Berta Sándor

Éveken át tartó chiphiánnyal számol az Intel

A társaság ezért szeretné növelni a gyártási kapacitásait és tervezi Európában egy új üzem felépítését.

Pat Gelsinger, az Intel új vezérigazgatója március végén bejelentette bejelentette, hogy erősíteni akarják az amerikai egyesült államokbeli és európai létesítményeik gyártási kapacitásait, emellett más megrendelőknek is gyártanának chipeket. A tervek alapján az Intel Arizonában épít fel két új gyárat 20 milliárd amerikai dollárért és kiépítené az együttműködést az olyan piaci szereplőkkel, mint a GlobalFoundries, a Samsung, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) és a United Microelectronics Corporation (UMC). A menedzser májusban több milliárd eurós EU-támogatást kért a kontinensen tervezett új üzem felépítéséhez.

Gelsinger a virtuálisan megrendezett Computex tajpeji kiállításon most arról beszélt, hogy a félvezetők területén kialakult helyzet még hosszú ideig tarthat. Ugyan az ipar a rövid távú problémákat igyekezett megoldani, de még több évig tarthat, amíg sikerül minden dolgot megoldani. Az Intel vezetője rámutatott, hogy a koronavírus-járvány alatt az otthoni munkavégzés elterjedésével robbanásszerűen megnőtt a kereslet a fogyasztói elektronikai félvezetőkre. Ők ezért szeretnék növelni a gyártási kapacitásaikat és minden korábbinál nagyobb mértékben akarnak szerepet vállalni a chipmegrendelések teljesítésében.

A menedzser végül elmondta, hogy az autógyártók számára is akarnak chipeket készíteni, ami erősítheti majd az Intel és a TSMC, valamint a Samsung Electronics közötti versenyt. Jelenleg a korszerű félvezetők több mint kétharmadát Ázsiában gyártják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wobbler #1
    Nem is baj,hogy a chiphiány lassítja a technikai fejlődést./Mint ha valami/valaki közbe-
    avatkozott volna.Az emberiség már most nem tudja kezelni a technikai,és a és az intellektuális fejlődés közti szakadékot !
    A Marsra kacsingatunk,és az alapvető emberi szükségletek kielégítésére sem vagyunk hajlandók.Egyenlőre csupán magas technikát birtokló majmok vagyunk.A szaporodás,
    minnél több*zsákmány*,és hatalom birtokolása vezérel.
    Hát ezzel nem jutunk messzire./Maximum az Univerzum szeméttelepére//