Gyurkity Péter

Mobilos játékokkal bővít a Netflix

A cég az első körben alig néhány alkotást kínál, az Android platformon.

A Netflix új törekvése kapcsán szeptemberben olvashattunk arról, hogy játékstúdiót vásároltak fel, ezt megelőzően azonban már zajlottak az első két alkotás tesztjei, amelyet három másik követett a sorban. Most elérhetővé vált a szolgáltatás, egyelőre kizárólag az egyik mobilos platformon.

A hivatalos blogban tették közzé a részletes bejegyzést, amelyben bejelentik az új ajánlat elindulását. Az első körben 5 játék válik elérhetővé a platformon, mégpedig a Netflix saját alkalmazását futtató androidos készülékeken, ehhez azonban kizárólag a meglévő felhasználói fiókra van szükség, tehát aki már tagja a rendszernek, annak semmilyen további lépést nem kell megtennie, ami mindenképpen jó hír. Érdemes megjegyezni, hogy már a nyár folyamán, Lengyelországban indult el a teszt a Stranger Things 1984 és a Stranger Things 3 játékokkal, ezekhez szeptemberben csatlakozott a Shooting Hoops, a Teeter Up és a Card Blast, most pedig minden regisztrált tag kipróbálhatja ezeket, a játékokon belül megjelenő reklámok és appon belüli vásárlási opciók nélkül.

Az app saját oldalán vehetjük szemügyre a játékokat, amelyeket ezt követően a Google Play kínálatából tölthetünk le. Fontos kitétel, hogy a gyerekek fiókjain ezen játékok nem elérhetők, amennyiben pedig PIN-kóddal védjük a fiókot, ezen kódot ismét meg kell adnunk ahhoz, hogy elérjük az alkotásokat. A játékok alapesetben az általunk beállított nyelvet alkalmazzák, viszont amennyiben az adott fejlesztés alatt ez nem elérhető, visszaváltanak angolra. Ahogy említettük, újabb előfizetésre vagy vásárlásra nincs szükség, a jövőben pedig várhatóan tovább bővül majd a kínálat, így nagyon érdekes lesz, hogy milyen ütemben és milyen fejlesztésekkel egészül majd ki a platform, hiszen ez egyben azt is megmutatja majd nekünk, hogy a játékosok mely táborát (szeletét) igyekeznek meghódítani.

A Netflix a saját interaktív műsorok és a filmek után tehát a játékok felé fordul, a jelek szerint ezt a lépést nagyon komolyan gondolják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!