Specker Balázs

Biztonsági szoftverek nélkül a Vista

A Microsoft hajlandó leülni a biztonsági cégekkel, és egyeztetne a Vistával kapcsolatban ígért változtatásokról, melyeket a közelmúltban érkezett - versenyképességet érintő - panaszok után helyeztek kilátásba.

A szoftvercég egyik képviselőjének szerdai e-mailjében az áll, hogy a héten online eligazítás formájában kívánnak eszmecserét folytatni az ügyben az érintett partnerekkel. A megbeszélés témája az lesz, hogy a külső védelmet biztosító szoftverek hogyan működjenek együtt a Vista 64-bites verziójával - idézi a levelet a ZDNet. Természetesen ennek eredményei még nem lesznek láthatóak az operációs rendszer jövő héten debütáló verziójában.

Az Európai Bizottság bizalmatlansági aggályaira reagálva a Microsoft múlthéten bejelentette, lehetővé teszik, hogy a biztonsági cégek szoftverei elérhessék a Vista kernelét, és kikapcsolhassák a Windows Security Center figyelmeztetői jelzéseit. A Symantec, a McAfee és még jónéhány szoftvercég azzal vádolta meg a Microsoftot, hogy a kernel-védelemmel és a Windows Security Center működésével megsérti az egészséges versenyt, és jogosulatlan előnyökhöz juttatja saját termékeit.

"Annak ellenére, hogy a Microsoft azt hangoztja, együtt kíván működni a biztonsági cégekkel, más nem történt. Várokozó listán vagyunk - értékelte a helyzetet Chris Paden, a Symantec szóvivője. A biztonsági cégek szerint a Vista - hackerek támadásait kiszűrni hivatott - kernel-védelme az ő szoftvereiket is meggátolja működésükben. Eddig a Microsoft nem volt hajlandó megadni számukra a hozzáférést, mivel úgy vélték rendszerük így instabillá és sérülékennyé válthat. Most úgy tűnik, végre hajlandóak az együttműködésre.

A huzavona miatt azonban a biztonsági cégek a közeljövőben nem tudják piacra dobni vistás fejlesztéseiket, ráadásul a kernel-hozzáférés a most megjelenő verziókban még nem engedélyezett, így használatukra csak a megfelelő patchelés után lesz lehetőség. Talán nem a véletlen műve, hogy a Microsoft szándékosan várt ki a Vista megjelenéséig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Indigo #74
    "Ja, hlózati szoftverekhez is gyártanak keygent."

    Igen, hálózati szoftverekhez is gyártanak keygent :) Meg fel is törik a hálózatokat :)

    "csak a tényeket közöltem veled.
    A tényeket én közöltem veled."

    Nem tényeket közöltél, hanem a saját álláspontodat, amit sajnos nem tudsz alátámasztani semmivel, csak fröcsögsz itt feleslegesen.

    "Tudom mi a különbség cracker és cracker között
    Csak azt nem hogy mi a különbség hekker és krekker közt."

    Tudom mi a különbség, elmondtam már párszor, de te még mindig koromsötétben tapogatózol... Ennyit a felvilágosításodról :)

    "Csak olyat adtál, ami a téveszmédet bizonygatja. Link kell? Nesze: wanadoo.netipar.hu, katz.ws, na itt találsz krekkereket (illetve a munkájukat). Majd szóljál ha megtaláltad köztük Kevint..."

    De te még egyet sem adtál, egyszerűen azért, mert nem tudsz. Amiket adtál, azok warez oldalak... Én pedig definíciót kértem. És mivel Kevin bácsi és a többi cracker munkája nem eredményez "kézzel fogható" végterméket, természetesen sehol nem fogod megtalálni a munkáját...
  • dez #73
    Még ha el is fogadjuk, hogy egy ideje a cracker szót próbálják/próbálták a "csúnya gonosz hacker (fajta)" helyett IS használni, az elfogadhatatlan, hogy egyenesen erre állítanák egyesek az alapjelentést, mintha soha nem is jelentett volna mást.
  • dez #72
    Van egy olyan kifejezés, hogy "meghekkelni"... Ez alapjáraton a "rendszerbe betörni"-nek a szinonímája.
  • dez #71
    Azt én sem mondanám, hogy "hacker = netes BŰNÖZŐ". Hacker = mély ismeretekkel rendelkező számtech-szaki. Hogy mire használja, az meg egy másik kérdés. Ezért van jó hacker meg rossz hacker.
  • dez #70
    Én meg arról a Jargon File-ról, mivel onnan volt az idézet. :)
  • virs lee #69
    Más crackerek meg hálozatokkal
    Ja, hlózati szoftverekhez is gyártanak keygent.

    csak a tényeket közöltem veled.
    A tényeket én közöltem veled.

    Ne menjünk abba bele, hogy melyik a "jobb", melyik cselekszik a "közjó" (muhaha) érdekében.
    Akkor minek erőlteted a jó hekkerek meg rossz hekkerek megkülönböztetését?

    Pont te vagy az, aki úgy állítod be a crackereket, mintha valami modernkori robinhúdok lennének
    Én felvilágosítottalak hogy a cracker meg a hekker külön "szakma", közük nincs egymáshoz. Nem én jó fiú vagyok, ő meg a rossz típusú ujjal mutogatósdi.

    Tudom mi a különbség cracker és cracker között
    Csak azt nem hogy mi a különbség hekker és krekker közt.

    De te már kaptál jópár linket, ami a MI állításunkat igazolja, ellenben te még egyet sem adtál
    Csak olyat adtál, ami a téveszmédet bizonygatja. Link kell? Nesze: wanadoo.netipar.hu, katz.ws, na itt találsz krekkereket (illetve a munkájukat). Majd szóljál ha megtaláltad köztük Kevint...
  • Indigo #68
    "Gondolom egyikbe sem, mert ők másolásvédelemmel foglalkoznak.
    Naugye hogy tudod, és csak tetteted a hülyét. "

    "ők másolásvédelemmel foglalkoznak." Más crackerek meg hálozatokkal...

    "Na, megszólalt az elfogultság mintaképe... Te akarod mindenáron ráhúzni a hekkerek bűneit a krekkerekre."

    Szarom le a hackereket meg a crackereket, egyik táborral sincs bajom, de nem is védem egyiket sem. Nem húzok én senkire semmit, csak a tényeket közöltem veled.

    "A cracker a közjó érdekében cselekszik, a hacker meg saját önző érdekből (ebbe beletartozik a tudásával való villogás is)."

    Ne menjünk abba bele, hogy melyik a "jobb", melyik cselekszik a "közjó" (muhaha) érdekében. Pont te vagy az, aki úgy állítod be a crackereket, mintha valami modernkori robinhúdok lennének, a hackerek pedig veszélyes bűnözők... Baromságokat beszélsz megint.

    "Te nem vagy képes felfogni egy olyan egyszerű dolgot se hogy mi a különbség a Razor1911 meg Kevin Mitnick közt, és még te pampogsz..."

    Tudom mi a különbség cracker és cracker között :)

    De ezt a csontot már lerágtuk, attól hogy hangosabban ugatunk egymásra még nem fogjuk meggyőzni a másikat... De te már kaptál jópár linket, ami a MI állításunkat igazolja, ellenben te még egyet sem adtál (miért? - költői kérdés). Na de hétvégre elutazom, addig csak találsz tán valamit, ami alátámasztja az igazadat... Jó keresgélést :)
  • virs lee #67
    Ez a bizonyítványmagyarázás amiről eddig beszéltünk. Megpróbálják a hekkerek másokra kenni a bűntetteiket. De ez a hekeléshez közük nem levő crackereknek felháborító.
  • virs lee #66
    Sőt, van nutcracker is, akkor a crackerek egész nap diót törnek?
  • virs lee #65
    Gondolom egyikbe sem, mert ők másolásvédelemmel foglalkoznak.
    Naugye hogy tudod, és csak tetteted a hülyét. Ezért hívják őket crackernek. Kevinhez meg semmi közük.

    "Mióta közhasznú egy DDOS támadás, hitelkártyaszám lopás, más személyes adatai közt turkálás?"

    Ezeket a tetteket crackerek követik el.

    Nem, ezeket a hekkerek követik el.

    Látom nem is kicsit vagy elfogult.
    Na, megszólalt az elfogultság mintaképe... Te akarod mindenáron ráhúzni a hekkerek bűneit a krekkerekre.

    Ok, nevezzük a hackert bűnözőnek, de legalább akkora BŰNÖZŐ a cracker is, aki feltöri azt a másolásvédelmet!
    Az. De bűnöző a bolti tolvaj meg a tömeggyilkos is, van különbség. A cracker a közjó érdekében cselekszik, a hacker meg saját önző érdekből (ebbe beletartozik a tudásával való villogás is).

    az egész internet és nyomtatott források is tele vannak hazugsággal
    Találsz az interneten mein kampfoz, cion bölcseit és hasonló hazugságokat is, ettől még nem lesznek igazak.

    Beismerném a tévedésem, ha tudnád bizonyítani az igazadat. De nem tudod.
    LOL! Te nem vagy képes felfogni egy olyan egyszerű dolgot se hogy mi a különbség a Razor1911 meg Kevin Mitnick közt, és még te pampogsz...