SG.hu

Titkolják a minisztériumok a Microsoft-szerződéseket

A Társaság a Szabadságjogokért 2006 nyarán közérdekű adatigényléssel fordult a GKM-hez és az IRM-hez, melyben a több milliárd forint értékű Microsoft-szerződések másolatának megküldését kérte.

Miután a minisztériumok megtagadták a szerződések megküldését, a TASZ az Adatvédelmi Biztoshoz fordult. Az ombudsman 2007. július 30-án kelt állásfoglalása szerint különösen aggályosnak tartja, hogy ezek a szerződések a közérdekű adatok nyilvánosságához fűződő alkotmányos jogot korlátozzák, érvényesítését ellehetetlenítik. A Biztos felhívta az érintett tárcákat, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket az adatigénylés teljesítése és a szerződések megismerhetősége érdekében.

A TASZ-nak mindezidáig egyik érintett minisztérium sem reagált. A jogvédő szervezet közleménye szerint meglepve tapasztalják, hogy a minisztériumok semmibe veszik az ombudsman állásfoglalását és a közérdekű adatok nyilvánosságára vonatkozó törvényi rendelkezéseket. Aggályosnak tartja, hogy ilyen hatalmas összegű közpénzből kötött szerződések nyilvánosságát nem biztosítják és értetlenségét fejezi ki a minisztériumok jogsértő magatartásának rejtélyes oka miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • xizor #5
  Nézzek már körül mivan a többi országban, mielött arról beszélnétek, hogy itt a vége a demokráciának stb. hogy mien szar az ország és a politika :) Egyébként meg ha rólad kiderülne, hogy pistikével spanolsz ( és pistékét utálja mindenki ) jót tenne a hírednek a társaságban és felválalnád, ami egyébként se kedvel annyira?:)
 • zola2000 #4
  Miért mi lesz belőle? SEMMI! Ezért senki sem fog tüntetni, mégha tényleg törvénytelen is. Talán egy kormányváltás után kiderül egy s más, már ha lesznek itt még normális választások.
 • GulaSoft #3
  Akkor a felelősöket bíróság elé kell állítani!
 • hiftu #2
  Talán kiderülnének a svindlik?
 • dBLOOD #1
  Nem a jogvédő szervezet tiltakozása a poén, hanem hogy egyesek a minisztériumban megengedhetik maguknak, hogy tesznek az Ombudszman fejére...
  Eddig ér el a demokrácia...