SG.hu

Közös Sun-U2 online kampány az AIDS ellen

Egymillió "hang" csatlakozását várják a Bono által kezdeményezett és a Sun Microsystems támogatta ONE kampányhoz.

A Sun bejelentette, hogy csatlakozik az énekes-aktivista részvételével zajló ONE elnevezésű közcélú online kampányhoz, amely során sokszázezer ember emelheti fel a szavát az afrikai AIDS-járvány és szegénység leküzdése érdekében. "A Nyugatnak nagyobb szerepet kell vállalnia Afrika egészségügyi helyzetének javításában és a földrészen tapasztalható szegénység csökkentésében" - mondta Bono, aki a kaliforniai Monterey-ben rendezett TED konferencián vehette át az újonnan alapított TED-díjat. A díjjal kitüntetett neves személyiségek - a U2 zenekar frontemberén kívül Edward Burtynsky fotóművész és Robert Fischell feltaláló - három kívánságának megvalósításához a szervezet tagjai a legkülönfélébb módokon; tehetségükkel, lelkesedésükkel és felkészültségükkel járulnak hozzá.

"A TED-díj alkalmat ad arra, hogy hétköznapi emberek közösen különleges dolgokat vigyenek véghez" - nyilatkozta John Gage, a Sun vezető kutatója a konferencia díjátadási ünnepségén. "Bono kívánsága halasztást nem tűrő problémára hívja fel a figyelmet, és egyúttal arra is rávilágít, hogy a kiút közös összefogással megtalálható. Ilyen sok jó szándékú ember a megfelelő technológia segítségével komoly változásokat érhet el. Valami nagyszerű van a levegőben" - tette hozzá Gage.

2005 márciusától kezdődően bárki elektronikusan is csatlakozhat a ONE kampányhoz. A jelentkezőknek mindössze egy szöveges üzenetet kell elküldeniük mobiltelefonjukról vagy bármilyen egyéb Java-alapú eszközről, ha csatlakozni kívánnak Bonóhoz az afrikai újratermelődő szegénység és AIDS-járvány elleni harcban. A szöveges üzenet ún. "első csók"-ként kapcsolatot létesít a küldő fél és a www.theonecampaign.org címen található One kampány között. A feliratkozást a rendszer e-mailben igazolja vissza, és a java.com webhely a feladónak egy új csengőhangot is felajánl. Az akció eredményeként több százezer "hang" adhat majd nyomatékot az amerikai kormányzati politika módosítását célzó, a fenti kritikus fontosságú egészségügyi kérdésekkel és gazdasági problémákkal kapcsolatos petícióknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!