Gyurkity Péter

Kibővül és megújul az Xbox 360

A Microsoft konzolja is megkapja sorrendben harmadik változatát, amelyet szintén a nagy felbontású tartalmakra hegyeznek ki. Az új példányok IPTV-szolgáltatással, televízióműsorral és mozifilmekkel egészülnek ki.

A konzol készülő harmadik sorozatáról az Engadget számolt be saját forrására hivatkozva. Eszerint a szoftvercég már javában készül a Zephyr kódnéven futó változat megjelenésére, jóllehet annak időpontjáról és a várható árról még semmit nem tudni. Az viszont biztosnak tűnik, hogy a Sony lépéséhez hasonlóan itt is a nagy felbontású tartalmakat veszik célba a módosításokkal, még ha a változás nem is lesz olyan drasztikus, mint a vetélytárs esetében.


A hír szerint az új Xbox 360 először is HDMI-csatlakozóval bővül, amely lehetővé teszi az 1920x1080-as felbontású tartalmak támogatását. A speciális változat 120 GB-os merevlemezzel érkezik, és ami még ennél is fontosabb, a központi processzor immár az IBM által szállított hárommagos PowerPC chip 65 nanométeres, fejlettebb verziója lesz. A megjelenés időpontja többek között éppen ezért kérdéses, mivel a processzor debütálását az év közepéig elhalasztották, a nyár pedig nem tűnik megfelelőnek a konzol számára. Az ár szintén nem ismert, bár valószínűleg magasabb lesz a mostani 299, illetve 399 dolláros ajánlatnál. Előfordulhat, hogy az új példányok már beépített HD DVD meghajtóval érkeznek majd.

A Microsoft időközben a CES megnyitóján érdekes bejelentést tett. Az egyéb újdonságok mellett nyilvánosságra hozták, hogy a konzol IPTV-szolgáltatással bővül, amelynek révén televízióműsort és teljes mozifilmeket is megtekinthetünk a készüléken az interneten keresztül. A lépéstől a népszerűrég további növekedését várják, tekintettel arra, hogy a Microsoft TV IPTV Edition keretében jelenleg is zajlanak a próbaadások, és már 14 országban megtették az első lépéseket, hogy a konzolon az év végére elérhetővé váljanak a beígért tartalmak.


Az ismertetőben elhangzott, hogy az ünnepek alatt túllépték a 10 milliós határt, eddig összesen 10,4 millió Xbox 360 kelt el. Az 5 millió Xbox Live felhasználó több mint 100 millió letöltést kezdeményezett, ami várhatóan továbbra is gyorsan növekszik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rexor #50
  • dez #49
    "Lejjebb mennek az árak? 1 millából kicsit lejjebb megy jó...
    Sztem kell jopar ev..."

    Fél milkó most egy 50" körüli.

    "A dvi ugy hogy a HDMI-t irtad mint egyedulallo en mint egy alternativat emlitettem meg."

    De minek, amikor az x360-on nincs egyik sem?

    "Ki mit megszok ha analogon szokod meg a képet akkor a digitalisan tul erosek lesznek a szinek. Viszonyítás kérdése."

    Na neee. Normális esetben semmivel sem lesznek másabbak a színek, csak éles lesz a kép.

    "jó minőségű 1080p-t az 1080i bol...lehet
    akkor vga-n is nezhetem azt is kiszamolja a tv."

    Nem, VGA-ból nem. De inkáb nem megyek bele.
  • loga #48
    Lejjebb mennek az árak? 1 millából kicsit lejjebb megy jó...
    Sztem kell jopar ev...

    A dvi ugy hogy a HDMI-t irtad mint egyedulallo en mint egy alternativat emlitettem meg.

    Ki mit megszok ha analogon szokod meg a képet akkor a digitalisan tul erosek lesznek a szinek. Viszonyítás kérdése.

    jó minőségű 1080p-t az 1080i bol...lehet
    akkor vga-n is nezhetem azt is kiszamolja a tv.
  • dez #47
    Netről tölthetők 1080p-s filmek. Plusz még 1 év, és tele lesznek a boltok HD-s cuccokkal (filmek, lejátszók, tévék), mérsékeltebb árakon.
  • dez #46
    1., elméletileg eleve nem nyomható ki teljes felbontásban film analóg komponensben. (Most még asszem kijön a boxból, de ha rászolnak miatta MS-re, kénytelen lesz átírni a firmware-t.) És nem 720p-re veteti vissza a szabvány, hanem jóval lejjebb.

    2., Az x360-on DVI sincs, tehát hogy jön ez ide?

    3. 1920x1080 analógon? Nem csak a színek lesznek fakóbbak, hanem kissé mosott lesz a kép.

    4. esnek az árak, 1-2 év múlva megfizethető lesz egy 1080p-s tévé.

    "Szerinted a HD csatornak nyugaton 1080p? hát nem hanem csak 720p" -- Már amelyik. A többség 1080i (amiből ügyes deinterlace elektronika csinál jó minőségű 1080p-t).
  • muerte2 #45
    Uram isten!
    A proci ugyanaz marad, a gyártás technológia változik kissebb csíkszélre így olcsóbb az előállítás és nem mellékesen kevésbé melegedik a proci.
    Személyszerint a HDMI nem érint, mert nincs olyan megjelenítő eszközöm amin használni tudnám, a 120GB-s vinya akkor lesz okosság ha majd image-ból is lehet játékokat futtatni, mert én biztos nem fogok fizetni HD videótartalmakért. Ha kell valami megveszem fizikailag.
    HDDVD-n nem jön és nem is fog kijönni játék.
    1080P-s megjelenítés már most is lehetséges a géppel az analóg kimeneten komponens kábellel, erre volt annó egy Dashboard frissítés. (De ennek még utánna nézek a gépen)
    1080p-s megjelenítőm se lesz egy darabig sajna, tehát ez sem édrekes.
    Valaki mondta hogy nem érti azokat akik már megvették a gépet, meg hogy neki ösz 3 játék tetszik.
    Aki megvette valószinűleg több fantáziát látott benne, mint ahogy akik most 160-260K körül vesznek fű alól PS3-at ők is biztos látnak benne valamit
    Nekem személy szerint sok játék tetszik és már sokat várok ami meg sem jelent.
    Van PC-m is de ahoz hogy azonos graf minőségben ugyanazokat a programokat folyamatos framerattel futtassam sok sok pénzt kellene ráköltenem, ami megint jó esetben fél v 1évig oldaná meg a gondokat.
    Én meg azokat nem értem meg akik nem vettek még :D Minden szubjektív.
  • Alwares #44
    Kell egy ilyen cumó nekem is persze a megfelelően nagy TV-vel!
  • vax #43
    Az 1080p LCD Tv-t meg szerény hazánkban teljes felbontással egyelőre mire lehetne használni a játékon kivűl. Arra azért egy kissé még húzós luxus. :)

  • vax #42
    Egyébként egy sima normál crt tv-n is nagyon szépen megy az xbox360. Bár nem vitatom nagyon felbontáson mutatja meg a "fogafehérjét".
  • loga #41
    Aki megvesz a gyereknek egy 90ezrtes jatekkonzolt nembiztos hogy a millás TV-t is melléveszi.

    Nekem nem szembetűnő a különbség a 720p meg a 1080p és nemhinném hogy megér kb 800ezer forint extrát a True HD