Ötvös Tibor

Nicholas Cage újabb szuperhős-szerepben

Nicholas Cage hamarosan a Ghost Rider című képregény filmváltozatával tör be a piacra. Ám a forgatás vége után máris leszerződött egy másik, szintén füzetsorozatot feldolgozó film főszerepére.

Cage manapság nem tartozik Hollywood legsikeresebb hírességeinek körébe. Utolsó filmjei (World Trade Center, The Wicker Man, Hangya-boy, Fegyvernepper, Az időjós) csúnyán leszerepeltek a kasszák és a kritikusok előtt.

Talán egyik utolsó esélye élete első képregényfilmjében rejlik. A Ghost Rider már dobozban van, hamarosan be is mutatják. De Cage nem pihen. Utolsó világsikere, A nemzet aranya folytatása után ugyanis újabb szuperhős-filmet forgat.

A The Sadhu a XIX. században játszódik. A főhőse James Jenson, egy épp lecsúszóban lévő angol férfi, akit behívnak Őfelsége seregébe, majd 1858 nyarán családjával együtt ki is helyezik Indiába. Itt kerül kapcsolatba először spirituális dolgokkal és kezdi meg útját egy szimpla közkatonából az egyik legkeményebb lelki harcossá. Ám egy tragédia és gonosz parancsnokának kivégzése után James beveti magát a dzsungelbe. Itt kerül útjába Dadathakur, a helyi - elsőre - indiai gyilkosoknak tűnő vezetője, aki bevezeti őt a Sadhu világába.

A bemutató dátuma egyelőre nem ismert. Az azonban biztos, hogy Cage a főszerep mellett a produceri teendőket is ellátja majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Kelta #10
  Asszem Robin Williams az egyetlen akinek az összes fimje sikeres volt anyagilag :)
 • pauly #9
  :)
 • PetruZ #8
  Nem tudom, mit vagytok úgy oda pár apróságért. Ez egy Ö.T. cikk, a tájékozottság és a hitelesség mennyei forrása, megszokhattátok volna már tőle, hogy amit leír, az úgy van és punktum, mindenki más meg helikopter.

  :)
 • Inquisitor #7
  Az időjóssal nem volt semmi baj, csak amcsi nézők nehezen visselik ha nem rózsaszin habos happy-endes egy film, és sajnos az ottani nézettség rányomja a bélyegét a további forgalmazásokra.
 • Acheron #5
  Szerintem te a "Lord of War"-ra gondolsz,nem?
 • asdasdasd #4
  A God of War jó volt, a többi felejthető.
 • Nebojsa #3
  Jól beszéltek. will smith talán egyetlen filmje bukott eddig a Wild Wild West-Vadiúj vadnyugat, de ebben se vagyok biztos. Mindenestre várjuk a Ghost Ridert!
 • Loverman #2
  hasonlóra gondoltam olvasás közben, és igazad van:) én még a fordításhoz szólnék hozzá: 1: "együtt ki is helyezik Indiába." 2: "Itt kerül útjába Dadathakur, a helyi - elsőre - indián gyilkosoknak tűnő vezetője"
  Namost, ha nem szóról szóra fordították volna akkor talán az "indian" szónál rájönnek hogy mivel Indiáról van szó nem Amerikáról, indiainak kell fordítani nem indiánnak...
 • kandeláber #1
  A WTC 65 millióba került, 156-ot hozott.
  A Wicker Man 40-be került, 30-at hozott.
  A Hangya-boy 50-be került, 54-et hozott.
  A Fegyvernepper 50-be került, 72-t hozott.
  Az Időjós 22-be került, 19-et hozott.
  A Nemzet Aranya 100-ba került, 347-et hozott.

  Nicolas Cage jelenleg 4 db 2007-ben megjelenő, és 4 db 2008-ban megjelenő mozifilmben játszik.

  Szerintem az tekinthető bukásnak, ami kevesebb jegybevételt hozott, mint amibe került a gyártás, mert ezek a filmek valószínűleg sosem hoznak nyereséget, vagy legfeljebb kicsit, a további értékesítés (DVD, TV stb.) során.

  Azok a filmek, amelyek többet hoznak a mozipénztáraknál, mint amibe kerültek, már nyereségesek lesznek (a mozibevétel 40-50%-a a készítőké, a többi a forgalmazóké meg a moziké), mert a további értékesítésből származó bevétellel együtt már nyereségesek lesznek.

  A harmadik kategória a kasszasiker, amikor legalább 2x annyit hoz a film a moziban, mint amibe került, mert akkor már a moziban behozza az árát.

  Cage legutóbbi 6 filmjéből láthatóan 2 bukott, azok sem hatalmasat. Kettő teljesített közepesen, és kettő lett kasszasiker, tehát a mérleg mindenképp pozitív. Ezt, illetve a nyolc készülő filmet figyelembe véve nyugodtan állíthatjuk, hogy Cage jelenleg az egyik legsikeresebb hollywoodi sztár, utolsó esélyről beszélni elég vicces. (nagyon kevés olyan sztár van, akinek minden filmje sikeres, most csak Will Smith jut eszembe, mint ilyen).