Gyurkity Péter

Játékokat kaphat a Microsoft Teams

A kollaborációs platform néhány egyszerűbb játékkal egészülhet ki, a kikapcsolódás érdekében.

A redmondi cég saját fejlesztése alig néhány évvel ezelőtt jelent meg, a viszonylag rövid idő alatt igencsak népszerűvé vált, a folyamatos frissítések révén pedig már több érdekes részlettel egészült ki. Legutóbb arról írtunk, hogy a Microsoft a stream-funkción javítana, most pedig a játékok esetleges elérhetővé tételéről érkezett hír.

A napokban a The Verge számolt be arról, hogy a kiszivárogtatók jelentései alapján az illetékesek elsősorban egyszerűbb alkotások integrálásán gondolkodnak, bár a kérdésben egyelőre még nem született konkrét döntés. Mindenképpen jelzésértékű azonban, hogy ez az opció is felmerült, a kollaborációs platformok területén ugyanis nem a játékok jutnak először eszünkbe, mint szükséges kiegészítő. Könnyen lehet viszont, hogy a folyamatos munkában megfáradt, kissé kiégett kollégák kikapcsolódását segítenék elő, hogy rövidebb szünetekkel javítsák a munkamorált és a teljesítményt, bár ehhez valószínűleg nem a képernyő folyamatos bámulása a legcélravezetőbb megoldás.

A Microsoft egyelőre nem erősítette meg a hírt, így nem tudjuk, hogy a saját Casual Games kínálatát tennék-e elérhetővé a Teams keretein belül. Logikus lépésnek tűnik a hosszabb meetingek elviselhetőbbé tétele ezen alkotásokkal, arról sem feledkezhetünk meg, hogy a koncepciót már tavaly, a Mesh for Teams részeként megemlítették, eközben azonban állítólag azon is gondolkodnak, hogy a metaverzum milyen további lehetőségeket kínál ezen a területen. Hasonló opciókat számos vállalat kínál, ezek kezelése azonban meglehetősen nehézkes, valószínűleg ez utóbbi problémát oldanák meg a fenti integrálással.

A cég várhatóan az elkövetkező hónapokban oszt majd meg további részleteket, ennek révén tisztábban látunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!