Berta Sándor

Búcsú a Sygate szoftverektől

Váratlanul és minden előzmény nélkül a Symantec bejelentette, hogy azonnali hatállyal leállítja a Sygate szoftverek további fejlesztését és piacra dobását.

A cég egyúttal azt is jelezte, hogy idén november 30-ig leállítják a terméktámogatást is. A barátságtalan és számos felhasználót érintő lépést a Symantec egyelőre nem kívánta kommentálni.

Mint ismeretes, a Symantec idén augusztusban vásárolta meg a Sygate-et, és jelezte, hogy elvileg az összes szoftver fejlesztését folytatja. A Sygate tűzfalak mellett olyan úgynevezett Endpoint Compliance programokat is készített, amelyekkel például ellenőrizni lehetett az egy hálózatba kötött összes számítógépet, és azt, hogy azok jól vannak-e konfigurálva, illetve milyen biztonsági szoftverekkel és megoldásokkal rendelkeznek. A Sygate Personal Firewall és a Sygate Personal Firewall Pro tűzfalak kézikönyvei pdf formátumban továbbra is elérhetők lesznek, valamint létezik egy német nyelvű nemhivatalos fórum is a f3.webmart.de oldalán.

A Symantec döntése azt jelenti, hogy a Kerio Personal Firewall tűzfal fejlesztésének leállítása után egy újabb ingyenes biztonsági megoldással lettek szegényebbek a számítógépükön a Windows operációs rendszer valamelyik változatát futtató felhasználók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pbes #43
    Nagyon sajnálom, hogy megszűnik, először ez, aztán pedig a Kerio (dec. 31), nem sok ingyenes tűzfal maradt: Outpost 1.0, ZoneAlarm (de emellett sok program nem megy rendesen), régi Tiny Personal Firewall (Szoftverbázisról még letölthető az ingyenes 4, egyszerűen beállítható, csak azt engedi kommunikálni, amire van szabály). Ezeken kívül tudtok mondani még jó, INGYENES tűzfalprogramot?
  • EvilDevil #42
    Látogatsd meg az Outpost honlapját: http://agnitum.hu/

    Az Outpost Office Firewall már hálózatokat is tud védeni... de még mindig nem írtad le mivel tud többet az Sygate tűzfala.. Én a személyi tűzfalakról beszéltem, ne keverd össze mással...

    De belinkelek neked 1 tesztet:

    test1
  • KoJin Mekre #41
    Szintén SPF+NOD32-t használok.

    Ha át is engedett 1-2 vírust, mindig jelezte majd törölte is azonnal.
    Nekem mióta Nod32 van fenn nem volt vírus a gépen, ez azért nagy szó mert a családtagok, és munkahelyen kollégák (poresz site-t néznek :P ) használják a masinát.
    Bár itt a SPF-ről van szó :)

    Sajnálom...kár érte, de én maradok a Sygate-nél még jó pár évig. =)
  • FTeR #40
    ezekre gondoltam :)

    #37 tegnap szedtem le az ms antispywarét, a kezelő felületet leszámítva (túl csicsás), nagyon pozitívan csalódtam benne. egy talán legérdekesebb funkciója, h rakat olyan IE beállítást meg lehet benne változtatni, amit IEben alapból nem, csak reg piszkálással. márcsak ezért megéri feltenni :)
  • tomykav #39
    Szerintem pedig iptables-t! Linux rulez :)
  • [HUN]PAStheLoD #38
    ehhez csak egy [bólogatat]-ást füznék hozzá :)

    Outpostot a népnek!
  • Omegared #37
    Érdekes volt ez a Nod32-es szidás :)
    Évek óta csak Nod32 van fenn, kb 1 éve MS Antispy (nagyon kellemes csalódás volt) és egy teljesen átkonfigurált SP2 tűzfal (regedit rulez)
    Persze a netet egy Linux alapú Smoothwall gateway-firewall osztja meg :)
  • Voltan #36
    Bazz, én is Sygate-et használok. A fenébe.
  • BiroAndras #35
    ZoneAlarm volt nálam is régen, de sok baj volt vele.
    Pl. pár nap futás után már 700MB memóriát is foglalt, ami nem volt jó hatással a rendszer teljesítményére.
    Meg fagyogatott is néha.
    De a legrosszabb az volt, hogy összeakadt a DC-vel, és durván hibásak voltak a letöltött fájlok. Ezt persze csak több hónapos szenvedés után sikerült megfejteni.
  • Ironka #34
    Kipróbáltam a 4-et, de szerintem túl sokat eszik, sok a fölösleges csicsa stb. A 2.1.5 a lehető legletisztultabb firewall. Szépen manuálisan engedélyezel/letiltasz minden alkalmazást, amikor rákérdez (port, protokol, oda és/vagy vissza) Otthoni használatra a legtöbb szaki ezt ajánlja.