Gyurkity Péter

Egérrel és billentyűzettel bővül az xCloud

A Microsoft következő fontos lépése számos játékot bevon ebbe a körbe, bár a lista nem teljes.

A redmondi cég felhő-platformja kapcsán nemrég arról számoltunk be, hogy az már nem igényel böngészőt, jól látható tehát a törekvés, hogy minél szélesebbre tárják ki a kaput a felhasználók előtt, ezzel komoly pozíciókat építve ki a még mindig viszonylag újnak számító területen. Az újabb címek bevonása mellett most a támogatott hardver terén várhatunk komoly előrelépést, legalábbis a friss bejelentés szerint.

A napokban kerítettek sort a legújabb fejlesztői Q&A-közvetítésre, amelyet a YouTube oldalán mi is figyelemmel követhettünk. Az alább beágyazott videóban egyebek mellett elhangzott, hogy az Xbox Cloud Gaming belátható időn belül az egér és a billentyűzet hivatalos támogatásával bővül ki, vagyis még kényelmesebb lesz az egyes játékok futtatása és használata. Jelen pillanatban a szolgáltatás valamilyen okostelefon, PC, avagy konzol meglétét igényli, ezeket kell egy kompatibilis vezérlővel párosítanunk, hogy megfelelő módon használjuk a platformot. Az egér és a billentyűzet támogatásával alaposan kibővül majd a hardveres lista, ez pedig nyilván számunkra is javítja az így kapott élményt, bár a többi feltételről sem feledkezhetünk meg.


Ahogy eddig is, az xCloud az Xbox Game Pass Ultimate néven futó előfizetést szabja meg alapvető követelményként, bár ez már hazánkban is elérhető, így a korábbi korlátozásnak búcsút inthettünk. A fenti változtatás kapcsán azt is érdemes megjegyezni, hogy ez a teljes platformot érintő frissítés lesz, vagyis szinte mindegyik játékot bevonják ebbe a körbe, bár mivel az xCloud az Xbox-játékok gyűjteményére épül, az egyes alkotások nem feltétlenül támogatják a PC-s kiegészítők kezelését – a videó alapján azonban több mint 100 játékról van szó, a lista pedig nyilván a későbbiekben bővülni fog.

A frissítés várható dátumáról egyelőre nem beszélnek, ezt majd a későbbiekben árulják el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!