MTI

A kormány továbbra is láthatja a Windows kódját

Újabb három évre csatlakozott a Microsoft Kormányzati Biztonsági Programjához Magyarország - közölte a Miniszterelnöki Hivatal elektronikus kormányzat központja.

Az erről szóló megállapodást szerdán írta alá a kormányzat és a Microsoft Magyarország képviselője. A Kormányzati Biztonsági Program (Government Security Program - GSP) egy olyan globális kezdeményezés, amely lehetővé teszi a nemzeti kormányoknak a Microsoft Windows és más termékek forráskódjának és egyéb technikai információknak az elérhetőségét, valamint szakértőit is rendelkezésre bocsátja. A Kormányzati Biztonsági Program hozzásegíti a nemzeti kormányokat ahhoz, hogy jobban felmérjék létező rendszerük állapotát. Így biztonságosabb rendszereket tervezhetnek, telepíthetnek és tarthatnak fenn.

Már több mint 60 ország csatlakozott ehhez a forráskód licencmegállapodási és használati engedélyezési programhoz. A program tagjai között szerepel a NATO, az EUROPOL is. Magyarország 2004-ben csatlakozott a kezdeményezéshez. A kormányzati felhasználóknak hatványozottan fontos a biztonság kérdése, hiszen nemcsak az állampolgárok személyes adatai, hanem államtitkok is illetéktelen kezekbe kerülhetnek - véli a Microsoft. Az együttműködés képzési, kutatási tevékenységre is vonatkozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lee56 #2
    Kék halált rájuk
  • vejnemojnen #1
    államtitkokat a windowsra bízni