Gyurkity Péter

Elkészült a Vista SP2

A Microsoft megerősítette, hogy elkészült a Vista és a Server 2008 második javítócsomagja, amely ezúttal egy közös fájlként érkezik. A Windows 7 eközben a Conficker és más vírusok miatt változik.

A Service Pack 2 fejlesztéséről és várható megjelenéséről már több alkalommal beszámoltunk, így a technikai részleteket és a változások listáját most rövidre fogjuk. A lényeg, hogy a sokat kritizált Vista második nagyobb frissítése elérte az RTM-fázist, és már most gyorsan terjed a különböző BitTorrent portálok révén - a hivatalos megjelenés néhány napon belül várható.

A 6.0.6002.18.005 verziószámmal ellátott példány a következő fontosabb változásokat hozza magával az asztali operációs rendszeren: Windows Search 4.0 javított találati listával és nagyobb hatékonysággal, Bluetooth 2.1 Feature Pack a szabvány újabb verziójának teljes támogatása érdekében, natív Blu-ray pörkölés a beépített eszközökkel, Windows Connect Now a vezetéknélküli kapcsolat gyors és kényelmes beállítása érdekében, valamint az UTC-időzónák támogatása a főleg az USB-kulcsoknál használt exFAT fájlrendszer esetében, a szinkronizációs hibák kiszűréséért. További részletes információ a javítócsomagról a Microsoft oldalán elérhető.

A nemrég az RC-státuszt elérő Windows 7 esetében az AutoPlay funkció módosítása mellett döntöttek, mivel ezt a Conficker és számos egyéb kártevő is kihasználja. Ennek értelmében az automatikus lejátszás egyedül az optikai korongoknál marad meg, az USB-re kötött, menet közben is eltávolítható meghajtók esetében nem lesz elérhető. Az AutoRun opciót pedig átszövegezik, hogy még egyértelműbb legyen a felhasználók számára a könyvár megnyitása, valamint a háttértárolón található futtatható állományok elindítása közötti fontos különbség. Az említett vírus jelenleg ezt igyekszik kihasználni, a könyvtár egyszerű megnyitása helyett saját maga futtatásával, amely rögtön megfertőzi az adott számítógépet.

A Windows 7 blogon további részletekkel szolgálnak a változással kapcsolatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Katlan #56
    Egy évvel a Viszta kihalása után, most újra megírom nektek (Hottold) hogy lássátok feleim szümtükkel mik vogymuk... a Visztát mára már el is feledték az emberek az utódjának szát, a Microsoft által meg is koronázott trónörökre, a Windows 7-re pedig az emberek nagyívben fosnak... és több, mint fél évvel a megjelenése után is , max. 10% környékén mozog az elterjedtsége... ha ez nem beégés számotokra akkor mi?
  • richi105 #55
    Aha egy újabb Windows vs. Linux vita kezd kialakulni milyen meglepő.
    Az a cionista fasiszta mocskos népellenség Microsoft áh már megint csak uralma alá akarja hajtani az egész világot. Csak szólok oprendszer terén már meg is tette szinte.
    Meg az a Windows 7 meg milyen szar semmire való program olyannyira rossz volt, hogy mikor felraktam az összes drivert felpakolta és ráadásul jól.
    A Laptophoz Vista -t kaptam na nem mondom nem egy szélsebes rendszer rajta de legalább megy rajta és nem eredményez olyan dolgokat mint a legújabb Ubuntu 9.04 készenléti üzemmód többet semmi kép, de olyan szinten hogy néha nem akar kikapcsolás után se képet adni a vas.
    Ja és más rendszerrel még nem csinálta XP, Vista, Win7 szóval service pack 10GB -ról csak annyit , hogy a Linux-hoz nem is adnak ki javítást hisz tökéletes vagy nem de bár csak épp a gépen nem működött még úgy hogy minden menjen vele tökéletesen és mielőtt megkérdeznétek igen próbáltam megcsinálni meg fórum sokszor annyi jött á szar ATI vegyél Nvidia -t ez ám a megoldás.
    Szóval amíg Windows alá készítik a programok nagy részét, az emberek igen nagy százaléka azt használja (persze mindenki béna) és a drivereket is arra csinálják meg de legalábbis van hozzá addig még van hova fejlődni a többi rendszernek.
  • gothmog #54
    Dehogynem. Ez amúgy sem "baj", egyszerűen 32 bites címzés technikai korlátja. A másik részre: gondolod, hogy a ms simán lemond azokról, akiknek nincs x64-es processzoruk?
  • FragStaR #53
    Win 7 látja a 4+ GB ramot vagy ebből már nem is lesz x32 csak x64 bites és ott már nincs ugye ilyen baj ?
  • chuky123 #52
    Az új hardwerek, laptopok már csak a vistát/win7 fogják támogatni pl.: új acer laptopok. honlapjukon is csak a vistát támogatják.
  • Magiszter #51
    Sőt! Ha kihúzod a hálókábelt (és nincs wifi se hardveresen), akkor meg a monitorod villódzsásával küld fényjeleken keresztül. Az M$ székházában biztosan ül egy csomó krapek akik azt lesik hogy melyik új pornófilmet töltötted le és körbekűldik az ismerőseidnek e-mail-ben hogy rajtad röhöghessenek. Vagy esetleg a rendőrségnek hogy "júj Gipsz Jakab felment a crack.innentőccsed.warez.tdk-ra." Ez teljesen egyértelmű. (/irónia)

    u.i.: Elnézést kérek minden Gipsz Jakabtól és a crack.innentőcsed.warez.tdk oldal tulajdonosától.
  • mrzool #50
    Nemérted vazze, az MS annyira fejlett, hogy úgy küldi el az adatokat a vindóz, hogy azt te semmilyen sniffer progival nem látod.:))))
  • roliika #49
    Nyiihheehheee Jahogy szerinted ez win7 logo...ééééértemm....egyébként, vagy 40* kérdeztem, hogy konkrétan holvan benne ez a rohadt cionista kapitalista fasiszta jungendklubos megfigyelőrendszer a win-ben? Szerintem ha nincs hálózati forgalom akkor túlsok információt nemtud küldeni a MS-nak a winem, márpedig egészen pontosan tudom hogy mikor milyen irányba milyen adat megy. Tehát nem értem tényleg miről beszélsz, de te remélem azért igen.
  • gothmog #48
    Már nemazért, de a birodalom központja akkor is Coruscant lesz, ha még ötször belinkeled ezt a béna képet. Mellesleg egész eddig azt hittem, hogy ez "a w7-es halálcsillag kőhajítóval" akart lenni. De így,hogy elmagyaráztad, már számomra is teljesen világos, hogy mi a célod ezzel az egésszel.
  • torjoz #47
    Szerintem nem ott dolgozik, hanem...