gépbe, vagy rossz rekordot emelt át 1ik progiból a másikba.
  • lipike008 #6
    Nem mintha kukacoskodni akarnék, de mind a ketten megérdemelnék....
  • Zro #5
    Tipikus, hogy a kormányban ha hibáznak, soha senki sem felelős semmiért.
    Igen vastag bőr van a pofájukon...
  • Csaba42 #4
    De nagyon megjárta az a szegény színházigazgató! :'( Többet nem fogadnék el a helyében én sem semmit.