Berta Sándor

Joost: új publikus bétaverzió

Az internetes televíziós szoftver legújabb változatát már nemcsak a tesztelők, de bárki szabadon letöltheti és használhatja. Változott a szoftver kezelőfelülete és a felhasználók külön értesítést kapnak az elérhető új videókról.

A program hivatalosan Joost 1.0 Beta nevű verziója egyaránt futtatható Windows XP és Mac OS X operációs rendszereken. A legfontosabb változás, hogy szinte teljesen új lett a szoftver kezelőfelülete és a felhasználók külön értesítést kapnak az elérhető friss videókról. A Joost kínálatában jelenleg 250 televíziócsatorna található. Az alkalmazást elég csak letölteni, majd a telepítés után már közvetlenül lehet regisztrálni.

Mint ismeretes, a szoftver a fájlcserélő technológián alapul és kifejlesztése Niklas Zennström, valamint Janus Friis érdeme. A két világszerte elismert szakember nevéhez fűződik a Skype és a KaZaA megalkotása is. A Joost kiadásait hirdetési bevételekből, többek között reklámklipekből fedezik. A befolyó összegekből a televíziós csatornák is részesednek. A felhasználók külön tematikus adók és tartalmak közül választhatnak, amelyek között vannak kis, független cégek műsorai éppúgy, mint a Paramount, a CBS vagy a Viacom által készített filmek.

A szolgáltatás hivatalosan május 2-a óta elérhető, addig tesztelték és csak zárt körben működött. A szoftver azonban közel sem vált bárki számára letölthetővé, csak azok használhatták, akiknek a tesztelők meghívót küldtek. A korlátozás ellenére becslések szerint legalább 1,5 millióan próbálták ki a programot. A fejlesztés azonban még koránt sem zárult le. A szakemberek többek között ifjúságvédelmi funkcióval akarják ellátni az alkalmazást, így lehetővé válna, hogy a gyerekek ne láthassanak felnőtteknek szóló tartalmakat. Jelenleg ugyan minden felnőtteknek szóló videó előtt van egy figyelmeztetés, azonban elég pár kattintás és néhány másodperc múlva a műsor megtekinthető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • eto demerzel #11
    szuper. kar hogy ppc-n nm megy csak intel-n. igy csak a munka helyen tudom nezni.
  • Darth Sith #10
    lényeg, hogy van pornó vagy nincs pornó?
  • Flashy #9
    kb semmi olyan csatornát ne várj aminek a nevét már hallottad :D
  • Zro #8
    Nézd meg :)
    Ha nem tetszik leszeded...
  • bld #7
    milyen csatornák vannak? miért érdemes ezt felrakni?
  • PLaci #6
    Ehhhh.... 8mbps-en akadozik :S
  • toyotakacsa01 #5
    van olyan hogy korlátlan net
    a kisebb adsl szolgáltatóknál
  • Kovász #4
    Aszittem lesz NatGeo, Discovery, amcsi tv csatornák (NBC, stb.) de nincs semmi ilyesmi.. de ezt leszámítva tök jó
  • qtpman #3
    nincs olyan hogy korlátlan net...nézz utánna nyugodtan benne van a szerződésben hogy a 3 legforgalmasabb honap átlaga nem haladhat meg x gigát utána küldenek értesitést abban az évben ha megint megszeged a szerződést akkor meg mondják hogy árive dercsi :D
  • MadBence #2
    Jóez nagyon! Kicsit akadozik, nem fél kilóméter széles a netem, ettől függetlenül nagyon cool