50
  • Rexor
    #50
  • dez
    #49
    "Lejjebb mennek az árak? 1 millából kicsit lejjebb megy jó...
    Sztem kell jopar ev..."

    Fél milkó most egy 50" körüli.

    "A dvi ugy hogy a HDMI-t irtad mint egyedulallo en mint egy alternativat emlitettem meg."

    De minek, amikor az x360-on nincs egyik sem?

    "Ki mit megszok ha analogon szokod meg a képet akkor a digitalisan tul erosek lesznek a szinek. Viszonyítás kérdése."

    Na neee. Normális esetben semmivel sem lesznek másabbak a színek, csak éles lesz a kép.

    "jó minőségű 1080p-t az 1080i bol...lehet
    akkor vga-n is nezhetem azt is kiszamolja a tv."

    Nem, VGA-ból nem. De inkáb nem megyek bele.
  • loga
    #48
    Lejjebb mennek az árak? 1 millából kicsit lejjebb megy jó...
    Sztem kell jopar ev...

    A dvi ugy hogy a HDMI-t irtad mint egyedulallo en mint egy alternativat emlitettem meg.

    Ki mit megszok ha analogon szokod meg a képet akkor a digitalisan tul erosek lesznek a szinek. Viszonyítás kérdése.

    jó minőségű 1080p-t az 1080i bol...lehet
    akkor vga-n is nezhetem azt is kiszamolja a tv.
  • dez
    #47
    Netről tölthetők 1080p-s filmek. Plusz még 1 év, és tele lesznek a boltok HD-s cuccokkal (filmek, lejátszók, tévék), mérsékeltebb árakon.
  • dez
    #46
    1., elméletileg eleve nem nyomható ki teljes felbontásban film analóg komponensben. (Most még asszem kijön a boxból, de ha rászolnak miatta MS-re, kénytelen lesz átírni a firmware-t.) És nem 720p-re veteti vissza a szabvány, hanem jóval lejjebb.

    2., Az x360-on DVI sincs, tehát hogy jön ez ide?

    3. 1920x1080 analógon? Nem csak a színek lesznek fakóbbak, hanem kissé mosott lesz a kép.

    4. esnek az árak, 1-2 év múlva megfizethető lesz egy 1080p-s tévé.

    "Szerinted a HD csatornak nyugaton 1080p? hát nem hanem csak 720p" -- Már amelyik. A többség 1080i (amiből ügyes deinterlace elektronika csinál jó minőségű 1080p-t).
  • muerte2
    #45
    Uram isten!
    A proci ugyanaz marad, a gyártás technológia változik kissebb csíkszélre így olcsóbb az előállítás és nem mellékesen kevésbé melegedik a proci.
    Személyszerint a HDMI nem érint, mert nincs olyan megjelenítő eszközöm amin használni tudnám, a 120GB-s vinya akkor lesz okosság ha majd image-ból is lehet játékokat futtatni, mert én biztos nem fogok fizetni HD videótartalmakért. Ha kell valami megveszem fizikailag.
    HDDVD-n nem jön és nem is fog kijönni játék.
    1080P-s megjelenítés már most is lehetséges a géppel az analóg kimeneten komponens kábellel, erre volt annó egy Dashboard frissítés. (De ennek még utánna nézek a gépen)
    1080p-s megjelenítőm se lesz egy darabig sajna, tehát ez sem édrekes.
    Valaki mondta hogy nem érti azokat akik már megvették a gépet, meg hogy neki ösz 3 játék tetszik.
    Aki megvette valószinűleg több fantáziát látott benne, mint ahogy akik most 160-260K körül vesznek fű alól PS3-at ők is biztos látnak benne valamit
    Nekem személy szerint sok játék tetszik és már sokat várok ami meg sem jelent.
    Van PC-m is de ahoz hogy azonos graf minőségben ugyanazokat a programokat folyamatos framerattel futtassam sok sok pénzt kellene ráköltenem, ami megint jó esetben fél v 1évig oldaná meg a gondokat.
    Én meg azokat nem értem meg akik nem vettek még :D Minden szubjektív.
  • Alwares
    #44
    Kell egy ilyen cumó nekem is persze a megfelelően nagy TV-vel!
  • vax
    #43
    Az 1080p LCD Tv-t meg szerény hazánkban teljes felbontással egyelőre mire lehetne használni a játékon kivűl. Arra azért egy kissé még húzós luxus. :)

  • vax
    #42
    Egyébként egy sima normál crt tv-n is nagyon szépen megy az xbox360. Bár nem vitatom nagyon felbontáson mutatja meg a "fogafehérjét".
  • loga
    #41
    Aki megvesz a gyereknek egy 90ezrtes jatekkonzolt nembiztos hogy a millás TV-t is melléveszi.

    Nekem nem szembetűnő a különbség a 720p meg a 1080p és nemhinném hogy megér kb 800ezer forint extrát a True HD
  • loga
    #40
    Ezt írtad:
    "de aki megvette a 10millió régi X3,6-ot, az teljesen hiába vesz HD DVD meghajtót, mivel a régi gépeken nincs HDMI kimenet, amivel élvezhetné is a teljes HD minőséget"

    1.:Nem vették hiába mert tévedés nem csak HDMI-n keresztűl lehet élvezni a nagyfelbontású filmeket! Az HDMI inkább a késöbbiekben lesz hatása másolásvédelem szal inkább ahamisitas megelozo biztonsagtechnika.

    2.:DVI on keresztul teljesen olyan mint HDMI-n mert ugye digitalis optikain meg hozzaadom a hangot es tessegk dolbi digital.

    3.:Lehet komponensen es VGA-n(analog annyit tesz hogy fakóbbak a szinek.)

    4.:Van neked egy millás TV-d ami tudja a 1080P-t??????
    720p is magas felbontas es mivel a HD readyTV-k nagy szazaleka (90%) 720p-s ezert nemonddmár.
    A netrol meg letoltom a HD filmet felteszem DVD-re mert nemkell hozza semmilyen varazslatos meghajto, lehet, hogy 3DVD de mennyi is 50FT?????/DVD hűha

    Tessék a TV-n lehet a Boxon keresztul HD filmet nezni.
    Sőt ha hozzákötöd a PC-t akkor is kinyomatom a filmet és tessék megint csak HD film.

    Szerinted a HD csatornak nyugaton 1080p? hát nem hanem csak 720p
    Szal szegény aki megveszi a millás True HD TV-t egy pár évig hiába vette mert nem használja ki...de ha vesz méregdrágán hozzá fantasztikus asztali hibridlejátszót és lemezeket a boltbol.

    Addigra meg mire ki tudjuk hasznalni a True HD-t addigra szépen lemennek az árak nagyságrendekkel...ami persze jópár év.
  • Morden23
    #39
    Erről van szó.
  • NEXUS6
    #38
    Monnyuk szerintem sem létkérdés az hogy 1 db BR-re vagy 3 DVD-re fér a cuccos. Nem egy, nem kettő nagyon sikeres játék volt pl PS1-re is, amelyik több lemezen jelent meg (Resident Evil sorozat, Red Alert stb).

    A BR azért jó a PS3-ba, mert így ez viszonylag olcsó BR-lejátszóként, és játékgépként is tud funkcionálni és ez a két funkció egymást tudja támogatni. Ez a PS2 sikerének is az egyik oka.

    Az X360 multimédiás funkciókkal való kiegészítése arra enged következtetni, hogy az M$-nél is végre rájöttek erre.
  • Sanyix
    #37
    Pc-n már a 90'-es évek óta elérhető az 1080p-nél is nagyobb felbontás, bár csak pár éve emberibb árakon. De ez lényegtelen, hiszen arról volt szó hogy rá fér egy a dvd-re hd felbontásban is játszható játék.
  • Sanyix
    #36
    Hát ha nekem nemhiszel (ami nem meglepő mert nem alázom a x360-at, és nem is a ps3-mat magasztalom), akkor ott van az index cikke, és a a külföldi konzolokkal foglalkozó oldalak cikkei.
    "régi gépeken nincs HDMI kimenet, amivel élvezhetné is a teljes HD minőséget."
    Max a teljes másolásvédett HD minőséget nem tudja élvezni, de másolásvédelem nélkül dvi-n is teljes HD minőséget tud élvezni ;) És hát nem hiszem hogy jobban fognak terjedni jogtiszta anyagok, hiszen az illegális úton beszerzett filmek terjednek egyre jobban az egész világon, nem a jogtiszták, itt magyarországon meg főleg.
  • Commandante
    #35
    Na ennyivel is okosabb lettem. Már amennyiben ez egyáltalán lehetséges....
  • voodoothursday
    #34
    Ja bocs félre értettem, nem tudok javítani
  • voodoothursday
    #33
    Elvileg lehet hozzá csatlakoztatni.
    link
  • Super DANTE
    #32
    Ennek is talán úgy lett volna értelme, ha azt a HD-DVD meghajtót a PC-től és X360-tól függetlenül is használni lehetne, pakolhattak volna rá legalább egy HDMI kimenetet, ami alap az asztali lejátszókon. Egyébként USB-n keresztül kapcsolódik a géphez?
  • Dzson
    #31
    Sanyix hozzászólásait el kell osztani 2vel, és akkor reális. Pláne, az ilyen "bevallotta a fejlesztő" és társait.

    PS3-hoz elég egy firmware frissítés, de aki megvette a 10millió régi X3,6-ot, az teljesen hiába vesz HD DVD meghajtót, mivel a régi gépeken nincs HDMI kimenet, amivel élvezhetné is a teljes HD minőséget.
  • Super DANTE
    #30
    Ez majd a jövőben kiderül, mert két külön dolog az, hogy mit akar az Ms és mit a fejlesztők. Az oké, hogy rég elérhető PC-n az 1080p-s fölbontás, csak sokáig nem volt megjelenítő hozzá, most már természetesen van miből válogatni.
  • Super DANTE
    #29
    Azt hiszem itt is volt róla szó és a HWSW-n is, nézz szét itt vagy a másik oldalon, max 1-1,5 hetes a hír.
  • Sanyix
    #28
    Akkor a backup hddvd nevű programot csak viccből adták ki (ha jól tudom pont a dvd CSS védelmét is feltörő emberke), amiben minden védelem kiiktatása bennevan? :)
  • carville
    #27
    Talán azért vették meg, mert nekik nem csak 3-4 játék tetszik a kínálatból?
    LoL.....
  • Sanyix
    #26
    Játékok nem támogatnak semmiféle meghajtót. Arról a meghajtóról indulnak, amin vannak, nemkell semmi támogatás. Amúgy már rég meg lett mondva, hogy csak a filmek lesznek. Játékra elég a 2rétegű dvd sőt legtöbbször még az 1rétegű is. Így ésszerűbb mint a ps3 kötelező blu-rayre írás, amikor az első ps3 játékok laza 2 gigát foglalnak a 25-ből a lemezen, vagy mint amikor a fejlesztő bevallja, hogy úgy tudta csak kitölteni a rendelkezésre álló helyet, hogy a hangokat wav-ban rakták a lemezre, textúrákat bmp-ben, vagy valami hasonló tömörítetlen képformátumban. Így aztán nincs szükség játékoknál még nagyobb helyre. A "de a hd játékoknál kell" szövegbe bele sem kell kezdeni, mert a 2048*2048-as textúrák, sőt már a 4096*4096-os textúrákat használó pc-s játékok is simán elférnek egy 1rétegű dvd-n, az 1080p-nél meg jóval nagyobb 2048*1536-os felbontás is már rég elérhető pc-n, és mac-en is, szal csak a konzoloknál újdonság a hd felbontás.
  • klastrom
    #25
    És mennyibe lesz ez az új 360 ?
  • Sanyix
    #24
    Kapa :D ugyanis eddig is 3 magos ibm powerpc proci volt, csak a 90nm-es változata. Most áttértek 65nm-re, így kisebb a proci hőtermelése, olcsóbb az előállítása, de egyébként ugyanaz. De ezt le is írtam.
  • Super DANTE
    #23
    Nem törték föl, vagyis csak látszólag.
  • Super DANTE
    #22
    Ha bele kerül a HD-DVD meghajtó, akkor valószínűleg a játékok is támogatni fogják a formátumot, ergo kétféle formában jönnének a játékok, nesze neked egységes hardver...az első 10 milla tulajjal kiszúrás lenne.
  • NEXUS6
    #21
    Gondolom a fejlettebb azt jelenti ebben az esetben, hogy kisebb csíkszélességű technológiával készült és ezért pl alacsonyabb fogyasztású/hőtermelésű.
    Nem hiszem hogy új utasítás készletet/miegymást raktak bele.
    Ilyen szempontból nem számít procicserének, viszont ugye nem kell bele az a bazi hűtő, meg az az igényes tápegység.
  • Morden23
    #20
    Nem egészen.
    Azt mondtam, hogy a hír alapján a Zephyr-nek semmi köze a tápabb játékokhoz, hanem "csak" a multimédia-részre vonatkozó újításokat tartalmazza.

    Megjegyzem, nem tudom, hogy mit tud ez az új proci (a régihez viszonyítva), de nem lennék meglepve, ha ez csak egy marketingakna lenne - hogy mondjanak valami "kézzelfoghatóbbat" is, hiszen ez mégis egy játékkonzol, nem egy rohadt dvd-lejátszó.

    Arról persze nem is beszélve, hogy a jelenlegi X360-as játékok sem feszegetik a gép teljesítményének határait, ergo van még tartalék a masinában.

    Egészen konkrétan erre gondoltam. Meg arra, hogy Microsoft sem kutyább, mint a Sony, és vice versa.
  • Commandante
    #19
    Akkor most ha jól értem ezzel azt állítod, hogy a játéknak mindegy, milyen procival fut a rendszer, de TVadásnak meg a mozifilmnek nem?
  • Morden23
    #18
    "Az új példányok IPTV-szolgáltatással, televízióműsorral és mozifilmekkel egészülnek ki."

    "A hír szerint az új Xbox 360 először is HDMI-csatlakozóval bővül, amely lehetővé teszi az 1920x1080-as felbontású tartalmak támogatását."

    Magyarán nem a "játékplatform", hanem a "multimádia platform" ágon hoz újat ez a verzió. Valóban semminek semmi köze a játékokhoz.
  • Commandante
    #17
    "ami még ennél is fontosabb, a központi processzor immár az IBM által szállított hárommagos PowerPC chip 65 nanométeres, fejlettebb verziója lesz"

    ez szerintem procicsere, vagy´adjatok értöolvasásból egy kapát
  • Sanyix
    #16
    Gondolom nemtudod mi a hdmi. A hdmi, másolásvédett hd anyagok kép és hangátvitelét szolgálja. De gondolom azt nem tudod, hogy ugyanígy hd képet egy sima dvi-n is át lehet vinni, meg egy külön hangkábellel. Ennyi. Tehát a hdmi csak az agyonbiztosított másolásvédelem miatt kell. És mivel már feltörték a hddvd védelmét már arra sem.
  • neoG
    #15
    hujujj, ebből vita lesz
  • Sanyix
    #14
    Nemtudom feltűnt e, de a cikkben leírták hogy a hdd lesz nagyobb, és hd dvd meghajtó lesz benne. Ezek változnak, és ezek nem befolyásolják a játékokat hiszen olyan hogy nagyobb vinyóra optimalizált játék olyan nincs. Ha a proci, videokártya, memória más lenne akkor kéne átírni a játékot, de max fejlettebb gyártástechnológiával készülnek ezek, de felépítésben ugyanazok. hddvd-n meg csak filmek lesznek.
  • Tinman #13
    Éppen ezért nem értem meg azokat akiknek már van XBox360-uk... minek vették meg?
    Nekem személy szerint 3-4 játék tetszik, ebből 3 lesz PC-re és még csak HDTV sem kell hozzá.
    Komolyan mondom a konzol a burzsoá réteg eszköze lett, a szegényebbek meg PC-vel tolják... fordult a kocka.

    Sokan csodálkoznak, hogy nem fogy a PS3. Naná, kinek kell egy bika hardver húzós áron, ha van rá 2 jó játék jelenleg?
  • Morden23
    #12
    Amúgy meg kit érdekel, ha kiadják HD-n a játékokat? Ugyan az lesz, mint a cd-dvd összetalálkozásának idejében... vagy 1 HD-DVD, vagy 3 sima dvd. Aztán majd évek alatt szépen elmosódik, de addigra lemennek a meghajtók árai.
  • bermuda3
    #11
    pc rulez :D