Berta Sándor

A YouTube legyőzésére készül a Dailymotion

A francia videoplatform bővíteni akarja szolgáltatásait, javítani szeretné a videók minőségét és több országban helyi változatok megjelentetését is tervezi.

"A cél az, hogy a nálunk megjelenő videók jobb minőségűek legyenek, mint a YouTube oldalán látható felvételek, és hogy több kreatív tartalmat kínáljunk a látogatóinknak. Emellett fontosnak tartottuk, hogy előre tisztázzuk a szerzői jogi helyzetet. Független tartalomszolgáltatóként nem engedhetünk meg magunknak egyetlen pert sem" - jelentette ki Werner Brell, a Dailymotion menedzsere. "Még mindig mi és a YouTube számítunk Franciaországban a videomegosztás első úttörőinek, mi gondoskodtunk arról, hogy a videók csereberélése nélkül ma már elképzelhetetlen legyen az internet" - tette hozzá a szakember.

Ugyan a Dailymotion közel sem büszkélkedhet olyan látogatói számokkal mint nagy riválisa, azonban ezzel szemben vezetőnek számít az új technológiák alkalmazásának területén. A platform az On2 videokodeket használja, amely a YouTube által alkalmazott kodekeknél jobb felbontást tesz lehetővé. A bevételeket a francia oldal a reklámokból és hirdetésekből befolyó összegekből biztosítja.

"Az egyik fő célunk a kezdetektől az volt, hogy az oldalnak minél több országban legyenek lokális változatai. Külön szakemberek foglalkoznak azzal, hogy ezek a honlapok megfeleljenek a helyi felhasználók igényeinek és követelményeinek. Emellett idén március óta az Universal hivatalos partnerünk és számos videoklipet szállít nekünk" - mondta Werner Brell. Az együttműködést megkönnyítette, hogy a Dailymotion július óta olyan szűrőt használ, amely azonnal eltávolítja a honlapról a szerzői jog által védett tartalmakat. Szintén egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Motion Maker szolgáltatás, amelynek köszönhetően a kreatív amatőr filmesek is elkészíthetik és megjelentethetik a portálon a saját alkotásaikat. A YouTubera adott európai válaszként emlegetett Dailymotiont jelenleg a világ 50 leglátogatottabb oldala között tartják számon, amely egyúttal a világon a legtöbb felhasználók által készített tartalommal is büszkélkedhet. Átlagosan naponta 4 millió ember keresi fel a platformot és a látogatók naponta körülbelül 20 000 új videót töltenek fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FoodLFG #8
    Yep azért mondtam, hogy minőségben mindenképp, a tartalom egy más tészta.
    Hogy érdekli-e a képminőség vagy sem, az attól függ, hogy mit néz.

    "a youtube felhasználókat nem érdekli a képminőség"
    Én inkább úgy fogalmaznék, hogy egy részét biztosan nem érdekli a képminőség.
  • winnie #7
    a youtube felhasználókat nem érdekli a képminőség. a tartalom a fontos és egyelőre bármennyi sokkal jobb megosztó is van, sokáig utolérhetetlen lesz a youtube, pláne ekkora támogatással.
  • savior #6
    megneztem a dailymotiont. jo kepminoseg, gyors, sok video. egyertelmuen jobb mint a youtube. vegre kezdenek arra a szintre eljutni, amikor fullscreenbe rakva a videot is kinez valahogy
  • Vorpal #5
    Ez mind szép és jó, de én rengeteg precedenst tudok - amikor európa
    nagy pofával le akarta tolni az ameriakaiakat - de csak kevésről,
    amikor ez sikerült is volna - egyszerüen túl nagy itt az okostojásszint,D
  • FoodLFG #4
    A Youtube felett eljárt az idő. Legalábbis minőségben mindenképp. Ki akar ratyi hang- és képminőségű videókat nézni, ha van jobb is.
    Nem értem, miért nem javítanak ezen. Talán nincs kapacitásuk?

    A jogvédők keze szerintem előbb vagy utóbb minden nagy videómegosztót elér, az más kérdés, hogy valószínűleg addigra lesz egy másik, amit még nem szívatnak.

    Egyébként valljuk be az emberek többsége az úgynevezett „illegális” tartalmak miatt látogatja ezeket az oldalakat.
    Szerintem az egyáltalán nem elítélendő, ha valaki feltölt ilyen videókat.
  • Petys #3
    Jah a YouTube tényleg amióta ilyen világhírű lett, megvette a Google és perelik mindenhonnan, azóta nem nagyon működik...
    Például tegnap is megakartam nézni újra az Aston Villa-Liverpool meccsről vmi kis gólösszefoglalót, de az összes videó helyén egy nyamvadt szöveg áll hogy:
    "This video is no longer available due to a copyright claim by NetResult"

    Hogy pusztulna ki az összes tetves jogvédő cég/szervezet/egyesület, nem igaz h egy Tv-ből felvett meccsösszefoglalót sem lehet már közszemlére tenni a nyamvadt engedélyük nélkül...
    Hajrá Dailymotion!
  • WinG #2
    Ezzel szemben a dailymotion tényleg marhajó. Tapasztalatból mondom :)
  • DjDano #1
    Hát az biztos, hogy a feltöltött Youtube-os videóknál brutálisat romlik a képminőség... ezt tapasztalatból mondom