Gyurkity Péter

A hadseregnek a Vista kell a Windows 7 helyett

Az amerikai hadsereg most szánta el magát a frissítésre, a számítógépekre azonban a Vista és az Office 2007 kerül majd az év végéig. Eközben megjelent a Vista SP2, a Windows 7 Beta pedig távozik az élők sorából.

A hadsereg honlapján megjelent sajtóközleményből kiderül, hogy a tengerentúlon mintegy 744 ezer asztali számítógépről van szó, amelyek mindössze 13 százaléka futtat jelenleg Vista operációs rendszert, a nagy többség továbbra is a Windows XP-t használja. Ez azonban most változni fog, mivel elhatározták a nagyarányú frissítéseket - itt meglepő lehet, hogy az óriási felhajtás ellenére nem a Windows 7, hanem a Vista kapja a főszerepet.

Decemberig ugyanis a hadsereg minden asztali számítógépen a Vista kap majd helyet, amely az Office 2007 csomaggal együtt szolgálja ki az alkalmazottakat és a katonákat. Utóbbi egyébként jelenleg mintegy 50 százalékos részesedést mondhat magáénak, így a helyzet itt valamivel kedvezőbb, mint az operációs rendszerek esetében. A frissítésekben minden hálózat (SIPR, NIPRNET) részt vesz majd, kivéve az úgynevezett standalone megoldásokat, amelyek az atomfegyveren indítási állomásain látnak el feladatokat.

A Microsoft ezalatt végre hivatalosan is elérhetővé tette a Vista és a Windows Server 2008 második javítócsomagját, amelyek ezúttal egy csomagon belül kaptak helyet. A 32 bites, valamint a 64 bites változat egyaránt letölthető a cég oldaláról, de ezt akár ISO fájlként is letölthetjük, egyedül az IA64-alapú rendszerek kaptak külön változatot. Az egyelőre 5 nyelven elérhető frissítés részleteiről korábban írtunk.

Miközben a Dell a Windows 7 ára miatt aggódik (ez szerintük jóval drágább lesz a Vistánál), a szoftvercég arra figyelmeztet, hogy a Beta változat (build 7000) június 1-től kétóránként lekapcsol majd, augusztus 1-től pedig végleg átadja magát az enyészetnek. Éppen ezért mindenkinek váltania kell majd legalább az RC-változatra (amely 2010 közepéig használható marad).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • richi105 #61
    Vorpal most nem azért a Linux nem egy vallás te félre értettél valamit és a Linux nem a hadsereg hívására vár. Ha neked a Windows kell legyél vele boldog én is használom a lényeg itt a lehetőségbe van és aki nem ismeri fel az együgyű és kész. Pár évvel ezelőtt én is azt gondoltam Linux minek csak a baj van vele nem is ismerem pont. De aki nem veszi a fáradságot arra, hogy megismerje az olyan dologról marad le ami a számítástechnikába meghatározó. Ha te Windows -on dolgoztál eddig és nem akarsz más programokat kipróbálni és legfeljebb nem tetszik amit látsz akkor ne próbáld ki. A Linux nem hittérítés, de aki kipróbálja nagy százalékkal marad is pont a szellemisége miatt ami szerintem a lényeg az egészbe. A Linux nem egy tökéletes rendszer sőt ilyen nem is létezik de a nagy előnye ha ismered és barátkozol vele akkor alakíthatod szád íze szerint és nem kell várni amíg valaki kitalál valamit persze ez nem könnyű de a lehetőség adott és ez a lényeg.
    Nem hiszem hogy a Linux -nak és a közösségének szégyellni kellene magát amiért valaki meghozott egy döntést ő mást választott és kész. De azért ne higgye senki, hogy a pénz és lóbízás ebbe az esetbe nem számít és azon se lennék meglepve ha hír csak kacsa lenne.
    Tegyünk már valamit tisztába a Linux -nak nincs szüksége a Windows felhasználókra neki csak felhasználókra van szüksége. Régebben én is azt gondoltam, hogy a Windows elég és minden fehér és fekete elven működik most már tudom ez nagy ostobaság volt a Linux -nak vannak olyan erényei és képességei amit senki nem vehet el tőle. Aki komolyan foglakozik a számítástechnikával és nem használja ki ezt a lehetőséget bocsásson meg de bolond csak azért mert előítéletei vannak nem gyerekes ez kicsit?
  • Vorpal #60
    Szégyellheti a pofáját a Linux közösség, hogy még a Vista csuszása idején sem volt képes összetákolni egy elfogadható hullámot önmagából.

    Most majd jön szépen a Win7 és esélye nem lesz többet - temethetik az egészet.

    Se egy megegyezés az Adobeval - se egyéb nagyobb gyártókkal, hogy legalább azt el lehessen mondani, hogy ok ha játszani akarsz win ha dolgozni Linux.

    Ma nincs semmi amit akarhatnék, hogy váltsak Linuxra . PONT. Mindent megad a Win és többet is.

    Lehet hogy a Linux az urbánus lázadó védjegye - de a kreatív és konstruktív szakembereké nem - mert alkotni nem tudok vele - így az intelligencia sem áll a pártján. Vesztes pozíció.
  • Vorpal #59
    Abban az esetben, amikor a gépet nem kell másra használni mint a mindennapi irodai munkára - a Linux verhetetlen konstrukció.

    Minden más esetbe sajnos kénytelenek vagyunk Win ezni Mac ezni - jó, vagy nem jó, ez van.
  • zidder #58
    De stabil gépen... szar gépen minden szarul fut.
  • Cat 02 #57
    Aki stabilitást akar az használjon Debiant ;)
  • mousee #56
    http://www.sg.hu/cikkek/50247/20_000_suse_linuxot_vett_a_psa_peugeot_citroen
    http://www.sg.hu/cikkek/34094/franciaorszag_kinanak_es_afrikanak_is_linuxot_ajanl
    http://www.sg.hu/cikkek/48787/linuxra_valt_a_francia_nemzetgyules

    Csak egy kis ész, és egy cseppet kevesebb korruptság kérdése az egész.
  • Romel #55
    "3. Ha linux olyan hihetetlenül űber király, akkor miért nincs mainstream minden irodában és kormányhivatalban meg otthonokban ? "

    Látom te is a microsoft valagába furkáló kis féreg vagy és a linuxról fogalmad sincs. :)
    Kérdésedre a válasz egyszerű: sokan (többek között te is) lusták kipróbálni ÉS használni egy másik OS-t. Kényelmesebb megvenni az n-ik licenszt ugyan abból az OS valamely variánsából.
  • A1274815 #54
    Úgy látszik ez valami nép betegség. Múltkór volt egy ilyen élményem egy ismerősöm Macjével is.

    Amúgy ilyenkor meg ér egy próbát a taskkill /IM [folyamat neve] /f utasítás.
  • mousee #53
    Ez a bezárhatatlan folyamat hiba a 64 bites Win7 RC-n is jelen van. Feladatkezelőben nyomkodom hogy folyamat befejezése, folyamatstruktúra leállítása, de egyszerűen mintha észre se venné. De minden bizonnyal ezt is javítják majd.

    #47
    Erre jók az LTS verziók. Ha van egy jól belőtt rendszered, felesleges váltani. Mi a francnak, ha jól működik, és még van rá support is? Amúgy meg szerintem a 9.04 jobb lett a többinél (én 8.04-ről váltottam), a 64 bites rendszer itt pihizik (most win7 gyötrés van), és szerintem teljesen jó. Gyorsabb, és stabilabb.
  • bobsys #52
    "Lehet azért döntöttek így, mert a Win7 körül kurva nagy a hype -> sok user fog rá váltani -> a férgek/vírusok többsége a Win7-et fogja célba venni "

    azert dontottek igy mert meg meg sem jelent a Windows 7