SG.hu

Két hónap alatt egymillió Solaris 10 kelt el

A példátlan keresletet mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Sun Microsystems január 31. óta - amikor a Solaris 10 operációs rendszer a cég webhelyén elérhetővé vált - több mint egymillió regisztrált licenszet bocsátott ki a termékre.

"A Solaris 10 iránt mutatkozó érdeklődés legmerészebb várakozásunkat is felülmúlta. A termék megjelenése jelentős mérföldkő a Sun életében" - mondta Tom Goguen, a Sun Microsystems operációs platformokkal foglalkozó csoportjának alelnöke. "A letöltések nagyjából 5-10 másodpercenként követik egymást. A Solaris 10 felhasználói és partnerei jelentős teljesítménynövekedést érhetnek el az olyan új, erőteljes funkciók révén, mint például a Dynamic Tracing vagy a Container futtatókörnyezetek" - tette hozzá Goguen.


A Sun bejelentése szerint a Solaris 10 ugyanezen időszakban a sebességpróbákon tizennégy világrekordot állított fel, és az alkalmazások teljesítménye helyenként ötvenszerese volt az operációs rendszer régebbi verzióin elértnek. A kétprocesszoros, 64 bites hardveren futó Java Virtual Machine (JVM) kategóriájában elért legújabb világrekord a SPECjbb2000 sebességpróbán született, amely a JVM szoftver megvalósításának, az operációs rendszer teljesítményének, illetve a rendszer processzorai és memóriája méretezhetőségének mércéje.

A SPECjbb2000 tesztet Sun Fire V20z kiszolgálón hajtották végre, amely egyike a vállalat által gyártott azon rendszereknek, amelyekben a legújabb, 252-es modellszámú, Direct Connect architektúrájú AMD Opteron processzorok működnek. Az eredményeket az új Studio 10 fordítóval érték el. A Sun és a BEA ezenkívül új, 4220,39 TOPS@DualNode-os világrekordot állított fel az ipari szabványnak számító SPECjAppServer2002 sebességpróbán. Az 1,2 GHz-es UltraSPARC IV processzorokkal felszerelt nagy teljesítményű, 24 processzoros Sun Fire E6900 kiszolgálókon mért eredmény több mint kétszerese volt a HP által támogatott Itanium processzoraival ebben a kategóriában mért eredményeknek. A SPECjAppServer sebességpróbát a Java 2 Platform, Enterprise Edition (J2EE) tesztelésére tervezték, amelyet gyakran használnak szabványos platformként a hordozható, méretezhető, többrétegű vállalati alkalmazások fejlesztésekor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!