SG.hu

Javás RFID-architektúrát mutatott be a Sun

Az újdonság gyors és olcsó megoldást nyújt a rádiófrekvenciás azonosítást igénylő szervezetek számára, továbbá a későbbi integrált rendszerek megtervezését is támogatja.

A Sun bejelentette, hogy már kapható a rádiófrekvenciás azonosítást (RFID) szolgáló "Sun Java System RFID Tag and Ship" elnevezésű megoldása, és RFID Reference Architecture néven közzétette saját referenciamodelljét is. A cég emellett olyan ágazati megoldásarchitektúrák kidolgozását tervezi, amelyek az egyes vertikális piacok sajátos igényeit szolgálják a rádiófrekvenciás azonosítás terén. Az Industry Solution Architecture (ISA) elnevezésű modellek a közigazgatás, a gyáripar, a gyógyszeripar és a kiskereskedelem számára biztosítanak szilárd alapot az RFID bevezetéséhez. Emellett a Sun és a SeeBeyond cég vázolta a kiskereskedelmi RFID-megoldásarchitektúrával kapcsolatos terveit, melynek keretében külön a kiskereskedők számára kialakított teljes körű, integrált RFID-megoldást kínálnak a jövőben.

A Sun RFID Tag and Ship egyszerű, belépő szintű RFID-megoldás, amellyel azonnal teljesíthetők azok a konkrét elvárások az RFID alkalmazása terén, amelyeket a fő kiskereskedelmi hálózatok - mint például a Wal-Mart, a Target és az Albertsons -, az USA Védelmi Minisztériuma és más szervezetek beszállítóikkal szemben támasztanak. Azoknak a vállalatoknak, amelyek az RFID lehetőségeinek szélesebb kihasználására törekszenek, és az RFID alapú adatokat integrálni szeretnék vállalatirányítási rendszerükbe. Az RFID-referenciaarchitektúrája biztosítja az ehhez szükséges kereteket egy gondosan megtervezett, letesztelt, optimalizált és dokumentált bevezetési prototípus-architektúra formájában. A Sun RFID ISA-k az RFID-referenciaarchitektúrára épülnek, és hasznosítják mindazokat a tapasztalatokat, amelyeket a társaság szakemberei a konkrét projektek megvalósítása során szereztek, például egy adott iparág üzleti folyamatainak hatékonyabbá tétele terén.

A Sun és a SeeBeyond jelenleg közösen fejleszti a kiskereskedelmet szolgáló RFID-megoldásarchitektúrát. A cél egy olyan átfogó megoldás, amely teljes mértékben hasznosítja az RFID alapú adatkezelés lehetőségeit a kiskereskedelmi szervezetek sajátos igényeinek kiszolgálásához. Például a szállítói lánc átláthatóbb működtetésével a felhasználó szervezet optimalizálhatja bolti és raktári készletgazdálkodását. A Sun és a SeeBeyond közös fejlesztése révén olyan korszerű megoldások állnak a kiskereskedelem rendelkezésére, amelyekre új generációs, SOA alapú RFID-alkalmazások építhetők, és így az RFID-adatokat sokkal szélesebb körben lehet hasznosítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!