JohnnyCage

90-100 wattot fogyaszt a Prescott

Az Intel következő generációs Pentium 4 processzora, a Prescott sosem fog 100 wattnál nagyobb teljesítményt felvenni működés közben, közölte a világ legnagyobb chipgyártója.

A közelmúltban elterjedt a hír, miszerint a 90 nm-es Prescott processzorok akár 120 wattot is fogyaszthatnak majd. A híresztelés alapjául a japán PC Watch egyik nyári cikkje, valamint a chipóriás egyik vezetőjének azon véleménye szolgált, amely szerint "100 watt egy asztali processzortól elfogadható érték". Pat Gelsinger technikai igazgató IDF-en tartott beszéde után a szakértők arra számítottak, hogy a processzor 100-105 wattot fog fogyasztani. Nem sokkal később azonban olyan hírek is napvilágot láttak, amelyek szerint a Prescott még az Intel előzetes várakozásainál is többet, mintegy 120 wattot fogyaszt majd.


"A Prescott 90-100 wattot fog fogyasztani" - közölte az Intel egyik szóvivője reagálva a közelmúltban elterjedt hírekre. "Ez az adat ráadásul az egész termékcsaládra vonatkozni fog, nem csak a megjelenéskor piacra dobott modellekre" - tette hozzá a szóvivő.

A mostani az első eset, hogy az Intel konkrétan beszélt a valójában még be sem jelentett Prescott chip fogyasztásáról. A társaság korábban minden kérdést elhárított a chip fogyasztási adataival kapcsolatban.

A következő generációs Pentium 4 chip az Intel ütemterve szerint decemberben fog megjelenni, bár a napokban olyan hírek is elterjedtek, amelyek szerint a chipóriás 2004 első negyedére halasztotta a 90 nm-es csíkszélességű gyártástechnológiára épülő processzor kiadását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #13
    Jaja! Sokkal inkább azok.
  • Pheel #10
    Majd a kisfogyasztású AMD procik lenyomják. ROTFL :)

    Nem baj fiam, ülj le, egyes. Máskor nem kell az első padba ülni, ha nem tanultál...
  • [HUN]PAStheLoD #7
    nagy kaland én meg 10 000 -et :)
  • Evil #4
    MegLoL, ja es nem mindegy hogy fogyaszt vagy disszipal!
  • UnConnecteD #2
    Na akkor jovan. Egy 2.4-es cpu 3.3on most is megeszik 90W-ot (Sandra 2003 szerint), es egy rez zalman hutovel elegge huvos marad, szoval nem kell itt fosni, hogy csak vizzel megy normalisan. De vajon 875-os alapokba jo lesz-e ??