JohnnyCage

2,8 és 3,0 GHz-es Prescott processzorok 2004 elején

A chipóriás Intel az új, 90 nm-es technológiával készülő Prescott processzorokat minél hamarabb el szeretné terjeszteni az általános PC-kben, ezért alacsonyabb órajelű változatokat is piacra dob a chipekből.

A Prescott processzorok, amelyek a jelenlegi 130 nm-es után már a társaság új, 90 nm-es csíkszélességű gyártási eljárására fognak épülni, 3,2, illetve 3,4 GHz-es változatokban fognak debütálni az idei év utolsó három hónapjában. Az Intel azonban azt szeretné, ha a megoldás nem csak a csúcskategóriásban, hanem az általános PC-kben is hamar helyet találna magának, ezért a társaság két lassabb változatot is kiad a chipből.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyításhoz!

A 2,8, illetve 3,0 GHz-es órajelű Prescott processzorok 2004 első negyedévében jelennek meg, legalábbis ezt állítja a japán PC Watch egy augusztusi Intel ütemterv alapján. A PC Watch birtokába jutott ütemterv szerint szintén a jövő év első három hónapjában debütál a 3,6 GHz-es Prescott, amelyet a második negyedévben már a 3,8 GHz-es változat fog követni.

A japán híroldal a kiadás üteme alapján a jövő év harmadik negyedére várja a 4,0 GHz-es modellt, 2004 végén pedig már a 4,4 GHz-es chip is piacra kerülhet. A 4,4 GHz-es modell már a Tejas magra fog épülni, amely egy új, 775 érintkezős Land Grid Array foglalat bevezetését hozza majd magával a 800 MHz-es rendszerbusz hatékonyabb kihasználására. A Tejashoz ennek megfelelően új chipkészletek, és alaplapok lesznek szükségesek.

A 2004 elején debütáló 2,8 és 3,0 GHz-es Prescott processzorok jelentős tulajdonsága lesz, hogy várhatóan alkalmasak lesznek az i865 és i875 chipkészletekkel gyártott alaplapokban való használatra csakúgy, mint a jövő év második negyedében megjelenő, szintén 2,8, illetve 3,0 GHz-es órajelű Prescott Celeronok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)