JohnnyCage

Nem lesz több különálló Internet Explorer

A szoftveróriás úgy döntött, hogy a jövőben nem adja ki Internet Explorer (IE) webböngészőjét különálló szoftverként, és az csak a Windows operációs rendszerekbe integrálva lesz elérhető.

"Mint az operációs rendszer része, az Internet Explorer természetesen tovább fejlődik, de a jövőben nem lesz különálló verzió" - mondta Brian Countryman, az IE termékmenedzsere hozzátéve, hogy az IE6 SP1 az utolsó különálló IE csomag.

A társaság korábban különálló szoftverként is kiadta az Internet Explorer 6-ot, hogy eleget tegyen az amerikai bíróság ítéletének, amely szerint a szoftvercég megsértette a trösztellenes törvényeket a böngésző Windows operációs rendszerbe való integrálásával. A Microsoft azóta megállapodást kötött az Amerikai Igazságügyi Minisztériummal, és lezárta az ügyet, bár egyes csoportok tovább kívánják folytatni a pert.

Countryman egy korábbi interjú során tagadta, hogy az IE különálló verziója a megállapodás miatt szűnne meg. A vezető szerint a lépés mögött a Windows következő verziója, a Longhorn áll, amely jelentősen módosított biztonsági funkciókat fog tartalmazni, és nem teszi lehetővé a különálló IE verzió alkalmazását.

"A korábbi operációs rendszer változatok elérték teljesítőképességük határát az Internet Explorer 6 Service Pack 1-gyel. A további fejlesztésekhez a böngésző az alapul szolgáló operációs rendszer módosítását igényli" - mondta Countryman.

Egyes kritikusok azonban attól tartanak, hogy a Longhorn Next-Generation Secure Computing Base (Palladium) elnevezésű biztonsági funkcióinak eredményeképp a felhasználók elveszítik felügyeletüket adataik felett, a Microsoft pedig piaci részesedésének stabilizálásához használhatja fel a megoldást. A rendszer támogatói ugyanakkor kiemelkedő adatbiztonságot várnak a szoftver- és hardvermegoldásokat egyaránt magába foglaló technológiától.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • CAD #23
  Netscapet ahogy irtam felesleges temetni... netscape majdnem u.a. mint mozilla, igy aki azt szeretni ott a mozilla neki, hasznalja egeseggel.

  Hat IE igencsak nagy fejlodesen ment at a 4.0tol kezdve, igaz ezt egy textes html oldal nem mutatja ;> - de igy hirtelen is igen sokat tudnek felsorolni, ami nem lenne ha nem lenne ie5-6...
 • zero911 #22
  Nekem nincs semmi bajom az Explorerrel. Szerintem jó. Ellenben az Operát és a Netscapet bizonyos oldalak jól megfingatják. Ezért használok én MSIEt. Mert rákényszerítenek. Bár már megszoktam.
 • GodBadka #20
  Yfel: az hogy a IE a 4.0 ótza is sokat fejlődött. Aki fejlesztett már webes alkalmazást az tapasztalja. Az eredményt meg a "nagyközönség" is láthatja.

  A legértelmesebb Win-es alkalmazás az Aknakereső. Kinek mi a legjobb ideje benne? :))
 • Yfel #19
  Szerintem ebből sem lesz semmi...

  De a Mac-et szerintem nem nagyon kell félteni, ott van rá a Safari (ne röhögjetek ki, soha nem használtam, hogy mennyire lehet jó)

  Egyébként ha bejön amit ígérnek akkor sem kell nagyon aggódni miatta... az IE már a 4.0 óta nem fejlődött szinte semmit... ezután sem fog

  Y
 • An-Dee #18
  És mi lesz a MacOs-sel? ott is a az Os fogja tartalmazni az IE-t? :))
 • hansregenkurt #14
  ja igen, csak a netscape-et mar nem fogjak tovabb fejleszteni, igy vagy windowst kell hasznalnod ha ie rajongo vagy, vagy mas alternativak utan kell nezned.
 • SoDI--- #13
  Az XP SP1 már meghozta az alapvető komponensek eltávolításának lehetőségét. Nyugodtan megtehető az IE eltávolítása, és cserébe pl. Netscape használata.
  Az már persze más kérdés, hogy ilyen baromságot normális ember nem csinál - hiába van rá meg az elméleti lehetőség.
 • Mike #11
  emiatt volt antitröszt per

  majd most lesz újra
 • zippofcy #10
  Lesz ez meg igy se!
 • aliens #9
  szerintem igen ....