Gyurkity Péter

Indul az NBC és a News Corp. videóportálja

A korábbi terveknek megfelelően még a hónap vége előtt útjára indul a Hulu, amely a két partner szerint megfelelő tartalommal akár még a YouTube életképes alternatívája is lehet a jövőben.

A mai napon a weboldal tesztváltozata indul el, a végleges verzióra még hónapokat kell várni. Addig is az NBC és a News Corp. igyekszik felmérni az érdeklődést és ezzel egy időben a kínálatot is igyekeznek úgy alakítani, hogy minél több televíziónézőt és internetezőt csábítsanak el a konkurens portáloktól.

Ahogy azt korábban is jeleztük, a Hulu egyaránt kínál televíziós műsorokat és teljes filmeket is. Ezek természetesen elsősorban az NBC saját gyűjteményéből származnak, ám a műsort a Sony és az MGM alkotásai egészítik majd ki. A remények szerint mindez kellően vonzó lesz majd a felhasználók számára, akik napjainkra hozzászoktak a fájlcserélő hálózatok és a népszerű videómegosztó portálok használatához. A készítők úgy vélik, hogy mivel a nézők a kiemelkedően népszerű sorozatokra és filmekre kíváncsiak, a portál kellő látogatottságot generálhat majd.

Az biztosnak tűnik, hogy a portálon megtalálható lesz az NBC 30 Rock elnevezésű sorozata, valamint a Fox több húzóneve, így például a The Simpsons és olyan régebbi alkotások, mint a Lost in Space vagy a Lou Grant. A filmek elsősorban televízióra szánt vágott változatok lesznek, reklámokkal megtűzdelve, amelyek a megszokott helyeken bukkannak majd fel. A tartalmak azonban nem csak a portálon, hanem a partnerek oldalain is megjelennek majd, így az AOL, az MSN, a MySpace, a Yahoo és a Comcast látogatóinak is kellemes meglepetést szerezhetnek.

Szakértői vélemények szerint a meglehetősen rövid idő alatt összedobott oldal megfelelő technológiai háttérre támaszkodhat. A fejlesztők ezzel megelőzték a vetélytársak jó részét - kérdés, hogy mindez mire lesz elég.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!