Gyurkity Péter

Angliában is felrobbant egy Dell laptop

A Dell szerint egy külső gyártó akkumulátora felelős az angliai esetért, amelyben felrobbant egy játékot betöltő laptop. A Sony eközben személycserét hajtott végre minőségbiztosítása részlege élén.

Alacsonyan szállnak mostanában a világ legnagyobb PC-gyártójának laptopjai - némi iróniával azt is mondhatnánk, hogy eddig egyetlen terrorszervezet sem vállalta magára az akciót. Csak a napokban hozták ugyanis nyilvánosságra, hogy egy angliai család néhány tagja július végén kis híján maga is áldozatává vált egy újabb felrobbant laptopnak. Szerencsés módon személyi sérülés nem történt, a Dell viszont arra hivatkozik, ezúttal egy másik gyártó akkumulátora a felelős a balesetért.

Az Allen család július 25-én néhány percre magára hagyta Latitude C600 jelzésű gépét, hogy betöltsön egy játékot, majd amikor újra ránéztek a masinára, az valósággal felrobbant. "Hat különböző darab helyezkedik el abban a részben, amik úgy repültek a levegőbe, mint valami tűzijátéknál. Néhány a plafonról pattant vissza, olyan magasra repültek" - jelentette ki a 39 éves családfő a helyi lapnak. Megpróbálta letakarni, illetve kivinni a gépet az udvarra, ám az kisebb utórobbanásokat produkált, így nem mertek hozzányúlni. Elmondása szerint egy évvel korábban vette a laptopot 500 fontért (nagyjából 200 ezer forint), korábban nem volt vele semmi probléma.

A Dell - amely augusztus közepén 4,1 millió akkumulátort hívott vissza - ezúttal arra hivatkozik, hogy a hibás komponens egy másik gyártó terméke, ennek ellenére készek egy vadonatúj készüléket ajándékozni a családnak, a jó szándék jeléül. Az biztos, hogy az esetek nagyon kellemetlenül érintik a céget és nemcsak a részvényárfolyamok, hanem a vásárlói bizalom alakulása miatt.

Eközben a Sony, amely az eredetileg kifogásolt akkumulátorok gyártója - bejelentette, hogy lecserélte a minőségbiztosítási részleg vezetőjét, és a posztra a televíziós divízió eddigi első emberét, Makoto Kogurét nevezik ki. A cég állítása szerint a lépésre nem a Dell és az Apple visszahívási akciója miatt került sor, ám az biztos, hogy új minőségében Kogure az akkumulátorok gyártását is felügyeli majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pepe003 #10
    Ez számomra is érthetetlen, hogy miért robbannak fel ezek az aksik. Egy marha olcsó laptopom van, és töltés közben se melegszik az aksija. Erről ennyit.
  • dez #9
    A töltéssel is lehet gond. Ha jól tudom mindegyik akkor robbant fel, amikor hálózatról használták a gépet - ilyenkor talán túltöltés következik be. Vagy az is lehet, hogy néhány akku kevésbé tolerálja az adott töltési áramot.
  • FecaF #8
    Ha a tiéd volna jóvolna ha felrobban?
    A zárlatos akku túlmelegszik és kigyullad vagy felrobban( hirtelen ki pukkad).
  • halgatyó #7
    Egy kis robbanás csak izgibbé teszi a játékot!

    Game over... bummmmm!
  • BCS CORPS #6
    :D
  • Csacsis #5
    A játéknak nagyobb volt az akksiigénye! Ők a hibásak, mert nem olvastak readme.txt-t telepítés előtt.

  • dez #4
    Nocsak, lehet, hogy mégiscsak a töltési megoldás a ludas? (Apple-é is lehet hasonló.)
  • Cat #3
    az akksik már csak ilyenek. 5 millióból eddig 3 darab felrobbant. Itt a világvége.
  • KOXX #2
    hogy az anyámba robbanhat fel így egy laptop? lehet kerozinmeghajtású:P
  • avcom #1
    "ennek ellenére készek egy vadonatúj készüléket ajándékozni a családnak, a jó szándék jeléül. "

    én ettől függetlenül iszonyú jószándékúan olyan pert akasztanék a nyakukba, hogy azzal lenne tele a BBC