JohnnyCage

A Microsoft betöm 6 IE biztonsági rést

A szoftveróriás a napokban kiadott egy olyan javítócsomagot az Internet Explorer webböngésző programjához, amely hat különböző biztonsági problémára jelent megoldást.

A problémák egyike a hírek szerint azt is lehetővé teszi, hogy egy hacker átvegye az irányítást a felhasználó számítógépe felett. A kritikus biztonsági hiba a hírek szerint olyankor teszi védtelenné az Internet Explorer felhasználót, amikor a böngésző külső dokumentumokat nyit meg. Ez utóbbi biztonsági rés egyébként már több, mint két hónapja ismert, a redmondi (Washington) központú szoftvercég azonban csak mostanra talált rá megoldást. "Közöltük, hogy a probléma vizsgálat alatt állt" - mondta a Microsoft szóvivője.

A biztonsági hibát egy 31 éves austini (Texas) számítógépes biztonsági szakértő fedte fel, aki a probléma leírását számos levelezőlistára eljutatta. A napokban kiadott Internet Explorer javítócsomag emellett megoldást jelent két másik problémára is. Ezek a böngésző HTML kezeléséhez, fájlok megnyitásához, illetve bizonyos scriptek futtatásához kapcsolódnak.

Az összesen hatféle biztonsági hibát kijavító patch alig két nappal azután látott napvilágot, hogy a szoftveróriás Microsoft kiadta az MSN Messenger javított változatát. A Messenger biztonsági problémája által lehetővé vált, hogy illetéktelenek hozzájussanak a felhasználók bizalmas adataihoz. Bár a szoftvercég szerint a problémát ezidáig senki nem használta ki, a társaság nyomatékosan arra kéri a felhasználókat, telepítsék fel a Messenger legújabb, javított verzióját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Majati #15
    Mind hülyék vagytok, mert a Mozilla a kiraly! :)
  • Laalee #14
    hat igazabol tenyleg csak az IE-t lehet hasznalni. Pedig az opera nagyon tetszik, de rettentő sok oldalt hibásan jelenit meg, vagy nem működik vele megfelelően. pl a valasz erre gomb is egy refrest csinal :) a NS pedig trágya.
  • Csatti #13
    uralomra törő: melyik ceg nem akar monopolium lenni?
    pénzéhes: a kapitalizmus, es az emberi termeszet is errol szol
    szokásokat: milyen szokasokat? a fejlodesben nincsenek szokasok
    a törvényeket is semmibe vevő: miert? te nem veszed semmibe amikor illegalis szofvereket hasznalsz? Jo, elofordulhat, hogy te egyike vagy annak a kb. 0,1%-knak aki nem hasznal illegalis szoftvert a gepen, de nem valoszinu
  • Johann #10
    Pheel: Igaz hogy az Opera fizetös, de annak hogy használhasd csak annyi az ára, hogy egy reklám-bannert látsz felül! Ennyit ki lehet bírni, és máris ingyen van! :)
  • b #7
    > Úgy szeretem az ilyen "okos emberkének érzem magam beírok valami vicceset ide" beszólásokat.

    miért, nekem nagyon bejött laci73 beszólása. vagy te inkább az izmos fijúkra buksz? :)
  • Pheel #6
    Egy link pedig tényleg jó lett volna, így kb 20 mp-ig kerestem :)
  • Pheel #5
    Úgy szeretem az ilyen "okos emberkének érzem magam beírok valami vicceset ide" beszólásokat.

    Mondjál már légyszíves egy alternatívát, ahol nincs bug, meg backdoor. A programokat (nem csak a MS programokat) emberek írják. Amit ember ír, abban van hiba. Ne gyere nekem azzal, hogy bezzeg a Necckép, mert az egy nulla. Lassú, nem implementál egy csomó mindent, egy nyűg az egész. Az opera meg fizetős és megintcsak nem visz egy csomó mindent rendesen. Explorerrel MINDEN oldal megnézhető és a legjobban programozható. Pont ebből jön a bugok listája.
    A linuxhoz naponta jelenik meg hibalista és patch, a MacOS-hez pedig éppen egy hónapja jelent meg egy olyan szoftver, ami installkor legyalulta egyes emberek rendszerpartícióját.
    Nem kötelező felrakni ezt a patch-et, sőt explorert, windows-t használni sem, viszont az alternatívák sem jobbak. Mit ócsárolod? Te még ilyet sem tudsz csinálni! Hozzáteszem, hogy valószínűleg így egyből én sem...
  • RpPRO #3
    Pedig minden oldalrol ez jon, aki fel percet meg akar sporolni keresessel, annak ime: http://www.microsoft.com/windows/ie/downloads/critical/q316059/default.asp