MTI

Magyar Bálint: a tantermekig jut az internet

Közoktatás-fejlesztésre 2013-ig összesen 400 milliárd forint áll rendelkezésre - közölte Magyar Bálint fejlesztéspolitikai államtitkár egy keddi, debreceni sajtótájékoztatón.

A szabad demokrata politikus kiemelte, hogy infrastrukturális fejlesztésekre 120 milliárd forintot fordítanak, amiből 700 iskolát újítanak fel. Elmondta azt is, hogy októberben kezdődik a következő intelligens iskolaprogram, aminek a digitális írásbeliség infrastrukturális megalapozása a célja. Emlékeztetett rá, hogy 2005-ig az összes iskolába eljutott az internet, de szeretnék a sávszélességet jelentősen megnövelni, s azt is, hogy immár a számítástechnika bekerüljön a tantermekbe is.

A mostani fejlesztési tervek szerint 2009 végéig a magyarországi tantermek legalább felét ellátják számítógéppel, projektorral és interaktív táblával - tette hozzá. Magyar Bálint külön szólt a középiskolai kollégiumokról, amelyek rendkívül elavult állapotban vannak. Magyar Bálint szorgalmazza a 70-80 ezer kollégiumi hely megújítását, amelyből szerinte ebben a ciklusban 30-35 ezer újulhat meg. Ő maga fejlesztéspolitikai államtitkárként a kormányon belül erősíteni szeretné az oktatási lobbit e cél érdekében - jelentette ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dmegyesi #5
    De azért a középiskolai kollégiumokkal kapcsolatban teljes mértékben egyetértek...rendkívül elavult állapotban vannak.
  • Ronny #4
    valakinek ez egy rohadt jó biznic
  • Requiem88 #3
    ehhez hozzátatrozik hogy rengeteg iskolában még fűtés sincs. de az interaktív tábla az fontos. je. dübörgünk.
  • AranyKéz #2
    A projektor fasza, lehet lyukasórában filmet nézni, de az interaktív táblát én se értem.
  • Troll #1
    Hát, szerintem költhetnék másra is azt a pénzt. Alapítványi iskolában dolgozom, az anyagi lehetőségek cseppet fejlettebbek, mint egy átlag magyar iskolában. És csak pár darab interaktív táblánk van. Nincs sok értelme szerintem. Persze kúl tomkrúzosan ujjal bokdösve irányítani a szémítógépet, de ettől eltekintve nincs túl sok gyakorlati haszna.
    Inkább írni, olvasni tanítsák rendesen a kölköket...