SG.hu

Vékony kliens-számítógépet mutatott be a Sun

A vállalat szerint a vékonyklienseken és intelligens kártyákon alapuló új megoldásokkal áttörhetők a ma szokásos asztali gépes platformok biztonsági és felügyeleti korlátai.

A Sun közleménye szerint a Ray Server Software 3.0 platform és a Sun Ray 170 ultravékony kliensgépek együttes alkalmazásával a Sun Ray technológia immár a vállalat falain kívülre is kiterjeszthető, és a DSL vagy más szélessávú kapcsolattal rendelkező helyekről is elérhetővé válik. Ez a felhasználóknak mobilitást biztosít, miközben a Solaris vagy Linux operációs rendszer biztonságos környezetében maradhatnak. A Java Card alapú szigorú hitelesítés révén, valamint annak köszönhetően, hogy nincs helyben működő operációs rendszer, amit fel lehetne törni, a Sun Ray kliensek gyakorlatilag immúnisak a vírustámadásokkal szemben.


A Sun Ray Ultra-Thin Client 170 egy 17 hüvelykes lapos képernyővel kiegészített vékony kliensgép. A kompakt kivitel különösen előnyös ott, ahol kevés a hely, például a hívóközpontokban. A gép könnyen telepíthető, és nem igényel külön konfigurálást hiszen csak rá kell csatlakoztatni egy már konfigurált hálózatra. Projektorportja különösen alkalmassá teszi a tárgyalótermekben való használatra, így az előadónak a mobil számítógép helyett elég egy intelligens kártyát magával vinnie.


A Sun Ray Server Software 3.0 olyan asztali gépes környezet, amelyet elsősorban vállalati, kormányzati és technikai, tervezési munkát ellátó felhasználók számára alakítottak ki. Adaptív sávszélesség-gazdálkodási és felügyeleti technológiája a háttérben csökkenti a Sun Ray kliensek sávszélességigényét, miközben a felhasználó továbbra is az asztali gépeken megszokott felületen dolgozhat. A felhasználóoldali teljesítményt nagy hatékonyságú tömörítés biztosítja, amely a képek esetében a Discrete Wavelet transzformáción, a szövegek és egyéb adatok esetében pedig a Lemple Ziv 77 módszeren alapul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!