Gyurkity Péter

Klasszikus játékokat kap a Microsoft Store

25 éves alkotásokkal bővül a kínálat, egyelőre egy újabb bétateszt keretében.

A Microsoft Store egyre nagyobb hangsúlyt kap a redmondi cég kínálatában, érthető módon ők is igyekeznek követni az Apple és a Google példáját. Nemrég arról írtunk, hogy felújított konzolokat értékesítenek az online bolton keresztül, most pedig klasszikus játékok bukkantak fel a tárházban.

A cég hivatalos oldalán közzétett bejelentésben jól ismert neveket láthatunk, ezúttal ugyanis a Wolfenstein 3D, valamint a The Elder Scrolls II: Daggerfall válik elérhetővé a kínálatban, egyelőre bétateszt formájában, vagyis kizárólag azon felhasználók próbálhatják ki a koros fejlesztéseket, akik az Xbox Insider Hub alkalmazást telepítik és indítják először el. Tekintettel arra, hogy ezen két játék eredetileg éppen egy negyedszázaddal ezelőtt jelent meg a piacon, hatalmas vizuális élményre nyilván nem számíthatunk, viszont mindenképpen jelzésértékű, hogy a Windows alatt elérhető Microsoft Store ezen fejlesztésekkel egészül ki.

A hivatalos támogatásért a Bethesda felelős, ennek megfelelően ez utóbbi cég oldalán tájékozódhatunk a pontos részletekről, illetve ott jelenthetjük az esetleges problémákat, hibákat. Természetesen csak az Insider-program tagjaként tehetjük ezt egyelőre meg, a regisztrációt követően viszont bármelyik, jelenleg tesztelés alatt álló játékot kipróbálhatjuk, így mindenképpen érdemes ebbe a körbe bevonni az új jövevényeket. Fontos kitétel, hogy ugyanazon felhasználói fiókkal kell bejelentkeznünk az Xbox Insider Hub, illetve a Microsoft Store alkalmazásba, ezen felül azonban nincs további követelmény.

A tesztelés lezárása után mindenki számára elérhetővé teszik majd a két régi játékot, legalábbis a Windows alatt futtatott Microsoft Store kínálatában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kissssss0 #1
    ??? ennek mi értelme, aki akarta az már rég megvette ezer egy helyről, daggerfalt legutóbb gog.com adták, méghozzá az unity engine kiadásban ???