Gyurkity Péter

Megduplázza kapacitását a Gmail

A Google bejelentette, hogy a Gmail levelező szolgáltatás keretében létrehozott postafiókok kapacitását egy éven belül másodszor növelik, ezúttal a duplájára, azaz 2 GB-ra, amelynek révén várhatóan tovább fokozódik az amúgy is kiélezett verseny.

A vállalat tervét Georges Harik, a Gmail részleg termékmenedzsere jelentette be, hozzátéve, hogy ez csak az ingyenes szolgáltatás esetében jelenti a felső határt, ugyanis az előfizetők még ennél is nagyobb tárhelyhez juthatnak. "Mindenképpen kész tervvel akartunk előállni arra az esetre, ha a felhasználók kifutnak a rendelkezésre álló tárhelyből. Nem szeretnénk, ha ügyfeleink a kapacitás végleges volta miatt aggódnának" - indokolta a lépést Harik.

Szakértők szerint a Google döntése a levelezők azon kis csoportjának érdekeit szolgálja, akik számos anyagot tárolnak postafiókjaikban, és jobban megbíznak az online tárolásban - amely egyre olcsóbb lesz - mint a helyi háttértárolókban. A végső cél az előre felállított korlátok megszűntetése, amely végképp feloldaná a kapacitás véglegessége miatt aggodalmakat, és jobban alkalmazkodna a felhasználók igényeihez.

A Google pontosan egy évvel ezelőtt, 2004. április elsején jelentette be, hogy a jövőben egy gigabájtos tárhelyet kínál a levelező szolgáltatáson belül. Akkor sokan áprilisi tréfának vélték a bejelentést, de rövid időn belül kiderült, hogy a vállalat nagyon is komolyan gondolja a dolgot, sőt, a felhasználói igények felmérése után még ennél is többre hajlandó. A meglepő döntés óriási versenyt indított el, és egyre több szolgáltató jelentette be, hogy drasztikusan megnöveli a levelezők számára biztosított tárhelyet.

Harik elmondása szerint a Gmail első éve fényes sikerrel zárult, és messze túlhaladta a várakozásokat. A személyiségi jogok miatti aggodalmak nem okoztak fennakadást, és az óriásinak tűnő tárhely hamarosan meggyőzte a felhasználókat. Mára azonban kiderült, hogy a gigabájtos korlát sem elég, és számos Gmail felhasználó már túlnőtt a szolgáltatás szabta kereteken. "Az egy gigabájtos korlát óriásinak tűnt, de tudomásul kellett vennünk, hogy ez sem jelent megállást. Sokan nagy méretű csatolt állományokat, képeket küldözgetnek, és így hamar kitelik a rendelkezésre álló tárhely" - jelentette ki a termékmenedzser. Hozzátette, hogy a Gmail egyelőre továbbra is béta állapotban marad, és a tervezett új funkciók miatt elhúzódhat a végleges verzió megjelenése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sil78 #86
    Tudomásom szerint azoknál, amik tényleg el vannak használva, kiírja az emailcímet is, amihez fel lettek használva, szóval ez valószínűleg csak valami olyasmi, hogy nem engedi, hogy túl sok meghívót nézz meg egymás után. Próbáld meg esetleg törölni a cookie-kat a böngésződben, vagy várni egy ideig, és utána próbáld újra.
  • Hegyikecske #85
    Hmm nekem ezt írja ki a b14:
    This link is all used up.

    The link you followed to create a Gmail account has already been used to create an account. Now, its account creating powers are all gone. To create another Gmail account, you'll need a shiny new account creation link. We apologize for the inconvenience.

    If you've already created a Gmail account, go to http://gmail.google.com to log in.

    a pheelét most probálom ki pill
  • Sil78 #84
    Raktam fel még pár meghívót a b14.uw.hu-ra. ;-)
  • Pheel #83
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1104862189
  • Hegyikecske #82
    Énnn is szeretnék g-mail címet!!!!! Csak sajna amiket leírtatok linkek, nem jöttek be szal vagy kiírta vkinek a cmét, és nem müködött, vagy ahova az én mail címemet kellett írni, még nem kaptam meghívót... :(
  • Ceb #81
    Nekem érdekes módon nagyon jól működik a pop3 elérés fetchmailel, mióta gmail-t használok. Letöltöm a leveleket de nem törlöm le a szerverről, szóval a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad ha vissza akarok nézni valami t felmegyek a webes felületre.
    Szerintem neked azért nem működött mert,
    1 beállításban engedélyezni kell
    2 ssl-t használ
  • quantum #80
    most nem tudom,de a 2giga az nem 2048 mega?
    You are currently using 2 MB (0%) of your 2056 MB
    :))) azert szep:)
  • Pheel #79
    Téged már jól ismerünk errefelé. Te voltál, aki anno azzal fenyegetőzött, hogy majd kikapcsoltatod a netem, mert apukád mittoménhol dolgozik. Tiszta ovi, de legalább jót derültünk rajtad.
  • Alien_AM #78
    Greekboy nyugi Pheel mindig igy szemelyeskedik: "Végülis talán a CCNA vizsgám elég lesz hozzá, hogy elhiggyem magamnak, ez talán mégsincs így." de ez szerintem senkit nem erdekel. Egyebkent 120 rugoert meg lehet venni, barkinek lehet es lehet te is vetted mert apuci aladnyomta pezt, de kar vitazni mert neten keresztul nem lehet kesz ervekkel es bizonyitani se semmit. Egyebekent a Gmail tenyleg a legjobb.
  • entreri #77
    Gmail-ben az is jó még, hogy nincs tele reklámmal. Elmegyek a freemail oldalára, tele van felesleges dolgokkal. A Gmail pedig nem akar több lenni mint ami. Van egy letisztított felület és ez bőven elég. Ha belépek freemail-nél felül reklám, oldalt reklám, legfrissebb hírek, keresés, stb. Ha kijelentkezek, elrak egy Origó bigyóhoz, ahol természetesen reklám, és hírek/cikkek vannak.

    Gmail szép, áttekinthető, kényelmes(Pl. a címzett kiválasztása, csak el kell kezdened beírni, és jönnel a lehetőségek). És jelenleg 2055 Mb helyet biztosít. Amit lehet, hogy soha nem fogok kihasználni, de adja. És ez a lényeg.

    Egy szó mint száz, a Gmail jó!!