Specker Balázs

Symantec bekebelezte a Sygate-et

A Symantec bejelentette, hogy aláírta a Sygate biztonságtechnikai cég megvételéről szóló megegyezést.

A biztonsági cég bízik abban, hogy a Sygate technológiájának segítségével, a hálózati végpontok védelmében is hatékonyabban tud fellépni, átfogó megoldást nyújtva ezzel a nagyobb vállalkozások igényeire is - szerepel a cég sajtóközleményében. "Nagyon fontos, hogy a kezünkben legyen egy a végpontokon működő biztonsági megoldás, így a vállalatok megerősíthetik már meglévő IT hálózataikat, és felügyelni tudják azt a temérdek eszközt, ami rájuk csatlakozik" - fejtetette ki Enrique Salem, a Symantec alelnöke a TMC Net-nek.

Jonathan Spira, a Basex tanácsadó és kutató cég, vezérigazgatója és főelemzője a TechNewsWorld-nek úgy nyilatkozott, hogy a Sygate megvásárlása megerősíti majd a Symantec vezető pozícióját a céges internet-biztonság piacán. "A céges hálózati végpontok biztosítása elég nagy kihívás, mivel az egyetlen megoldás arra, hogy teljesen biztonságossá tegyünk egy végpontot az, ha elzárjuk azt gépet a külvilágtól. Persze ezt a legtöbb vállalat túl drasztikusnak tartja" - nyilatkozta Spira a TechNewsWorld oldalán.

Chris Christiansen, az IDC biztonsági szolgáltatásokért és termékekért felelős alelnöke úgy véli, a vállalatok hálózatainak biztonságossá tételéhez integrált megoldásra van szükség, amely egyszerre védi a hálózatot és felügyeli, hogy a végpontok megfeleljenek a biztonsági beállításoknak.

A megegyezést követően, a Symantec AntiVirus és Symantec Client Security felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy igénybe vegyék a Sygate Network Access Control szoftverét is, így a végpontok védelméhez is hozzájuttatnak a jelenlegi szolgáltatásokon felül. Már csak az ilyenkor szokásos papírmunka van hátra, és a Sygate a Symantec tulajdonába kerül. A megállapodás anyagai részleteit nem fedték fel a felek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • avman #11
    ja. csak alapbeállításon az új zone alarm kékhalálozik a kaspersky miatt. a sygate-el (valamint black ice-al, régebbi zone alarmokkal (amik egyébként fosok), sygate-el, NIS-el nem ment a helyi háló alapból (hiába konfigoltam, sőt a black ice-nál arra sem jöttem rá kapásból h is lehetne beállítani) a kerióval lassú volt (600-2000 kb/s között), a kaspersky antihack 10 percenként lelőtte a távoli asztalt, de már gyorsabb volt vele a helyi háló: 2500-3000 kb/s, az outpost elenben nagyon jól konfigolható, 5000-7000 kb/ a helyi háló, és az ingyéres verzió is bőven elég az otthoni júzernek. kár,h a kerióval ellentétben nem támogatja a távoli átjárót.
  • Zoldalma #10
    Nezopont kerdese, 2 evvel ezelott sokan eskudtek a Zonealarmra, holott egy bughegy volt.
    Sygate, Kerio is megfelel, foleg a prof. valtozatuk. Outpostnak is megvannak a bugjai, hidd el.
  • NuCLEARScoRp #9
    Töltsd le innen a magyar változatot:

    Agnitum Outpost

    Adok regkódot amivel 240 napig használhatod...

    egy próbát mindenképpen megér...
  • torjoz #8
    Ja egy évre 40 dolcsi :(, ennyiért elhiszem, hogy jobb, ráadásul útálom az éves díjú termékeket!
  • NuCLEARScoRp #7
    Ezt nem is vitatom... de Agnitum Outpost-nál nem jobb!!

    Nekem már volt Kerio, Mcafee Firewall, Zone Alarm, Sygate... tehát nem a levegőbe beszélek...
  • mainruler #6
    Elvesztettünk egy katonát. Bár gyanús volt, hogy régóta nem frissítettek már...
  • torjoz #5
    A zonealarm egy nagy f*s! Friss win+ friss ZA és nem tudtam ftp ről tölteni! Alapbeállításon volt, kipróbáltam egy másik gépen az én winemmel és az én ZA-malm és az én ADSL emen és simán ment, úgyhogy nem én vok a balf*sz. Ez van, ha a Sygatet is elcseszik, akkor énnekem biza nem lesz tűzfal a gépemen:(.
  • Zoldalma #4
    Symantec Int. Sec.-nel es a Zonealarmnal klasszisokkal jobb, es nem zabalja annyira az eroforrasokat.
  • NuCLEARScoRp #3
    Hát a sygate nem a legjobb... de egyetértek veled újabb gépgyilkos progival fogunk
    gazdagodni...
  • SymbioC #2
    Én is Sygate Firewal-t használok évek óta, hiba nélkül csendben vézi a dolgát. ASUS alaplaphuz kaptam Norton Internet Security-t, 1 hónapig bírtam, aztán levettem, mert töménytelen gondom volt vele. Újra Sygate + NOD32 +Ad Aware Prof