Franczy

Bill Gates még mindig a világ leggazdagabb embere

Az idei év folyamán immár nem először fordul elő, hogy a Forbes magazinnak a világ négyszáz leggazdagabb emberét tartalmazó listáján a szoftveróriás Microsoft cég elnöke, Bill Gates található a legelőkelőbb pozícióban, vagyis jelenleg ő a világ leggazdagabb embere.

Érdekesség, hogy a Bill Gates-hez hasonló, számítástechnikában érdekeltségekkel rendelkező személyek szinte kivétel nélkül lejjebb csúsztak a négyszázas listán, valamint ugyancsak nem elhanyagolható, hogy az elmúlt időkben a világ leggazdagabb embereinek a vagyona általánosságban csökkent.

A Forbes magazin szerint Bill Gates jelenleg az Egyesült Államok és egyben a világ leggazdagabb embere, ugyanis Gates az idei augusztus 27-i adatok szerint 54 milliárd dollárnyi vagyonnal rendelkezett. Gates egyébként kisebb-nagyobb megszakításokkal immár nyolc éve a világ legvagyonosabb embere. A Microsoft cég egyik társalapítójaként ismert Pall Allen a Forbes listáján "csak" a harmadik helyen szerepel, ugyanis Allen 28,2 milliárd dollárja csak erre a bronzos helyre elegendő. Gates és Allen között egyébként a tőkebefektetésekkel foglalkozó Warren Buffet található a Forbes listáján, akiről az a hír járja, hogy korábban Gates bridzspartnere volt.

A Microsoft jelenlegi vezérigazgatója, Steve Ballmer vagyona 15,1 milliárd dollárra tehető, és ez az összeg ahhoz elég, hogy a Forbes listáján benne legyen az első tízben. A napokban egyébként Gates és Ballmer is fizetésemelést kapott, azonban mindkettejük prémiuma csökkent valamelyest.


A Forbes lista első tíz helyének egyikére az említett Microsoftos érdekeltségekkel rendelkező személyeken kívül egyetlen számítástechnikai cég, a Microsoft riválisának tartott Oracle elnök-vezérigazgatója, Larry Ellison tudott csak beférkőzni, az ő vagyona egyébként 21,9 milliárd dollár.

A legfrissebb Forbes lista egyik legdinamikusabban felfelé törekvő testvérpárját alkotják Coxék, hiszen Barbara Cox Anthony és Anne Cox Chambers 11,3-11,3 milliárd dollárjával a tizenegyedik, illetve a tizenkettedik helyet foglalja el. A két hölgy a Cox Enterprises médiabirodalom tulajdonosa.

A Dell Computer alapítója, Michael Dell 9,8 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, ami a tizenötödik helyhez elegendő, Pierre Omidyar, az eBay alapítója pedig 4,6 milliárd dolláros vagyonával "csak" a harminchatodik helyen tanyázik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TheZsenyka #10
    Ami még érdekes lehet, hogy az USA kb. 200 milliárd dollár értékben tart forgalomban bankjegyeket, tehát (elméletben) ha Gates pénze készpénzben lenne akkor minden negyedik dollár az övé lenne ebből. Persze csak elméletben.
  • TheZsenyka #9
    Magyarország éves költségvetése kb. 40 milliárd dollár ha jól emléxem.
  • Sephi #6
    Mit lehet anny penzelcsinalni vazz? Hat nem igaz!
  • CAD #3
    Hat igen, es bizony a szamteches cegek nagy resze, 10 - 20 evvel ezelott, meg nem is letezett... most meg nezd meg billit, tudnak valamit.
  • Mad Guy #2
    És Mad Guy 10 ft-os vagyonával a 5.949.995.996-ik helyen áll...