Gyurkity Péter

Itthon egészült ki az Xbox Game Pass

A Microsoft hazánkban is elérhetővé tette az előfizetés új változatát.

Az Xbox Game Pass kapcsán legutóbb arról számoltunk be, hogy a redmondi cég korábbi kijelentései ellenére ez mégis megeszi az eladások egy részét, ez azonban nem tartja vissza őket a további komoly munkától. Most jelezték, hogy további országokban lesz elérhető a nemrég kipróbált új funkció, a listán pedig hazánk is megtalálható.

A Microsoft eredetileg még tavaly jelentette be, hogy megjelenik a Friends and Family névre keresztelt csomag, amelynek révén egyszerre legfeljebb 5 felhasználó veheti igénybe ugyanazon előfizetést és férhet hozzá annak előnyeihez. Ezzel természetesen leginkább az egy háztartásban élők helyzetét könnyítik meg, és bár az első körben kizárólag az írországi és kolumbiai Xbox Insiders-tagok fértek hozzá a teszthez, ezt most további országokkal egészítik ki. Jó hír számunkra, hogy Izrael, Új-Zéland, Dél-Afrika, Svédország és Chile mellett Magyarország bukkan fel a listán, vagyis rövid időn belül a hazai felhasználók is kipróbálhatják majd a szolgáltatást.

A hivatalos bejelentésben megemlítik a főbb feltételeket, ezeken érdemes gyorsan végigfutni. Fontos kitétel például, hogy az egyazon előfizetést használóknak ugyanazon országban kell lakniuk, az új csomagra való váltás esetén pedig megőrizzük a meglévő időfizetésből hátralévő időszakot. Az Xbox All Access opcióját igénybe vevő tagok nem férnek hozzá az új ajánlathoz, mint ahogy az egyes csoportok meghívott tagjai sem léphetnek be közvetlen módon, ehhez ugyanis a meglévő előfizetés lemondására, illetve saját Microsoft-fiók regisztrálására lesz szükség.

A közleményben nem beszélnek az árról, ez azonban Írországban havonta 22 euró.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!