Spencer

Sony: hajrá Blu-ray!

A különböző fogyasztói elektronikai eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Sony bejelentette, hogy mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy a jelenlegi DVD technológiákról a legújabb Blu-ray technológiákra történő átállás a lehető leggyorsabban mehessen végbe.

Mint ismeretes, a cég munkatársai április elején rántották le a leplet a cég első Blu-ray termékéről, a BDZ-S77 típusjelzésű rekorderről, mely a cég ígéretei szerint hamarosan világszerte megvásárolható lesz.

A BDZ-S77-et a gyártó az első pillanattól kezdve úgy fejlesztette ki, hogy az minden további nélkül alkalmas legyen a HDTV szabványban sugárzó műholdas televíziós csatornák műsorainak Blu-ray lemezeken történő rögzítésére. A Sony első Blu-ray eszköze ennek megfelelően számos vadonatúj fejlesztést vonultat fel, igaz sok alkatrészével már az eddigiekben is találkozhattunk a különböző Sony DVD rekorderek esetében. "A BDZ-S77 segítségével végre lehetőség nyílik a HDTV adások optikai lemezeken történő rögzítésére, ezzel pedig sokak régi álma valósul meg. Úgy gondolom, hogy egy ilyen nagytudású készülék esetében a 450 ezer jenes ár korántsem nevezhető magasnak" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban az egyik japán elemző. Megjegyzésképpen: 450 ezer jen körülbelül 822 ezer forintnak megfelelő összeg.


Jukinori Kawauchi, a Sony egyik vezetője elmondta, hogy az előzetes felmérések azt mutatják, hogy a vásárlók részéről roppant nagy az érdeklődés a Blu-ray eszközök iránt, így mindenképpen logikus lépés a Sony részéről, hogy eggyel magasabb sebességi fokozatba kapcsol ezen eszközök kifejlesztése és forgalomba hozatala kapcsán. Korábban elhatároztuk, hogy amint az új formátum véglegesítve lesz, és elkészül a Blu-ray logó, mi azon nyomban bejelentjük első Blu-ray termékünket - mondta Kawauchi.

Az igazsághoz tartozik, hogy a Sony a nagy sietségben kihagyott néhány korábban betervezett funkciót a BDZ-S77-ből, így például az nem képes a földi sugárzású digitális HDTV adások adatfolyamának közvetlen rögzítésére. Ilyen adásokat egyébként Tokióban, Nagojában, illetve Oszakában várhatóan az idei év végén indítanak majd először. A Sony mindenesetre ígéretet tett arra, hogy még idén ősszel ki fog adni egy olyan újabb Blu-ray rekordert, mely már az említett adások rögzítésére is minden további nélkül képes lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Poki #30
    Igaz van kábeles adás is. :)

    De azt még nem raktam be otthonra. Majd a következő hónaptól. Lehet akkor többet nézek tévét. Szóri ha valaki imádja a VV-t vagy BB-t, de elég unalmas volt már az 1-es kiadás vége felé is. Na jóvan nem dobálom a szar. :) Ha valaki tudja hol kell fikázni azokat, akkor benyomhatná a fórum címét. :)
  • Poki #29
    A f*sznak se kell HDTV itthonra. Most nagyfelbontásban nézzem azt a szart amit ezek a szar kereskedelmi csatik adnak? Most se nézem eztán se fogom. Hányok tőlük meg a kibaszott reklámjaiktól.
  • shabba #26
    Nemrég találtam linket a neten ilyen HDTV streamre, egy kosárdöntős reklám volt meg Mozis reklám spotok. Elég durva minősége van 15Mbps-es a stream, 1280x720 asszem 60hz progresszív és természetesen AC3 hang. Amcsi adóról volt lementve ott is sugároznak HDTV minőségben. Nemrég néztem amcsi HBO oldalt, ott is úgy van hogy a csomag magába foglalja a nyugati-keleti időzóna szerinti HBO-t, HBO2-t(tartalmilag nincs azonosság az 1-el), persze angol és spanyol kiadásban és van normáls és HDTV változatban aztán azt nézed amelyiket akarod. És mindent szolíd 9 dolcsiért ami kevesebb mint idehaza és nagyjából 2 évvel járnak a magyar HBO előtt.
  • vax #25
    Bocs most látom valaki már ellőtte a poént. Akkor "pink ray" lesz a ps 4-ben.:)
  • vax #24
    Bocs. Abba "green ray" lesz.:)
  • gz8 #22
    Stimmel a dolog, ráadásul "csak" 30 fps-sel megy, mert ehhez a felbontáshoz csak 30 Hz-es sorváltós képfrissítést szabványosítottak eddig :-/
  • Inquisitor #21
    Több HDTV felbontás létezik. Amit Barni írt, az a legnagyobb. Ekkora felbontást igazából még HDTV adásoknál SE használnak.

    Amúgy 450.000 yen, legjobb tudomásom szerint egy jobb japán HAVI fizetés. Nem mindegy, hogy 2-3 hónap alatt félreteszed vagy 2-3 év alatt :)
  • Gabest #18
    Akkor abban greenray lesz.
  • shabba #17
    De csak másolásvédelmi okból lesz benne a PS3-ban, nem a funkcinalítása az ösztöznző ok.
  • Bonewerkz #16
    HDTV High Definition TeleVision (asszem) nagyfelbontasu mozgokep szabvany